برج های شعله باکو ؛ مرتفع‌ترین برج های پایتخت آذربایجان

برج های شعله باکو امروز تبدیل به یکی از نمادهای این شهر شده‌اند. به جرات می‌توان گفت در سرتاسر پایتخت آذربایجان، کمتر جاذبه مدرن و خاصی همچون سه برج شعله باکو مشاهده خواهید کرد...

برج های شعله باکو امروز تبدیل به یکی از نمادهای این شهر شده‌اند. به جرات می‌توان گفت در سرتاسر پایتخت آذربایجان، کمتر جاذبه مدرن و خاصی همچون سه برج شعله باکو مشاهده خواهید کرد.

در کنار مرکز فرهنگی حیدر علی اف، که سال‌ها است جوایز متعددی را در مسابقات مختلف به خاطر معماری کاملا خاصش دریافت می‌کند، برج های شعله باکو را نیز باید مهمترین نمادهای این شهر دانست. باکو را همواره تلفیقی از شهری مدرن با شهری تکنولوژیک و مدرن بیان کرده‌ایم. ایچری شهر، قلب باکوی سنتی به شمار می‌رود. بسیاری، برج های شعله باکو را قلب بخش مدرن آن می‌دانند.

برج های شعله باکو

بد نیست بدانید این سه برج در سطح جهانی شناخته شده بوده و توریست‌های زیاد، در اولین فرصت طی تور باکو به تماشای آن‌ها می‌شتابند! آن‌ها با داشتن ظاهر و معماری خاصی، قرارگیری در موقعیتی منحصربه‌فرد نسبت به یکدیگر و بهره بردن از نمای شیشه‌ای، توجه هر بیننده‌‌ای را به خود جلب می‌کنند.

بین مرکز فرهنگی حیدر علی اف و برج های شعله باکو، برای به دست گرفتن لقب قلب مدرن شهر، رقابت وجود دارد. اما افرادی که سه برج را لایق داشتن این مقام می‌دانند، به چه دلایلی استناد می‌کنند؟ برج‌های Flame باکو دارای چه ویژگی‌هایی بوده و چطور توانسته‌اند در شهری به این مدرنی،به عنوان گل سر سبد شناخته شوند؟

آشنایی با برج های شعله باکو

از نظر ارتفاع سازه، آن‌ها را باید مرتفع ترین در پایتخت آذربایجان دانست. نکته اینجاست که سه برج در مجموعه، دارای یک اندازه نبوده و با یکدیگر اختلاف دارند؛ ارتفاع آن‌ها از کوتاه به بلند به ترتیب 161 متر، 165 متر و 182 متر است. به همین دلیل دو برج کوتاه‌تر، تقریبا هم‌اندازه به نظر می‌رسند، چرا که در چنین ارتفاعاتی، 4 متر قابل اغماض بوده و جلب توجه چندانی ندارد. هر سه برج در زمینی به مساحت 245 هزار متر مربع قرار گرفته‌اند.

برج های شعله باکو

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد برج های شعله باکو داشتن کش و قوسی منحنی است، در نتیجه کنار یکدیگر به شکل گداخته آتش به نظر می‌رسند. دلیل نام‌گذاری‌شان نیز به همین دلیل بوده است. بد نیست بدانید در طول تاریخ، باکوی کنونی، قرن‌ها محل سکونت زرتشتیان بوده است، افرادی که برای آتش احترام زیادی قائل هستند. انتخاب آذربایجان کنونی و مخصوصا باکوی کنونی به این منظور بدون دلیل نبوده است.

یانار داغ را به عنوان یکی از خاص‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر باکو می‌شناسند. وجود شعله‌هایی دائمی که از دل تپه‌های خاک می‌جوشند، هر چشمی را میخ‌کوب نگه می‌دارد. با دیدن شعله‌هایی که گاها دارای سه متر ارتفاع هستند، مو به تن بیننده سیخ خواهد شد! امروز باید برج های شعله باکو را یکی از نوادگان تپه‌های تقریبا مرتفع یانار داغ بیان کرد که هنوز از دیدگاه توریسم، اهمیت بسیار زیادی دارد!

وقتی از بالا، مثلا زمان قرارگیری داخل هلی‌کوپتر یا رد شدن از آسمان درون هواپیما به برج‌ها نگه کنید، آن‌‌ها را به شکل یک مثل خواهید دید. این دید اتفاقی نبوده و معمار آن را خلق کرده است. کاربرد هر سه برج متفاوت است؛ یکی از آن‌ها کاملا مسکونی است و تعداد زیادی منزل درونش ایجاد شده است. دیگری دارای کاربردهای تجاری و اداری است و فروشگاه‌های متعدد و مخصوصا دفاتر اداری فراوانی را شامل می‌شود. همانطور که احتمالا حدس زه‌اید، یکی از برج های شعله باکو هتلی لوکس و مجلل است.


زیبایی نمای بیرونی برج های شعله آذربایجان

در جذابیت بصری برج های شعله باکو نکته بسیار مهمی نهفته است، به طوری که بدون وجود آن، اهمیت و جذابیت‌شان به نصف کاهش پیدا می‌کند! 10 هزار لامپ ال ای دی در آن‌ها به کار رفته است! دو شرکت چینی و انگلیسی اوسرام تراکسون و ورتار مسئول تولید این لامپ‌های LED را بر عهده داشتند. به لطف آن‌ها، نمایی شبیه به نمایشگری بزرگ روی برج های شعله باکو ایجاد شده است.

برج های شعله باکو

در زمان تماشای آن‌ها از بیرون، حین حضور خورشید، رنگی بین سبز و آبی دارند. با تاریک شدن هوا، وقتی چراغ‌های نمای بیرونی روشن می‌شوند، دقیقا حس وجود سه شعله بزرگ آتش در دور دست تداعی خواهد شد. گفتنی است برای هر چه طبیعی‌تر جلوه دادن ظاهر شعله‌ور آن‌ها، دارای میله‌های فولادی شعله‌وری نیز هستند که هر یک قطری ششصد و ده میلی‌متری دارد.

آن‌ها مقاومت خوبی در برابر لرز‌ش‌های شدید زلزله دارند، چرا که در فونداسیونشان از لوله‌ها و بتن‌هایی با ضخامت 10 سانتی‌متر بهره برده شده است. از آن جایی که در محل ساخت برج های شعله باکو اغلب بادهای شدیدی می‌وزد، مقاومت در برابر بادهای شدید نیز در معماری و طراحی آن‌ها لحاظ شده است. جالب است بدانید محل ساخت سه برج، تپه‌ای با قدمت 2 هزار سال است، به طوری که نام آن در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. به همین دلیل با تماشای برج‌ها از دور حتی می‌توانید کف آن‌ها را نیز تماشا کنید. گفتنی است این تپه، در زمان شوروی سابق، یک منبع استخراج نفت بوده است.

اغلب، طرح‌هایی که تداعی‌کننده شعله‌های آتش هستند، روی برج‌ها به نمایش در می‌آیند، اما این قابلیت وجود دارد که هر رنگی را روی آن‌ها به تصویر کشید و مناظر اعجاب‌آوری خلق کرد.

برج های شعله باکو

در طول تاریخ تاسیس شهر باکو به عنوان پایتخت جمهوری آذربایجان، موازی با مرکز فرهنگی حیدر علی اف، ساخت برج های شعله باکو جزو پر هزینه‌ترین پروژه‌های عمرانی بوده است. ساخت آن‌ها از سال 2007 الی 2013 به طول انجامید و نزدیک به 350 میلیون دلار هزینه روی دست دولت گذاشت. گماشتن تعداد زیادی مهندس برای پیشبرد دقیق پروژه، در افزایش هزینه ساخت آن بی‌تاثیر نبوده است؛ نزدیک به 150 مهندس به طور همزمان روی نحوه پیشرفت پروژه نظارت داشتند.

محوطه‌ای زیبا در فضای آزاد بین سه برج طراحی شده است. این قسمت خود یکی از جذابیت‌های مجموعه به شمار رفته و افراد محلی زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. سینمای روباز، مراکز تفریحی همچون استخر، کافه، رستوران، پارکینگ عمومی با ظرفیت پایین و چند مجموعه تفریحی دیگر در این فضا ایجاد شده است. به همین دلیل با ورود به مجموعه برج های شعله باکو ساعت‌ها زمان در آن‌ سپری خواهید کرد.


نگاهی جزئی‌تر به برج های شعله باکو

همانطور که گفتیم ارتفاع و کاربرد سه برج با یکدیگر متفاوت است. در ادامه کاربرد هر یک را به طور جزئی‌تر بررسی خواهیم کرد. به این ترتیب می‌دانید در زمان ورود به مجموعه، باید به کدام یک قدم بگذارید.


برج شماره 1 - مسکونی

برج شماره یک، طبق انتظار دارای بیشترین ارتفاع است. در 181 متر ارتفاع سازه، 39 طبقه گنجانده شده است. کاربرد آن مسکونی بوده و افراد زیادی در آن ساکن شده‌اند. شاید بتوان آن‌ها را خوش شانس‌ترین مردم آذربایجان دانست!

برج های شعله باکو

با در نظر گرفتن مجموعه، برج شماره 1 در جنوبی‌ترین قسمت واقع شده و 130 آپارتمان را در بر می‌گیرد. داشتن مجموعه ورزشی بدنسازی، استخر آب گرم، سونا، جکوزی، لابی و سالن اجتماعات تنها بخشی از امکانات رفاهی فراهم شده برای ساکنان برج شماره 1 شعله است. گفتنی است دید بخشی از پنجره‌های آن کاملا رو به دریای خزر است.


برج شماره 2 - هتل

این برج در قسمت شرقی برج های شعله باکو واقع شده و کاربرد آن هتل است. ارتفاع به 165 متر رسیده و از 37 طبقه تشکیل می‌شود؛ هتل فیرمونت باکو یکی از لوکس‌ترین مکان‌هایی است می‌توانید در آن اقامت پیدا کنید. تعداد اتاق‌ها 318 مورد بوده و یک سری سوئیت را نیز شامل می‌شود. سوئیت‌هایی مخصوص ماه عسل و خانواده وجود دارند.

سطح خدمات در این هتل بسیار بالاست، پس طبیعی است جزو گران قیمت‌ترین پنج ستاره‌های شهر باکو به شمار برود. به منظور برگزاری کنفرانس‌ها، همایش‌ها و حتی جشن‌های مختلف، سالنی به وسعت 2500 متر مربع درونش ایجاد شده است. در صورتی که از پی هزینه‌ها بر بیایید، قادر خواهید بود مراسم عروسی یا دیگر جشن‌های خود را در این سالن وسیع برگزار کنید. طی سال‌های اخیر، زوج‌های زیادی از این امکان استقبال کرده‌اند.


برج شماره 3 - اداری و تجاری

کوتاه قامت‌ترین سازه در برج های شعله باکو کاربردی تجاری - اداری داشته و در واقع یک مرکز اداری بسیار بزرگ و شکیل محسوب می‌شود. به عبارتی تعداد دفاتر اداری درون آن، از فروشگاه‌های تجاری بیشتر است. تعداد طبقات 38 عدد است که در 161 متر قرار گرفته‌اند. در مساحتی بالغ بر 33 هزار متر مربع، نزدیک به 33 هزار فروشگاه و دفتر اداری ایجاد شده است. تعدادی از آن‌ها هنوز خالی بوده و مکانی ایده‌آل برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شوند.

قرار است نزدیک به شانزده کافه و رستوران، شش سالن سینما و تئاتر بر اساس تکنولوژی‌های روز، استودیوهای عکاسی به همراه سالن بازی‌های بولینگ، بیلیارد و دارت به سومین برج اضافه شوند. این برج که در مجموعه، غربی‌ترین سازه به شمار می‌رود، معدن ماشین‌های لامبورگینی است؛ در طبقه همکف آن، نمایشگاه مخصوص اتومبیل‌های این خودروساز معروف ایتالیایی وجود دارد.

نوشته شده توسط : تیم تولید محتوا بیسان گشت


برچسب ها :

*برج های شعله باکو ؛ مرتفع‌ترین برج های پایتخت آذربایجان را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

۱ نفر به این صفحه امتیاز داده اند
۵ / ۵.۰۰
دیدگاه ها

    *وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

    شما
    همین حالا
    ""

مطالب مرتبط

در حال یافتن .....

-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
مقصد
شرکت هواپیمایی
تاریخ شروع تور
مدت اقامت
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو