هرآنچه از ثبت شرکت در کشور ترکیه باید بدانید!
در این مقاله می خواهیم برای افرادی که به سرمایه گذاری در کشور ترکیه علاقه دارند توضیحاتی ارائه دهیم. افراد خارجی که دوست دارند در کشور ترکیه کسب و کاری راه اندازی کنند و فعالیت های تجاری مانند باز کردن رستوران، راه اندازی تولیدی و باز کردن ارایشگاه و... در این کشور داشته باشند باید قبل از هر چیز به چند نکته توجه و دقت داشته باشید که در ابتدا مراحل و هزینه ثبت شرکت در ترکیه را بدانید. در ابتدای کار باید به شما بگوییم ثبت شرکت در کشور ترکیه با ایران کاملا فرق می کند به صورتی که مسئولیت قانونی بیشتری را در کشور ترکیه دارید. مخصوصا زمانی که شما می خواهید یک شرکت را منحل کنید به همین سادگی نیست و باید مراحل قانونی پیچیده ای را بگذرانید. اطلاع داشتن از قوانین تجارت در ترکیه و قانون سرمایه گذاری خارجی برای کسانی که به دنبال راه اندازی کار در کشور ترکیه هستند الزامی است. ما قصد داریم در این مطلب علاوه بر بررسی مزیت های ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار در ترکیه، معایب آن را نیز توضیح دهیم.
وقتی به دنبال ثبت یک شرکت در کشور ترکیه هستید در برخی موارد و شرایط خاص می توانید هم زمان برای اقامت خود و خانواده نیز اقدام کنید. امروزه کشور ترکیه به دلیل رشد اقتصادی در اروپا، به مکانی امن برای سرمایه گذاری اتباع خارجی تبدیل شده است. طبق امار اقتصادی ترکیه در بین 20 کشور برتر دنیا قرار گرفته است. اگر قصد ان را دارید که در کشور ترکیه سرمایه گذاری کنید باید به شما بگوییم که یکی از امن ترین کشور را از نظر سرمایه گذاری انتخاب کرده اید. یکی از عواملی که این کشور را به یکی از کشورهای برتر اقتصادی تبدیل کرده، حمایت دولت از سرمایه گذاران خارجی است که با دادن تسهیلات آسان و مناسب و در برخی کسب و کارها کاهش دادن مالیات برای سرمایه گذاران خارجی، زمینه مناسبی برای سرمایه گذاران خارجی در کشور ترکیه فراهم کرده است.
قوانین ثبت شرکت در کشور ترکیه برای اتباع خارجی
در سال 1382 در ترکیه تغییراتی را انجام دادند که بر اساس قوانین بر خلاف گذشته که افراد خارجی برای اینکه بتوانند یک شرکتی را به ثبت برسانند باید حتما شریکی از شهروندان کشور ترکیه را معرفی می کردند. اما در قانون جدید افرادی که تابعیت خارجی دارند می توانند خود به تنهایی ثبت شرکت را انجام دهند بدون ان که نیازی به شریک ترکیه ای داشته باشند. یعنی شما با داشتن تابعیت خارجی می توانید شرکتی را با ثبت برسانید که مالک ان صد در صد خود شما باشید. شرکت ها و کمپانی هایی که در کشور ترکیه ثبت می شوند و شروع به کار می کنند باید بر اساس قوانین این کشور و بر طبق اساس نامه ای مشخص فعالیت کنند و درامد داشته باشند. ترکیه به عنوان کشوری منظم و دقیق و همچنین تابع قوانین در زمینه حقوق و ثبت محسوب می شود به همین دلیل نسبت به اجرای قوانین حقوقی بسیار سخت گیرانه عمل می کند و با افرادی که از قوانین سرپیچی کنند و یا بخواهند این قوانین را نادیده بگیرند برخورد جدی خواهد داشت. اگر در کشور ترکیه تصمیم نهایی خود را برای سرمایه گذاری و ثبت برند گرفته اید حتما از مشاوران تخصصی و قابل اعتماد در مسایل حقوقی و ثبتی در کشور ترکیه کمک بگیرید. زیرا کمک گرفتن از این افراد به شما در زمان محدود و بدون ان که هزینه گزافی پرداخت کنید به شما کمک بسیاری می کنند.
ثبت شرکت در کشور ترکیه چقدر زمان می برد؟
شاید برای عده ای سوال پیش بیاید که ثبت شرکت چقدر زمان می برد. بیاد به شما بگوییم که اگر با روال و مراحل کار اشنا باشید نیازی نیست که زمان زیادی را برای ثبت شرکت صرف کنید. طولانی ترین زمان برای ثبت شرکت های محدود، 3 روز و برای شرکت هایی که مسئولیت عام دارند می تواند بین 5 تا 30 روز طول بکشد چرا که دسته دوم نیاز به تصویب و اخذ مجوز فعالیت از پزارت صنعت و تجارت ترکیه خواهند داشت. توجه داشته باشید که مدارک شما مکفی و کامل باشد چرا که این موارد همگی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و همچنین می تواند در وقت شما صرفه جویی کند.
اولین قدم ثبت شرکت در ترکیه
شرکت های ترکیه ای به سه دسته تقسیم می شوند که شما اد ابتدای کار باید مشخص کنید که قصد باز کردن چه نوع شرکتی را دارید. 1. ثبت شرکت شخصی. 2. ثبت شرکت با مسئولیت محدود 3. ثبت شرکت تعاونی در ترکیه.
اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت در ترکیه
به یک نکته باید توجه کنید برای اینکه در کشور ترکیه یک شرکت را می خواهید ثبت کنید نیاز ندارید که اقمت بلند مدت در این کشور داشته باشید. این به این نعناس که شما می توانید در کشور خود باشید ودر ترکیه شرکتی داشته باشید که در حال فعالیت باشد. شما بعد از طی کردن تمام مراحل رسمی شرکت می توانید نسبت به دریافت اجازه کار در ترکیه اقدامات لازم را انجام دهید و همچنین برای خود بیمه رد کنید. داشتن بیمه از این نظر حائز اهمیت است که شما می توانید بعد از طی شدن ۵ سال نسبت به اقامت دائم ترکیه و پس از آن، اخذ شهروندی ترکیه اقدام کنید. این فرایند می تواند نهایتا 10 تا 15 روز طول بکشد.
نکاتی در مورد ثبت شرکت در ترکیه و اخذ اقامت ترکیه
یک نکته مهم که باید به ان توجه داشته باشید اگر ثبت کشور را در ترکیه انجام دادید و می خواهید اقامت این کشور را نیز بگیرید باید سرمایه شما به 100000 هزار لیر ترکیه برسد. همچنین ارزش هر سهم نیز کمتر از 25 لیر نیست و در این بین باید ۲۵٪ از مبلغ گفته شده را نیز ابتدای انجام کار در حساب خود داشته باشید. پس از گذشت از این مراحل و همچنین دریافت روزنامه رسمی می توانید مبالغ خود را برداشت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قوانین و روش های اخذ اقامت ترکیه کلیک کنید.
مراحلی که باید برای ثبت شرکت در ترکیه انجام دهید:
1. باید تمامی شرکای شرکت را به زبان اصلی ترکی به تایید اداره ثبت احوال برسانید
2. با توجه به نوع شرکتی که قصد ثبت آن در ترکیه را دارید یک اساس نامه کمپانی تنظیم کنید
3. شما نیازمند به استخدام یک حسابدار رسمی در ترکیه هستید ( مطابق با قوانین ترکیه استخدام یک حسابدار رسمی به منظور پیش بردن امور مالی و اداری شرکت جزو الزامات اساسی محسوب می شود که شما می توانید با توجه به نوع شرکت خود از حسابداران کم تجربه یا با تجربه استفاده نمایید)
4. فرم های مخصوص تاسیس شرکت باید پر کنید
5. اخذ کد مالیاتی مختص به تمام سهامداران شرکت مورد نظر از اداره مالیات در ترکیه
6. فرم های اتاق بازرگانی باید پر کنید
7. فرم های مربوط به اعلام آدرس شرکت در اتاق بازرگانی باید تنظیم کنید
8. کارت بازرگانی برای شرکت دریافت کنید
1. امضاء رسمی مدیر عامل شرکت را در اداره ثبت اسناد به ثبت برسانید
2. در یکی از بانک های ترکیه یک حساب به نام شرکت باز کنید
3. درصدی از سرمایه خود که به طور معمول یک چهارم آن می شود را به حساب رسمی شرکت منتقل کنید.
4. باید مشخصات شرکت را در روزنامه های رسمی ترکیه چاپ کنید
5. اجاره نامه شرکت را تنظیم کنید
6. آدرس اعلامی شما باید توسط مامور اداره مالیات و دارایی تایید شود
7. تایید دفاتر حسابداری شرکت
8. آماده کردن کد اقتصادی شرکت
9. حداقل دو قطعه عکس ۴*۳ رنگی با زمینه روشن
10. اصل گذرنامه تمام شرکاء (اعتبار گذرنامه ها نباید از ۶ ماه کمتر باشد)
11. باید مقدار سهام هر یک از شرکاء را تعیین کنید
12. موضوع فعالیت شرکت را مشخص کنید
13. ثبت آدرس، کد پستی و تلفن شرکت
14. انتخاب حداقل ۵ نام برای شرکت
15. تعیین اعضای هیات مدیره و مدیر عامل و مشخص نمودن شخص صاحب حق امضاء
16. اعطای وکالت برای انجام کارهای ثبت شرکت
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید