پیشرفته ترین و مدرن ترین شهرهای دنیا را بشناسید
سفر به مدرن ترین شهرهای دنیا به خاطر فراهم شدن امکان تماشا یا کار کردن با پیشرفته ترین تکنولوژیهای نوین و منحصربهفرد، تجربهای خاص محسوب میشود. در این مطلب با 10 شهر مدرن جهان آشنا خواهیم شد.
هر دولت، به شکلی متفاوت در تلاش برای همگامسازی شهرهای خود با دنیای تکنولوژی است، به همین دلیل مدرن بودن، شاید در هر کشور معنی متفاوتی داشته باشد. در هر صورت، مدرن ترین شهرهای دنیا در یک زمینه اشتراک دارند؛ دنیای فناوری اطلاعات اتصالدهنده آنها است. در مسیر ایجاد شهری مدرن، هیچ صنعتی به اندازه IT دارای اهمیت نیست، هر چند در چنین شهرهایی، سایر زیرساختها همچون سیستم حمل و نقل عمومی نیز در بهترین وضعیت ممکن قرار دارد.
مدرن ترین شهرهای دنیا کدامند؟
سبک معماری شهر، بافت آن، طراحی خیابانها و سازهها و حتی نوع و کیفیت خودروهایی که در خیابانها عبور و مرور میکنند، در تعیین یک شهر مدرن دارای اهمیت هستند! با در نظر گرفتن بیشمار فاکتور، در حال حاضر، ده موردی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، به عنوان مدرن ترین شهرهای دنیا شناخته میشوند.
سنگاپور
شاید پیش از این نام سنگاپور را به عنوان یک کشور شنیده و به همین دلیل اکنون متعجب شدهاید. بله، این یکی از کوچکترین و البته مدرن ترین کشورهای دنیا است. سنگاپور در واقع شهری درست در ابعاد تهران است، اما دولت جداگانهای داشته و مستقل اداره میشود. این شهر، یا به عبارت بهتر جزیره، که در جنوب مالزی قرار گرفته، در طول تاریخ مستعمره کشورهای مختلفی همچون ژاپن، بریتانیا و انگلیس بوده است، اما در سال 1965 سرانجام به استقلال رسید. امروز از آن نه تنها به عنوان یکی از مدرن ترین شهرهای آسیا، بلکه در سرتاسر کره خاکی یاد میکنند.
کلیک کنید : تور مالزی
اولین نخست وزیر این کشور کوچک یعنی آقای لی کوان یو، نزدیک به سی سال در مسند قدرت بود و توانست آن را به یکی از خاصترین و البته پولدارترین شهرهای دنیا تبدیل کند. اگر سنگاپور را شهری پرزرق و برق خطاب کنیم، جای تعجب نیست، چرا که مملو از برجهای سر به فلک کشیده با معماریهای خاص است. بد نیست بدانید در زبان مالایی، نام این شهر یا کشور به معنی «شهر شیر» است. در رتبهبندی سالمترین دولتها در سراسر دنیا، که کمترین میزان فساد در دستگاههای دولتی و اجرایی آن وجود دارد، سنگاپور جزء ردههای بالا قرار میگیرد.
امروز افرادی که در صنعت آی تی حرفی برای گفتن دارند، یکی از مقاصد اصلیشان به منظور مهاجرت، سنگاپور است. برای استخدام در شرکتهای فناوری اطلاعات واقع در این شهر باید دانش و تجربه فراوانی داشته باشید. سیستم آموزشی بسیار قوی آن، دانشجویان زیادی را به تحصیل در دانشگاههای سنگاپور علاقهمند کرده است.
در نهایت باید به اهمیت آن از نقطه نظر توریسم اشاره کرد. همانطور که گفتیم از نظر معماری شهری، سنگاپور حرفهای زیادی برای گفتم دارد. آقای لی کوان یو از همان ابتدا و پیش از شروع ساخت ساختمانها، برجها و محلههای مسکونی در شهر دستور داد بخشهایی از آن را به منظور ایجاد پارک و فضای سبز دست نخورده باقی بگذارند. در ادامه طرحهای زیبایی در دل شهر پیاده شد. با جستجوی نام Singapore در گوگل به زیبایی این جزیره پی خواهید برد.
توکیو ، ژاپن
پیشرفت کشور ترکیه حقیقتا مثالزدنی است. این کشور درست در وسط اقیانوس قرار داشته و هیچ منابع طبیعی در اختیار ندارد. از طرفی شهرهای آن به طور پیوسته با زلزلههای شدید و سونامی رو به رو میشوند. با این حال، سختکوشی مردمانش سبب شد امروز پایتخت ژاپن، توکیو، در صدر مدرن ترین شهرهای دنیا قرار داشته باشد. وقوع پیاپی زلزلههای شدید، دولت این کشور را از ساخت بلندترین آسمان خراشهای دنیا باز نداشته است.
تقریبا همه فرآیندها خودکار شده و اتوماسیونسازی در سرتاسر شهر موج میزند. احتمال این که با ورود به مکانهای مختلف اعم از هتلها و رستورانها با رباتهای مختلف رو به رو شده و به جای یک فرد، درخواست خود را به آنها ارائه کنید، بالا است! سرعت رشد ژاپن و مخصوصا پایتخت آن به عنوان یکی از مدرن ترین شهرهای دنیا به اندازهای است که بعید نیست در سفر بعدی خود به این شهر، با رباتهایی کاملا انساننما و غیر قابل تشخیص مواجه شوید!
توکیو پیشرفت خود طی چند سال اخیر را مدیون سرمایهگذاری در استارتاپها است. دولت از هر فردی که ایدهای خلاقانه، کاربردی و قابل پیادهسازی داشته باشد، حمایت کرده و همه منابع مورد نیاز را در اختیارش قرار میدهد. گفتنی است مساحت شهر حدود 2200 کیلومتر مربع و تقریبا سه برابر تهران است. احتمالا تا امروز ذکر و خیر قطارهای درون شهری و بین شهری سریع السیر آن را زیاد شنیدهاید. توکیو یکی از مجهزترین و بهترین سیستمهای حمل و نقل عمومی را دارا است.
تالین ، استونی
کشور استونی در سال 1991 موفق شد استقلالش را کسب کرده و از روسیه جدا شود. این کشور از ابتدای شروع فرآیند مدرنسازی شهرهای دنیا حضور موفقی نداشت، اما بعد از کسب استقلال با سرعتی بالا نه تنها عقب ماندگی خود را جبران کرد، بلکه از برخی مدرن ترین شهرهای دنیا که فرآیند را زودتر آغاز کرده بودند، پیشی گرفت. روی آوردن به تکنولوژیهای نوآورانه با قبول ریسک این کار، دلیل موفقیت استونی در دنیای تکنولوژی به شمار میرود.
شاید از نظر ظاهری، تالین به عنوان پایتخت استونی، قابل مقایسه با برخی شهرها و مناطق پیشرفته دنیا همچون سیلیکون ولی نباشد، اما استارتاپهای آن در چنین ردهای قرار دارند! به عنوان نمونه میتوان به Skype، غول ارتباطات بر بستر اینترنت، اشاره کرد که از تالین استونی شکل گرفت. با تماشای عکسهای این شهر در وب، شاید تصور کنید با سایر مدرن ترین شهرهای دنیا شباهتی نداشته و بیشتر برای تفریح و گشت و گذار مناسب است. واقعیت این است که استونی به جای ظاهر، با ساخت آسمان خراشهای سر به فلک کشیده، روی زیرساخت سرمایهگذاری کرده است.
یکی از قدمهای بزرگ دولت در سال 2002، شروع پروژه قرار دادن وای فای رایگان در اختیار عموم مردم بود، به طوری که گسترهای از مناطق مسکونی واقع در پایتخت را پوشش میدهد. در زمینه ارتباطات بی سیم، استونی عملکرد قدرتمندی داشت، به طوری که سریعتر از برخی کشورهای دنیا همچون انگلیس و حتی آمریکا، آنتنهای مخابراتی شبکههای موبایل 3G و 4G را در بسیاری از شهرهای خود مستقر کرد.
هلسینکی ، فنلاند
منطقه اسکاندیناوی به داشتن کشورهایی آرام، پیشرفته و مدرن مشهور است. در بین کشورهای مختلف واقع در این قسمت از دنیا، فنلاند جهش به مراتب بهتری در مسیر مدرنسازی داشته است. زیرساخت فناوری اطلاعات هلسینکی به عنوان یکی از مدرن ترین شهرهای دنیا مثالزدنی است. به عنوان نمونه باید به شبکه گسترده وای فای اشاره کرد که کمتر نمونهای در حد آن پیدا خواهید کرد؛ در سرتاسر شهر به اینترنت وای فای رایگان متصل هستید!
از لحاظ کیفیت زندگی، هلسینکی جزو برترین شهرهای دنیا به شمار میرود. جالب است بدانید هلسینکی شهری جزیرهای بوده و فقط 1.4 میلیون نفر جمعیت دارد. زبان بالای 80 درصد مردم آن فنلاندی و مابقی سوئدی است. مساحت پایتخت فنلاند 215 کیلومتر مربع و کمتر از یک سوم تهران است.
بنگلور ، هند
مردم کشور هند علاقه شدیدی به فناوری اطلاعات دارند. احتمالا تا امروز، بارها به آموزشهایی که مردم هندی، با لهجه جالب خود به زبان انگلیسی، در یوتیوب قرار دادهاند، برخورد کردهاید. مردم آن در کشورهایی همچون آمریکا، بخش قابل توجهی از نیروی کار حوزه آی تی را تشکیل میدهند. بخش قابل توجهی از کارخانههای شرکتهایی همچون Dell یا LinkedIn شعب خود را علاوه بر چین، در هند نیز مستقر میکنند، چرا که هر دو کشور دارای جمعیت بسیار زیادی بوده و به همین دلیل هزینه نیروی کار در آنها پایین است.
انتقال شعب یا کارخانههای تعداد زیادی از برترین شرکتهای دنیا به شهر بنگلور، که در مرکز هند واقع شده است، سبب شده امروز در زمره مدرن ترین شهرهای دنیا قرار داشته باشد. موقعیتهای شغلی فراوان ایجاد شده، سبب جذب بهترین مهندسان هندی از سراسر کشور به این شهر شده است، به همین دلیل در مقایسه با دیگر مناطق کشور، متخصصان آن در سطوح بسیار بالاتری قرار دارند.
به لطف وجود شعبههایی از بهترین شرکتهای دنیا، سطح علم در سطح شهر بالا رفته و در نتیجه، زمینه برای فعالیت استارتاپهای بومی با کسب تجربه از شرکتهای قویتر، به وجود آمده است. بد نیست بدانید در حال حاضر، بنگلور مسئول نیمی از صنعت پیشرفته بیوتک در کشور پهناور هند محسوب میشود. مساحت شهر 700 کیلومتر مربع بوده و 8 میلیون نفر را در خود جای داده است.
شانگهای ، چین
اینجا با داشتن 24 میلیون نفر ساکن، پرجمعیتترین شهر کشور چین به شمار رفته و در زمره مدرن ترین شهرهای دنیا به شمار میرود. پیشرفت در تکنولوژی سبب شده امروز شانگهای، در دنیای اقتصاد نیز حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. به عنوان نمونه باید به منطقه اقتصادی پودانگ در آن اشاره کرد که به منظور تشویق سرمایهگذاران خارجی ایجاد شده است. وجود تعداد زیادی آسمان خراش بسیار بلند، از جمله ویژگیهای منحصربهفرد آن به شمار میرود.
بر اساس رتبهبندی سال 2018، شانگهای پرجمعیتترین شهر جهان است. شانگهای امروز مرکز اقتصادی جهان شناخته شده و ساحل آن، پرترددترین بندر کانتینر دنیا محسوب میشود. کشور چین برخلاف کشورهایی همچون کره شمالی، کاملا خود را ایزوله نکرده است. در برقراری ارتباط پرجمعیتترین کشور دنیا با دیگر دولتها، شانگهای شاهراهی کلیدی است. مساحت آن 6340 کیلومتر مربع، چیزی حدود 9 برابر کلان شهری همچون تهران است!
سئول ، کره جنوبی
کره جنوبی مرزهای پیشرفت در تکنولوژی را درنوردیده و سئول، پایتخت آن، در این زمینه پیشرو است و باید در زمره مدرن ترین شهرهای دنیا قرار بگیرد. سرعت و روال پیشرفت در شهرهای متعلق به کشورهای چشم بادامیها به اندازهای است که میزان برتری سئول و توکیو در مقایسه با یکدیگر، به ساعت بیان میشود!
جنگ کره سبب فقیر شدن هر دو نیمه آن شد. امروز میدانیم حکومت دیکتاتوری کره شمالی چه بلایی به سر مردم آن آورده است. اما کره جنوبی، دست از تعامل با دیگر کشورها نکشید و بعد از جنگ، خود را سر و سامان داد، به طوری که امروز پایتخت آن، در صدر مدرن ترین شهرهای دنیا شناخته میشود. در سال 2010، دولت کره جنوبی طرحی با نام «طراحی پایتخت جهانی» ارائه کرد که نتیجه آن، تبدیل شدن سئول به خاصترین شهر دنیا خواهد بود. بد نیست بدانید این شهر با حدود 10 میلیون نفر جمعیت، یک پنجم جمعیت کل کشور را در خود جای داده است. مساحت آن حدود 600 کیلومتر مربع است.
مقاله پیشنهادی: 10 حقیقت درباره کره شمالی که شما را شوکه خواهند کرد
سئول، همچون شهرهای استانبول یا پاتایا، برای شب نشینان و شب گردان فوقالعاده است. همانند مردم ژاپن، مردم اهل کره جنوبی نیز به تلاش و کوشش زیاد معروفند. آنها به مکانی نیازی دارند تا بعد از یک روز کاری پرتلاش، خستگیشان را در کنند، به همین دلیل تا پاسی از شب، زمان را به خوشگذرانی اختصاص میدهند. در سرتاسر شهر سئول تعداد قابل توجهی کلاب بیلیارد، رستوران و مرکز خرید شبانه روزی پیدا خواهید کرد.
سانفرانسیسکو ، آمریکا
سیلیکون ولی یا همان دره سیلیکون، قطب تکنولوژی دنیا است. بزرگترین شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات در این قسمت واقع شدهاند. سیلیکون ولی در جنوب سانفرانسیسکو قرار گرفته و این موضوع سبب شده شهر نام برده، امروز یکی از مراکز نوآوری در تکنولوژی باشد. قرارگیری شهر در بر دارنده دره سیلیکون در زمره مدرن ترین شهرهای دنیا، طبیعی است! دهها هزار نفر از افرادی که در حوزه آی تی مشغول به کار هستند، در شهر سانفرانسیسکو ساکن شدهاند.
جمعیت شهر 800 هزار نفر بوده و مساحت آن 100 کیلومتر مربع (یک هفتم تهران) است. مراکز و مقر اصلی شرکتهای بسیار بزرگی در آن قرار گرفته یا حداقل شعبهای مهم و اساسی از آنها در دل سانفرانسیسکو ایجاد شده است. به عنوان نمونه باید به اوراکل، گوگل، فیس بوک و بیشمار استارتاپ دیگر اشاره کرد.
لندن ، انگلستان
لندن فقط گرانترین شهر دنیا نبوده و باید آن را در زمره پیشرفته ترین و مدرن ترین شهرهای دنیا نیز دانست. بخش قابل توجهی از شهر را معماری و بافت قدیمی و تاریخی تشکیل میدهد، اما همانند پایتخت استونی، شهر تالین، این موضوع منافاتی با پیشرفته بودن شهر ندارد. دولت به خوبی روی زیرساختهای فناوری اطلاعات خود کار کرده و انگلستان را به یکی از بهترینها در دنیا در این عرصه کرده است.
در سال 2012، لندن در رتبهبندی بهترین شهرهای دنیا از نظر کیفیت زندگی، در صدر قرار گرفت. از آن زمان تا امروز، این شهر همچنان در رتبههای برتر این فهرست قرار دارد. پایتخت انگلستان در همین سال، از نظر زیرساختهایی مثل برقکشی، آبرسانی و سرویسهای مخابراتی در رتبه ششم قرار گرفت. از این نظر، وضعیت شهر تا امروز به مراتب بهتر شده است. گفتنی است جمعیت شهر 9 میلیون نفر است که در زمینی به وسعت 1570 کیلومتر مربع (دو برابر تهران) ساکن شدهاند.
هنگ کنگ
هنگ کنگ برای چندین سال پیاپی، در صدر پرترددترین مقاصد توریستها و گردشگران سراسر دنیا قرار داشت. همانند سنگاپور، این بخش نیز پیشتر مستعمره کشورهای مختلفی قرار داشته است، اما امروز به عنوان ناحیهای مستقل، در جنوب چین، شناخته میشود. همانند تعداد زیادی از مدرن ترین شهرهای دنیا هنگ کنگ نیز مملو از آسمان خراشهای بسیار بلند است. 7.3 میلیون نفر جمعیت آن در زمینی به مساحت 1100 کیلومتر مربع (یک و نیم برابر تهران) زندگی میکنند.
از دهه 1970، تبدیل آن به یک غول اقتصادی شروع شد و امروز، به عنوان یکی از پررونقترین مناطق آزاد تجاری شناخته میشود. بین سالهای 1842 الی 1997 میلادی، هنگ کنگ مستعمره بریتانیا بود. در سال 1997، به جمهوری خلق چین پیوست، اما همچنان به عنوان منطقهای خودمختار شناخته میشود.
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید