معرفی 8 آرامگاه مهم اصفهان همراه با عکس و آدرس

در این مطلب 8 تا از مشهورترین و مهم ترین آرامگاه های شهر تاریخی اصفهان را همراه با عکس و آدرس آن ها به شما معرفی می کنیم....

در این مطلب 8 تا از مشهورترین و مهم ترین آرامگاه های شهر تاریخی اصفهان را همراه با عکس و آدرس آن ها به شما معرفی می کنیم.

معرفی 8 آرامگاه مهم اصفهان

اصفهان یکی از شهرهای تاریخی و از مهم ترین مقاصد گردشگری برای گردشگران خارجی و داخلی است. جاذبه های تاریخی و طبیعی این شهر بی شمار هستند و در هرنقطه ی آن می توان شکوه هنر و ذوق ایرانی را دید. آرامگاه و زیارتگاه های این شهر نیز از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری اصفهان می باشند که هر کدام با معماری خاص و بی نظیر خود گردشگران بسیاری را به خود جذب می کنند. در این مطلب از مجله گردشگری بیسان گشت به معرفی تعدادی از آرامگاه های مهم اصفهان می پردازیم پس همراه ما باشید.


آرامگاه صائب تبریزی در اصفهان

محمد علی بن میرزا عبدالرحیم تبریزی که به صائب تبریزی معروف می باشد در سال 1016 هجری قمری متولد و در سال 1081 هجری قمری دار فانی را وداع گفت. این شاعر جز شعرای مورد علاقه شاه عباس صفوی بود و تا پایان عمرش نزد شاه اسماعیل و شاه عباس دوم از احترام زیادی برخوردار بود. در باغ شخصی و بسیار زیبای این شاعر بزرگ آرامگاهی بر اساس معماری دوران صفوی ساخته شد که 10 پله سنگی سراسری آن را از سطح زمین جدا می کند. آرامگاه صائب تبریزی در تاریخ 20 بهمن 1355 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروزه یکی از مهم ترین و زیباترین آرامگاه های اصفهان است.

آدرس: اصفهان، محله لنبان، خیابان بهشتی، خیابان صائب


آرامگاه بابا قاسم در اصفهان

بابا قاسم اصفهانی یکی از عرفای مشهور در قرن هشتم هجری است که شاگردان و مریدان بسیاری داشت. وی نزد مردم از عزت و احترام زیادی برخوردار بود و پس از مرگش در کنار مکتبخانه ی خود دفن شد که مدفن او یکی از مهم ترین آرامگاه های اصفهان می باشد. گنبد بنای آرامگاه بابا  قاسم به صورت هرمی هشت ضلعی و مخروطی و به رنگ لاجوردی است و معماری باشکوه بدنه ی آن که اسامی الله و الهی بر رویش دیده می شود جز چشم نوازترین معماری های ایرانی- اسلامی می باشد. آرامگاه بابا قاسم در سال 1310 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

آدرس: اصفهان، چهار راه ابن سینا، کوچه بابا قاسم


آرامگاه بابا رکن الدین در اصفهان

آرامگاه عبد الله بیضاوی ملقب به بابا رکن الدین مقبره یکی از مشایخی است که در قرن هشتم هجری می زیست. این فرد در زمان حکومت ایلخانیان در اصفهان زندگی می کرد و در زمینه عرفان نظری، شعر و ادب، زبان و ادبیات فارسی و عربی بسیار شهرت داشت. ایشان در سال 769 هجری قمری دار فانی را وداع گفت. معماری آرامگاه بابا رکن الدین بسیار با شکوه و بی نظیر بوده و مورد توجه گردشگران بسیاری قرار گرفته است. گچ بری ها و کاشی کاری هایی که در بنا و پنجره های این آرامگاه به کار رفته است در کنار پنجره های تمام قد توری آن گردشگران بسیاری را به خود جذب و آن را در لیست زیباترین و مهم ترین آرامگاه های اصفهان قرار داده است. در سفر خود به اصفهان حتما سری به این آرامگاه بی نظیر بزنید.

آدرس: اصفهان، خیابان تخت فولاد، قبرستان تخت فولاد


آرامگاه دارالبطیخ در اصفهان

دارالبطیخ آرامگاهی تاریخی در شهر اصفهان است که قبر خواجه نظام الملک طوسی در آن قرار دارد. وی از اساتید علم و سیاست در زمان سلجوقیان بود. دارالبطیخ که امروزه متروکه و ناشناس است در گذشته به عنوان مدرسه استفاده می شد و به نام های  مقبره پاچنار، تکیه پاچنار و مقبره نظام الملک نیز شهرت دارد. در کنار مزار نظام الملک چند تن از شاهان سلجوقی هم قرار دارند و به طور کل هشت قبر در این آرامگاه دیده می شود. افراد مشهوری به نام ملکشاه سلجوقی و همسر او ترکان خاتون و  فرزندان او برکیارق، سلطان محمد و سلطان محمود در این آرامگاه به خاک سپرده شده اند. آرامگاه دارالبطیخ در 15 دی 1310 در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسید.

آدرس: اصفهان، متروی قیام، سبزه میدان، خیابان ولیعصر، کوچه سلطان سنجر


آرامگاه ساروتقی در اصفهان

آرامگاه ساروتقی یکی دیگر از مهم ترین آرامگاه های اصفهان است که پیشینه ی آن به دوران صفویه می رسد. این آرامگاه مربوط به ساروتقی که به اعتماد الدوله شهرت دارد می باشد. ساروتقی در زمان شاه عباس اول، شاه صفی و شاه عباس دوم به دربار خدمت می کرد و همانطور که از لقبش پیداست بسیار مورد اعتماد بود اما طی یک توطئه در 80 سالگی کشته شد. نمای بیرونی آرامگاه ساروتقی آجری و ساده است اما داخل آن از زیبایی و معماری منحصر به فردی برخوردار است که قطعا شما را شگفت زده خواهد کرد. کتیبه تاریخی، گچ بری ها، نقاشی و تزئینات هنرمندانه و خاص این آرامگاه از نمونه های بی نظیر معماری در زمان خود است و گردشگران را با اوج معماری دوران صفویه آشنا می کند. آرامگاه سارتوقی در تاریخ 6 اسفند 1385 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

آدرس: اصفهان، خیابان مجلسی، خیابان کمال، نبش کوچه لت


آرامگاه علاء الدین شهشهان در اصفهان

شاه علاء لدین محمد یکی از عرفای قرن 9 هجری بود که در سال 850 هجری قمری به علت نپرداختن خراج به مسعود بن محمد بن ملکشاه سلجوقی، به دستور شاهرخ تیموری کشته شد. بقعه شهشهان از بناهای تاریخی عهد تیموری در اصفهان محسوب می شود و بازدید از آن تاریخ و سرگذشت ایرانیان را به بازدیدکنندگان نشان می دهد. این آرامگاه که برگرفته از معماری سلجوقیان می باشد بسیار ساده و تنها با آجر ساخته شده است و هیچ زرق و برقی ندارد اما کتیبه های گچبری داخل مقبره، تزئینات کاشی کاری سردر و خطوط ثلث زیبایی در داخل آن از زیباهای بقعه شهشهان است که بازدید از آن خالی از لطف نمی باشد. آرامگاه علاء الدین شهشهان در تاریخ 2 اسفند 1327 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

آدرس: اصفهان، خیابان مجلسی، خیابان ابن سینا، کوچه مسجد صفا، فلکه شهشهان


آرامگاه میرفندرسکی در اصفهان

مولانا ابوالقاسم بن ابوطالب میرحسینی ملقب به فندرسکی، حکیم و دانشمند دوره ی صفوی بود که در 970 هجری قمری به دنیا آمد و در سال 1050 هجری قمری فوت شد. ایشان یکی از حکمای طراز اول اصفهان بود و در ریاضی، کیمیا، فنون و عجایب شهرت زیادی داشت. همچنین از حکیمان مورد اعتماد دربار صفویه محسوب می شد و شاگردان زیادی داشت. بعد از وفات وی، او را در تکیه بختیاری ها به خاک سپردند و بعد از آن بزرگان ایل بختیاری نظیر سردار صمصام السلطنه و بی بی مریم بختیاری نیز در این مکان دفن شدند. در این آرامگاه درخت کهن سال و چاه آبی قرار دارد که حال و هوای دلنشینی به این مقبره داده اند و جز زیبایی های چشم نواز آن محسوب می شوند.

آدرس: اصفهان، قبرستان قدیمی و تاریخی محله تخت فولاد


آرامگاه راشد بن الله در اصفهان

راشد بن الله یکی از خلفای عباسی بود که طی سال های 529 تا 537 هجری قمری حکومت کرد و به دلیل دشمنی سلاطین سلجوقی با وی توسط گروهی به نام حشاشین به قتل رسید. آرامگاه راشد بن الله متعلق به قرن 6 هجری قمری می باشد. نمای خارجی و گنبد این آرامگاه از آجر و با سبک معماری اسلامی ساخته شده است. آرامگاه راشد بن الله بسیار ساده است و تزئینات خاصی ندارد اما بازدید از آن به عنوان برگه ای از تاریخ سرگذشت ایرانیان را برای شما نمایان می کند. هنگامی که به دیدن زاینده رود رفتید بازدید از این آرامگاه را فراموش نکنید. این اثر در تاریخ 10 خرداد 1382 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

آدرس: اصفهان، خیابان مشتاق دوم، پل شهرستان، خیابان بازارچه

بیسان گشت یک وبسایت گردشگری است که اطلاعات جامعی را از مکان های دیدنی در سراسر جهان در اختیار کاربران خود قرار می دهد. این پایگاه داده گردشگری قصد دارد اطلاعات مهمی در مورد سفر در اختیار کاربران خود قرار دهد تا به گردشگران بگوید با سفر زندگی شادتر و بهتری داشته باشند. پس توصیه می کنیم با سفر زندگی خود را شادتر کنید.

نوشته شده توسط : تیم تولید محتوا بیسان گشت


برچسب ها :

*معرفی 8 آرامگاه مهم اصفهان همراه با عکس و آدرس را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

۳۳۳ نفر به این صفحه امتیاز داده اند
۵ / ۴.۰۰
دیدگاه ها

    *وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

    شما
    همین حالا
    ""

مطالب مرتبط

در حال یافتن .....

-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
مقصد
شرکت هواپیمایی
تاریخ شروع تور
مدت اقامت
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو