جمجمه ۳۵۰۰ ساله در مرکز ترکیه پیدا شد

کشف یک جمجمه ۳۵۰۰ ساله در مرکز کشور ترکیه سر و صدای زیادی به پا کرد. این استخوان سر طی یک کاوش باستان شناسی در استان چوروم ترکیه پیدا شد. گفتنی است این استان در مجاورت دریای سیاه قرار دارد.

جمجمه سر تنها استخوان باقی مانده از فردی که بر اساس ارزیابی‌ها ۳۵۰۰ سال پیش زندگی می‌کرده است، نبود. علاوه بر آن یک استخوان ران نیز پیدا شده است. به طور عجیب این دو استخوان از فرسایش جان سالم به در برده و تا امروز سالم باقی مانده‌اند. گفتنی است استخوان‌ها در محلی که هزاران سال پیش هیتی‌ها فرمانروایی می‌کردند، پیدا شده است، به همین دلیل می‌توان پیش‌بینی کرد استخوان متعلق به فردی است که در دل این حکومت می‌زیسته است.

کشف جمجمه ۳۵۰۰ ساله متعلق به هیتی‌ها

هیتیان یا هیتی‌ها به زبان هیتی که از شاخه آناتولی خانواده هندواروپایی است صحبت می‌کردند. آن‌ها در آناتولی، ترکیه امروزی و میان‌رودان شمالی و سوریه کشوری برای خود ایجاد کردند. پایتخت آن‌ها شهری به نام خاتوشا بود. این تمدن از آن چه تصور می‌کنید قدیمی‌تر است، به طوری که زمان فرمانروایی آن‌ها به ۱۶۰۰ الی ۱۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد. هیتی‌ها در ساخت مصنوعات از آهن مهارت بسیار زیادی داشتند.

جمجمه 3500 ساله

بر اساس گفته‌های باستان شناسان، آن‌ها یک جمجمه ۳۵۰۰ ساله و ران پای چپ فردی متعلق به دوره هیتی‌ها را پیدا کرده‌اند. آن‌ها از این اتفاق به عنوان کشفی بسیار بزرگ یاد می‌کنند. این اتفاق از آن جایی برای دنیای باستانی شناسی با اهمیت خطاب می‌شود که تا امروز، هیچ مقبره‌ای متعلق به پادشاهی هیتی‌ها یافت نشده است. به عبارتی هیچ بازمانده‌ای از آن دوران وجود ندارد.

بر اساس گفته‌های باستان شناسان یابنده این جمجمه، نه تنها قبر پادشاهان هیتیان، بلکه قبر هیچ یکی از انسان‌های عادی که در آن زمان زندگی می‌کرده است تا امروز یافت نشده است. به همین دلیل جمجمه ۳۵۰۰ ساله اطلاعات فراوانی درباره این قوم در اختیار دانشمندان قرار خواهد داد. آن‌ها تصمیم دارند به وسیله آنالیزهای پیچیده، زمان دقیق زندگی فردی که استخوان‌هایش امروز به جا مانده است را مشخص کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *