قلعه روملی حصار

Rumelihisarı

امتیاز 200 نفر 3.6 از 10

معرفی قلعه روملی حصار

قلعه روملی حصار (Rumelihisarı) جزو تاریخی‌‌ترین بناهای شهر استانبول بوده و در ساحل تنگه بسفر قرار دارد. با وجود تعدد قلعه‌های تاریخی و بسیار قدیمی واقع در نقاط مختلف ترکیه، قلعه روملی حصار یکی از مشهورترین‌ها به شمار می‌رود.

یکی از بهانه‌های شما برای رفتن به سواحل تنگه بسفر به جز در زمان نیاز به عبور و مرور از روی پل آن، باید دیدن قلعه روملی حصار باشد. سلطان محمد فاتح به عنوان هفتمین و یکی از بزرگترین پادشاهان عثمانی دستور ساخت این قلعه را در باریک‌ترین قسمت تنگه بسفر داده بود. گفتنی است در آن سوی تنگه، قلعه آناتولی حصار قرار دارد.

در داستان‌ها آمده سلطان محمد به عنوان امپراطوری باصلابت، مسئولیت ساخت هر یک از سه برج اصلی قلعه روملی حصار را به یکی از وزرای خود داده بود. اگر هر یک از آ‌ن‌ها موفق نمی‌شد طی بازه زمان چهار ماهه تعیین شده، کار ساخت را به پایان برساند، تقاص این کوتاهی را با جانش می‌داد. با توجه به قرارگیری این قلعه در باریک‌ترین بخش تنگه، در ابتدا به منظور دریافت عوارض از کشتی‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت. در ادامه از قلعه روملی حصار به عنوان یک پادگان نظامی استفاده شد. البته این کاربردها برای زمانی بود که قسطنطنیه سقوط کرده بود.

خوشبختانه می‌توان از طریق راه پله‌های تعبیه شده داخل برج‌های قلعه روملی حصار به نوک آن دسترسی پیدا کرد. در مجاورت قلعه رستوران‌های متعددی وجود داشته و بعید نیست با رفتن به اطراف قلعه روملی حصار طی تور استانبول خود، یک روز کامل را در حوالی آن صرف کنید!

نقش قلعه روملی حصار در سقوط قسطنطنیه

زمانی که استانبول همچنان قسطنطنیه نام داشت، سلطان محمد دوم در سال 1451 دستور داد تا در باریک‌ترین قسمت تنگه بسفر این بنا را در کوتاه‌ترین زمان ممکن ایجاد کنند تا از طریق آن بتواند حین محاصره قسطنطنیه (استانبول کنونی)، به وسیله کنترل مسیر و رفت و آمد کشتی‌ها، از رسیدن کمک به نیروهای امپراطوری روم شرقی (بیزانس) جلوگیری کند. از آنجایی که پیشتر مسدود شدن تنگه به دست ارتش بیزانس، از فتح قسطنطنیه توسط ارتش عثمانی جلوگیری کرده بود، سلطان محمد فاتح می‌دانست این شاهراهی کلیدی است که باید به منظور دست یافتن به پیروزی، تسلطش را روی آن افزایش بدهد، پس دستور داد مقابل آناتولی حصار، قلعه روملی حصار را ایجاد بسازند.

در کارنامه موفقیت‌های سلطان محمد فاتح، فتح قسطنطنیه به شدت چشم‌نوازی می‌کند. در واقع بسیاری از پادشاهان عثمانی بعد از وی، او را به خاطر این موفقیتش ستایش می‌کنند، چرا که سبب شد امپراطوری قدرتمند بیزانس بعد از نزدیک به یازده قرن تسلط روی منطقه، در سال 1453 میلادی منقرض شود. این اتفاق برای مسلمانان دستاورد بزرگی بود و برای جامعه مسیحیت، ضربه‌ای سنگین محسوب می‌شد. سلطان محمد فاتح قسطنطنیه را به عنوان پایتخت انتخاب کرد.

نوع معماری استراتژیکی قلعه روملی حصار

با نگاه به قلعه روملی حصار از بالا، اسم محمد دیده می‌شود. برخی مورخان علت این امر را اعتقاد شدید وی به پیامبر اسلام دانسته‌اند، اما برخی دیگر، به نام خود پادشاه اشاره کرده و علت این تصمیم را حک کردن نام پادشاه سازنده روی بنا خطاب کرده‌اند.

قلعه روملی حصار شامل 3 برج اصلی و 14 برج فرعی بود که به منظور نگهبانی روی دیوارهای متصل‌کننده قلعه بنا شده‌ بودند. برج اصلی واقع در شمال قلعه، دارای 9 طبقه بوده و ارتفاع و قطر آن به ترتیب 28 متر و 23 متر است. ضخامت دیوارهای اصلی‌ترین برج قلعه روملی حصار 7 متر در نظر گرفته شده بود. برای گرامیداشت سلطان محمد فاتح، از آن با عنوان برج فاتح یاد می‌کنند.

دومین برج اصلی در میانه قلعه روملی حصار قرار گرفته و به آب مشرف است. برج خلیل پاشا نیز دارای 9 طبقه بوده و ارتفاع آن به 22 متر کاهش پیدا کرده است، هر چند قطر و ضخامت دیوارهای آن با برج فاتح یکسان است. سومین برج اصلی با نام زانوس پاشاه هشت طبقه داشته و در قسمت جنوبی قرار دارد. با وجود کوتاه شدن ارتفاع آن و رسیدن به 21 متر، قطر برج به 26 متر افزایش پیدا کرده است. داخل برج‌های اصلی قلعه روملی حصار با استفاده از طبقات چوبی تقسیم‌بندی شده و داخل هر یک کوره‌ای در نظر گرفته شده بود. طول دیوار شمال به جنوب و شرق به غرب 250 متر و 125 متر بوده و مساحت کل بنا حدود 31 هزار متر مربع است.

برای روملی حصار سه دروازه اصلی در نظر گرفته شد که هر یک در کنار سه برج اصلی قرار داشت. در اطراف برج زانوس پاشا نیز سه دروازه دیگر وجود داشت که دو مورد حالتی مخفی داشت و به منظور دسترسی به انبار غذا مورد استفاده قرار می‌گرفت.

داخل قلعه یک مسجد و خانه‌هایی چوبی به عنوان استراحتگاه سربازان در نظر گرفته شده بود. بخش‌هایی از این مسجد همچنان باقی مانده است، اما دومین مسجد بنا شده در دل آن صد سال بعد از ساخت قلعه، طی زمان به طور کامل نابود شد.

با وجود عظمت بنا، قدیمی بودن آن و قرارگیریش در اطراف تنگه بسفر به عنوان مرز حائل قسمت آسیایی و اروپایی ترکیه، اصلی‌ترین دلیل اهمیت قلعه روملی حصار در تاریخ ترکیه، نقش کلیدی آن در تصرف قسطنطنیه محسوب می‌شود.

توضیحات
نمایش بیشتر

هتل‌های نزدیک به قلعه روملی حصار

*قلعه روملی حصار را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

200 نفر به این تفریح و سرگرمی امتیاز داده اند

نظرات در مورد قلعه روملی حصار


  • شما اولین دیدگاه رو در مورد قلعه روملی حصار بنویسین.

*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

شما
همین حالا
امتیاز بدهید
""

موقعیت قلعه روملی حصار روی نقشه

مشاهده نقشه لوگوی نقشه بیسان گشت
برای رزرو تور و یا اتاق در قلعه روملی حصار با آژانس بیسان گشت به شماره 91004446-۰۲۱ تماس بگیرید. (۹ صبح تا ۶ عصر )
تماس اضطراری خارج از زمان اداری : 09121542314
مرکز تماس
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو

امتیاز به قلعه روملی حصار

بر روی ستاره ها کلیک کنید.

ارسال تصویر برای قلعه روملی حصار

لطفا تصاویری فقط در مورد "قلعه روملی حصار" ارسال نمایید
  • منتظر بمانیذ