غار کارائین آنتالیا
غار کارائین آنتالیا غاریست که 30 کیلومتری شمال غربی آنتالیا، در رشته کوه غربی توروس منطقه مدیترانه و در دامنه شرقی کوه کاتران واقع شده است. این غار درست همان غاریست که اولین ساکنان آناتولی در آن میزیستند. غار کارائین ترکیه بزرگترین و قدیمیترین غار در آناتولی ترکیه است که در آن انسان زندگی میکرده است. این غار که یکی از جاذبه های گردشگری ترکیه و مکان های دیدنی آنتالیا میباشد، از اهمیت تاریخی بسیار زیادی برخوردار است.
این غار که بزرگترین غار در کل ترکیه است، در آن آثار فعالیت های انسان ماقبل تاریخ پیدا شده است. اطلاعات بدست آمده از آن بیانگر این است که اجداد انسانهای مدرن در این مکان زندگی میکردند.
تاریخچه غار کارائین
غار کارائین قدیمی ترین غار کشف شده است، که در آن تکه جمجمه انسان نئاندرتالنسیس یافت شده است. کشفیاتی که از این غار یافت شده بیانگر این است که تاریخ غار کارائین آنتالیا به اوایل دوران پارینه سنگی که 200هزار سال پیش است میرسد. محققان اثبات کردند که حضور انسان در غار کارائین بیش از 25 هزار سال به طور مداوم ادامه داشته است. این زمان از دوران میان سنگی، دوران نوسنگی و کالکولیتیک بوده تا به عصر برنز رسیده است.
موقعیت غار کارائین
این غار در نزدیکی تنگه کوبوک واقع شده است. تنگه کوبوک گذرگاهی که منطقه مدیترانه را به منطقه دریاچه ها و آناتولی داخلی متصل مینماید، است. این غار مجموعه ای از چندین غار با اتاقک های بسیار زیاد است. به طوری که اتاقک ها با دیواره های کلسیتی و گذرگاه های منحنی و باریک از یکدیگر جدا شده اند. استالاگمیت ها و استالاکتیت ها ظاهر غار را تقویت می نمایند. علاوه بر زیبایی ها و شگفتی های داخل غار کارئین، در سطح بیرونی غار تاقچه های زیادی با کتیبه های یونانی قرار دارد. مطالعات نشان میدهد که روبروی این غار حدود 60 هزار سال پیش دریاچه وجود داشته است. از این رو با وجود آب محیط مناسب و شرایط طبیعی عالی این غار به سکونتگاه اجداد ما انسانها تبدیل شده بوده.
تحقیقات باستان شناسی روی غار کارائین
اولین محققی که شروع به کشف غار کارائین نمود پروفسور اسماعیل کیلیچ کوکتن، پروفسور دانشگاه آنکارا بود که از سال 1946 تا 1958 تحقیقات وی به طول انجامید. پس از آن در دور دوم تحقیقات باستان شناسی در این غار از سال 1967 تا 1973 توسط پروفسور دکتر ایسین یالچینکایا ادامه یافت. آخرین مطالعات و تحقیقات انجام شده در این غار توسط پروفسور دکتر ایسین یالچینکایا و با همکاری دانشگاه لیژ و چند دانشگاه دیگر، از سال 1985 تا 2008 انجام شد.
موزه غار کارائین آنتالیا
جالب است بدانید که در سالن ماقبل تاریخ موزه باستان شناسی آنتالیا، بقایای زیادی از غار کارائین، مثل ابزارهای سنگ تراش، ابزارهایی که با آن سنگ سوراخ میکردند، فسیل حیوانات از عصر پارینه سنگی و... وجود دارد که از این غار کشف شده اند. علاوه بر این در موزه تمدن آناتولی نیز مجموعه قابل توجه و مهمی از غار کارائین به نمایش گذاشته اندو
یک موزه کوچک در نزدیکی دهانه غار وجود دارد که برخی از اشیاء کوچک مانند استخوان ها و دندان حیوانات و... در آن نگهداری میشود.
نتیجه تحقیقات به دست آمده دانشمندان زمین شناسی و باستان شناسی و تزئینات حکاکی شده در صخره جلوی ورودی غار بیانگر این است از این غار در عصر آهن (زمان استعمار یونانی ها در آسیای صغیر)، به عنوان زیارتگاه مذهبی استفاده می کردند.
ابزارهای ساخته شده از دوران پارینه سنگی و نوسنگی مانند تیغه های سنگ چخماق، خراش ها و نوک پیکان در داخل غار کشف شدند. حکاکی های روی سنگ آهک از دوره کراتس میباشد. ارتفاع آن نیز 430 متر بالاتر از سطح دریا و 150 متر بالاتر از دشت تراورتن است.
غار کارائین کجاست؟
غار کارائین در روستای یوکچا، در فاصله 6 کیلومتری بزرگراه قدیمی آنکارا و 30 کیلومتری شمال غربی آنکارا واقع شده است.
مسیر رفتن به غار کارائین ترکیه
دسترسی با وسایل نقلیه عمومی به این مکان امکان پذیر نیست. اما با کرایه ماشین یا تاکسی و گاهی با تورهای شهری میتوانید به این مکان آمده و از این غار شگفت انگیز که بزرگترین غار طبیعی ترکیه است بازدید نمایید. جهت رسیدن به ورودی غار باید بیش از 400 پله را بالا بروید تا به دهانه غار برسید. در این غار بقایای جانوری مانند کرگدن، شیر، پلنگ، کفتار، خوک، اسب، آهو، فیل و اسب آبی نیز دیده شده است. غار کارائین در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
هزینه ورودی و ساعت بازدید از غار کارائین
هزینه ورودی غار کارائین 10 لیر برای هر نفر میباشد. زمان بازدید از غار کارائین در فصل تابستان از 10:00 تا 17:00 است در حالی که در فصل زمستان از 8:30 تا 17:30 میباشد.
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید