مسجد رستم پاشا استانبول

Istanbul Rüstem Pasha Mosque

امتیاز 251 نفر 8 از 10

معرفی مسجد رستم پاشا استانبول

مسجد رستم پاشا استانبول (Istanbul Rüstem Pasha Mosque) را به عنوان یکی از خاص‌ترین مساجد شهر می‌شناسند. ساخت مسجد رستم پاشا به حدود 500 سال پیش بازگشته و به همین دلیل گنجینه‌ای از خاطرات را در دل خود جای داده است.

امپراطوری عثمانی طی حدود 600 سال حکومت خود، مساجد زیادی در سرتاسر منطقه تحت حکومتش ساخت. دلیل این امر، اهمیتی بود که دولت برای دین اسلام قائل می‌شد. این موضوع حتی سبب شده بود امپراطوری عثمانی بعد از تاسیس، رفته رفته بسیاری از کلیساهای ساخته شده در دوران بیزانس را نیز به مسجد تغییر کاربری بدهد. اغلب آن‌ها همچون مسجد رستم پاشا استانبول امروز جزو خاص‌ترین، تاریخی‌ترین و باشکوه‌ترین بناهای تاریخی دنیا به شمار می‌روند. در حال حاضر بازدید از مساجد قدیمی و آثار تاریخی مذهبی، جزو اصلی‌ترین برنامه‌های هر تور استانبول محسوب می‌شود.

تاریخچه و داستان مسجد رستم پاشا استانبول

خرم سلطان همسر سلیمان یکم، دهمین سلطان امپراتوری عثمانی بود. او اسباب ازدواج دخترش با رستم پاشا را فراهم کرد، فردی که ابتدا در دربار خدمت می‌کرد اما سرانجام در سال 1544 به سمت وزیر منصوب شد. هدف آن‌ها چیزی جز حذف کردن شاهزاده مصطفی از گردونه رقابت نبود، چرا که وی به عنوان پسر بزرگ سلیمان یکم، قرار بود بعد از پدرش، بر تخت پادشاهی بنشیند.

رستم پاشا در این مسیر موفق عمل کرد و توانست باور خیانتکار بودن شاهزاده مصطفی را در ذهن سلیمان یکم بنشاند. وی در نهایت فرزندش را به اتهام خیانت و تلاش برای توطئه اعدام کرد. از این اتفاق به عنوان یکی از غم‌انگیزترین و تلخ‌ترین اتفاقات رخ داده طی امپراطوری عثمانی یاد می‌کنند. بعد از حذف شدن ولیعهد از گردونه رقابت، قدرت رستم پاشا در دربار افزایش پیدا کرد و وی رفته رفته ثروت بسیار زیادی اندوخت. رستم پاشا در سال 1561 و مدتی بعد از صدور دستور ساخت مسجد رستم پاشا استانبول در همان سال از دنیا رفت، اما ثروت زیادی از خود به جای گذاشت.

در سال 1561، رستم پاشا از معمار سنان درخواست کرد مسجدی زیبا برای او بنا کند. احتمالا نام این معمار را در برخی از مطالب مربوط به سایر بناهای باشکوه به جا مانده از دوران عثمانی شنیده‌اید. از او به عنوان معروف‌ترین معمار در طول حیات پادشاهی عثمانی و یکی از بهترین‌ها در طول تاریخ یاد می‌کنند. در کارنامه معمار سنان ساخت بناهای عظیم و زیبایی همچون مسجد سلیمانیه استانبول دیده می‌شود. بسیاری از بناهای باشکوه متعلق به امپراطوری عثمانی نیز بعد از مرگ او به دست شاگردانش ساخته شدند.

رستم پاشا از معمار سنان خواسته بود مسجد رستم پاشا استانبول را در بخشی پررفت و آمد و شلوغ بنا کند، در نتیجه معمار فضای بسیار کمی در اختیار داشت. با توجه به قرارگیری مسجد در دل شهر، مغازه‌های زیادی اطراف و زیر آن دیده می‌شود. همانند سایر بناهای ساخته شده به دست معمار سنان، فضای داخلی مسجد رستم پاشا استانبول نیز با کاشی‌ها و نقش و نگارهایی بسیار ظریف و زیبا تزیین شده است.

از مسجد رستم پاشا استانبول به عنوان یکی از زیباترین مسجدهای سرتاسر اروپا یاد می‌کنند. پس اکنون می‌دانیم مسجد رستم پاشا در بخش اروپایی شهر واقع شده است. برخی به آن لقب گوهر استانبول را داده‌اند! برای رفتن به این بنا باید به خیابان اوزون کارسی رفته و مسیر را تا انتهای خیابان ادامه بدهید. مسجد رستم پاشا کنار بازار ادویه استانبول و مسجد جدید استانبول قرار دارد. با توجه به محل قرارگیری آن که قلب مرکز قدیمی شهر شناخته می‌شود، دسترسی به آن بسیار آسوده بوده و از طرفی دسترسی به سایر مکان‌های دیدنی نیز از مسجد رستم پاشا استانبول بسیار راحت است.

توضیحات
نمایش بیشتر

هتل‌های نزدیک به مسجد رستم پاشا استانبول

*مسجد رستم پاشا استانبول را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

251 نفر به این تفریح و سرگرمی امتیاز داده اند

نظرات در مورد مسجد رستم پاشا استانبول


  • شما اولین دیدگاه رو در مورد مسجد رستم پاشا استانبول بنویسین.

*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

شما
همین حالا
امتیاز بدهید
""

موقعیت مسجد رستم پاشا استانبول روی نقشه

مشاهده نقشه لوگوی نقشه بیسان گشت
برای رزرو تور و یا اتاق در مسجد رستم پاشا استانبول با آژانس بیسان گشت به شماره 91004446-۰۲۱ تماس بگیرید. (۹ صبح تا ۶ عصر )
تماس اضطراری خارج از زمان اداری : 09121542314
مرکز تماس
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو

امتیاز به مسجد رستم پاشا استانبول

بر روی ستاره ها کلیک کنید.

ارسال تصویر برای مسجد رستم پاشا استانبول

لطفا تصاویری فقط در مورد "مسجد رستم پاشا استانبول" ارسال نمایید
  • منتظر بمانیذ