آرامگاه ابوعلی سینا در همدان + عکس، آدرس و معرفی

آرامگاه ابوعلی سینا، مشهورترین پزشک ایرانی در جهان از بهترین جاذبه های همدان است. در این مطلب به معرفی آرامگاه ابوعلی سینا همراه با عکس و آدرس می پردازیم....

آرامگاه ابوعلی سینا، مشهورترین پزشک ایرانی در جهان از بهترین جاذبه های همدان است. در این مطلب به معرفی آرامگاه ابوعلی سینا همراه با عکس و آدرس می پردازیم.

آرامگاه ابوعلی سینا در همدان

استان  همدان از استان های زیبا و دیدنی ایران می باشد که در سمت غرب قرار گرفته است. همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران، به دلیل قدمت تاریخی، دیدنی ها و بناهای تاریخی ارزشمندی را در خود دارد. نام اولیه این شهر هگمتانه بود و سپس توسط سلسله ای دیگر، به عنوان پایتخت انتخاب شد. گوشه گوشه ی این شهر زیبا از یادگار های تاریخی و طبیعی پر شده است. یکی از خاص ترین و مهم ترین جاذبه های گردشگری همدان آرامگاه ابوعلی سینا می باشد. مکانی که پیکر یکی از مشهورترین فیلسوفان و دانشمندان ایران، ابن سینا را در قلب خود جای داده است. در این مطلب از مجله گردشگری بیسان گشت به معرفی آرامگاه ابوعلی سینا می پردازیم و در مورد معماری و تاریخچه ی آن سخن می گوییم پس همراه ما باشید.


معرفی آرامگاه ابوعلی سینا

ابوعلی حسین بن عبدالله ملقب به شیخ الرئیس ابوعلی سینا از دانشمندان صاحب نام ایرانی بود که شهرت و آوازه ی او نه تنها در ایران بلکه در سرتاسر جهان پیچیده است. بوعلی سینا زندگی پر فراز و نشیبی داشت و در روستای افشه بخارا به عنوان پایتخت ساسانیان در ازبکستان امروزی متولد شد. مهارت وی در طب زبانزد بود و علاوه بر آن به عنوان یک فیلسوف نیز شناخته می شد که در حوزه های بسیاری نظیر اخلاق و فلسفه صاحب نظر بود همچنین به عنوان فیزیکدان، ریاضی دان، اختر شناس، شیمیدان، جغرافی دان، زمین شناس و شاعر شهرت بسیاری داشت. ابوعلی سینا در گذشته پزشک پادشاهان بسیاری بود و در طی این دوران عناوین مختلفی نظیر حجت حق، شاهزاده اطباء، شرف الملک و شیخ الرئیس به او داده شد. سرانجام وی در شهر همدان بر اثر بیماری درگذشت و پیکر او برای ایرانیان باقی ماند.

مقبره این دانشمند بزرگ و مشهور در شهر همدان و در خیابانی با همین نام واقع شده است و از مهم ترین جاهای دیدنی این شهر می باشد. البته که این آرامگاه تنها یک مقبره ی ساده نیست بلکه به نوعی نماد همدان محسوب می شود. در این مکان موزه ای نیز تاسیس شده است تا گردشگران و مسافرانی که به بازدید از آرامگاه می آیند بتوانند تا حدودی از ابوعلی سینا و علم طب اطلاعاتی کسب کنند. در اطراف این آرامگاه فضای سبز وسیع و زیبایی وجود دارد که به منظور لذت بردن و استراحت بازدیدکنندگان در آن احداث شده است. سالانه گردشگران بسیاری به شهر همدان می روند تا از بنای شیخ الرئیس که بیانگر فرهنگ، علم و دانش در کشور ماست دیدن کنند. آرامگاه ابوعلی سینا در تاریخ 21 اردیبهشت سال 1376 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در ادامه بیشتر با این بنا آشنا می شویم.


تاریخچه آرامگاه ابوعلی سینا

ابن سینا که از پزشکان مخصوص دربار ساسانی بود بعد از سقوط پادشاه ساسانی از شهر بخارا مهاجرت کرد و در طی این مهاجرت در شهرهای زیادی نظیر اصفهان اقامت داشت. در بین این سفرهای طولانی ابوعلی سینا در سفری که از اصفهان به همدان داشت به شدت بیمار شد و در منزل یکی از دوستان خود به نام ابوسعید دخدوک سکونت گزید اما پس از مدتی بیماری وی شدت گرفت و دارا فانی را وداع گفت. مدتی بعد ابوسعید دخدوک نیز درگذشت و هر دو در حیاط خانه ی دوستش به خاک سپرده شدند. این محل در پشت دژ جنوبی همدان قرار داشت و تا اواخر قرن سیزدهم فقط چهارطاق کوچکی به عنوان مقبره بر سر مزار گذاشته شده بود که با گذشت زمان این چهارطاق تخریب و فرسوده شد. در زمان حکومت قاجار این بنا بازسازی شد و به جای چهارطاق قدیمی، گنبدی آجری بر فراز مقبره گذاشتند و سنگ مزارها را نیز تعویض کردند. سال ها بعد دیوار کوتاهی به دور محوطه کشیدند و تالار بزرگ و کوچک به عنوان مخزن کتاب ساخته شد. در دوران حکومت پهلوی آرامگاه جدیدی براساس معماری قدیم و جدید احداث کردند که برای ساخت چنین بنایی لازم بود مقبره های قدیمی تخریب شوند. در هنگام نبش قبر استخوان ها و جمجمه ها نگهداری و در محل جدید با رعایت موازین شرعی و آداب کفن و دفن قرار داده شدند.


معماری و بخش های مختلف آرامگاه ابوعلی سینا

آرامگاه بوعلی سینا بر روی 12 ستون سر به فلک کشیده از جنس سنگ گرانیتی در میدان اصلی شهر همدان واقع شده است و گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند. در این آرامگاه فاصله بین ستون ها باز می باشد و تردد از بین آن ها امکان پذیر می باشد. ولی در گنبد قابوس بین ستون ها هیچ شکاف و روزنه ای به جز در قسمت ورودی وجود ندارد و درون آن مانند دخمه، تاریک و فاقد نور و روشنایی می باشد. دلیل باز گذاشتن فاصله بین ستون ها در آرامگاه بوعلی سینا وجود بادهای سنگین و طوفان های پاییزی و زمستانی شهر همدان است. همچنین همانطور که گفتیم درمحوطه آرامگاه بوستانی نیم دایره با فضای سبز بکر و باغچه ها و چشمه هایی در حیاط ورودی وجود دارد. تندیس ابن سینا بر روی پایه ای در ضلع شرقی میدان قرار دارد و ابیاتی به خط نستعلیق بر روی آن حک شده است.

آرامگاه بوعلی سینا شامل دو تالار شمالی و جنوبی بوده که تالار جنوبی موزه نگهداری از اشیای قدیمی، سفال، سکه، برنز و اشیای کشف شده ی مربوط به هزاره های قبل از میلاد و دوران اسلامی می باشد. تالار شمالی کتابخانه ای شامل 8 هزار جلد کتاب نفیس خطی و چاپی ایرانی و خارجی است. به علاوه آثار ابوعلی سینا و شعرا و نویسندگان همدانی در این تالار نگهداری می شود. در غرفه ی آثار بوعلی عکسی از جمجمه ی وی که در هنگام تخریب مقبره قدیمی تهیه کرده اند در معرض دید می باشد.


ویژگی های آرامگاه ابوعلی سینا

یادبودی که به تلاش انجمن آثار ملی ایران ساخته شده است مهم ترین بخش این مقبره می باشد. همانطور که گفتیم این بنا 12 ستون دارد که از هم فاصله دارند و ارتفاع هرپایه آن ها از کف تا زیر گنبد 23 متر است. عرض هر پایه در کف 1.7 متر و در نزدیکی گنبد 92 سانتی متر می باشد. شکل گنبد بنا مخروطی و ارتفاع آن 6 متر است. درنتیجه ارتفاع کلی بنا شامل پایه ها و گنبد به 28 متر می رسد. در مرکز 12 پایه برج، تخته سنگ مرمرینی به طول 2.55 متر و عرض 1 متر وجود دارد که بر آن کتیبه ای به خط ثلث نقش بسته است. البته تخته سنگی که برای این محل در نظر گرفته شده بود طی عملیات ساخت آرامگاه بوعلی شکست و تخته سنگ دیگری از کنار دریاچه ارومیه جایگزین آن شد.


مسیر دسترسی به آرامگاه ابوعلی سینا

بنای آرامگاه بوعلی سینا در میدان بوعلی سینا و در مرکز شهر همدان واقع شده است. برای رفتن به این مقبره می توانید از تاکسی یا وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید و در ایستگاه میدان بوعلی سینا پیاده شوید.


ساعت و هزینه بازدید آرامگاه ابوعلی سینا

ساعت بازدید از آرامگاه ابوعلی سینا همه ‌روزه در نیمه اول سال از ساعت 8:30 الی 20 و در نیمه دوم سال از ساعت 8:30 الی 17 می باشد. در روزهای سوگواری 28 صفر، 21 رمضان،  شهادت امام جعفر صادق (ع)، عاشورا و تاسوعا و رحلت امام خمینی (ره) این آرامگاه تعطیل می باشد. همچنین هزینه بازدید از آرامگاه بوعلی سینا  برای هر نفر 5000 تومان است.


جاهای دیدنی که در نزدیکی آرامگاه ابوعلی سینا قرار دارند

آرامگاه باباطاهر : 3 کیلومتر

موزه هگمتانه : 3 کیلومتر

موزه مفاخر : 3 کیلومتر

مجموعه گنجنامه : 9.3 کیلومتر


رستوران هایی که در نزدیکی آرامگاه ابوعلی سینا قرار دارند

رستوران شاندیز: 450 متر

سفره سرای پارسیان: 600 متر

رستوران سنتی آریاییان: 700 متر

رستوران هگمتانه: 1.5 کیلومتر

رستوران ماه سبز: 3.3 کیلومتر


هتل هایی که در نزدیکی آرامگاه ابوعلی سینا قرار دارند

هتل پارسیان بوعلی: 1.2 کیلومتر

هتل خاتم: 2 کیلومتر

هتل سفیر: 2.6 کیلومتر

هتل باباطاهر: 2.7 کیلومتر

هتل پارسیان آزادی همدان: 4 کیلومتر

بیسان گشت یک وبسایت گردشگری است که اطلاعات جامعی را از مکان های دیدنی در سراسر جهان در اختیار کاربران خود قرار می دهد. این پایگاه داده گردشگری قصد دارد اطلاعات مهمی در مورد سفر در اختیار کاربران خود قرار دهد تا به گردشگران بگوید با سفر زندگی شادتر و بهتری داشته باشند. پس توصیه می کنیم با سفر زندگی خود را شادتر کنید.

نوشته شده توسط : تیم تولید محتوا بیسان گشت


برچسب ها :

*آرامگاه ابوعلی سینا در همدان + عکس، آدرس و معرفی را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

۰ نفر به این صفحه امتیاز داده اند
۵ / ۰.۰۰
دیدگاه ها

    *وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

    شما
    همین حالا
    ""

مطالب مرتبط

در حال یافتن .....

-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
مقصد
شرکت هواپیمایی
تاریخ شروع تور
مدت اقامت
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو