قوم مایا و نکاتی که درباره این تمدن باستانی باید بدانید

قوم مایا با داشتن نزدیک به 4 هزار سال قدمت، یکی از قدیمی‌ ترین تمدن های باستانی شناخته شده محسوب می‌شود. موضوع مهم درباره تمدن مایا پیشرفته بودن مردم آن با در نظر گرفتن زمان زیس...

قوم مایا با داشتن نزدیک به 4 هزار سال قدمت، یکی از قدیمی‌ ترین تمدن های باستانی شناخته شده محسوب می‌شود. موضوع مهم درباره تمدن مایا پیشرفته بودن مردم آن با در نظر گرفتن زمان زیستنشان است.

تمدن باستانی مایا، شاید قدیمی‌ترین تمدن انسانی شناخته شده نباشد. قوم‌های زیادی حتی قبل از مایا زندگی می‌کردند. اما نکته بسیار جالب توجه درباره مایا که سبب شده باستان شناسان بیش از بقیه تمدن‌های تاریخی درباره آن‌ها مطالعه کنند، جلوتر بودنشان از زمان است؛ مایایی‌ها در حوزه‌هایی از قبیل تقویم، اخترشناسی، پزشکی، سازه‌های عظیم، ساخت هرم، ریاضیات و معماری تخصص داشتند.

تور استانبول

قوم مایا سیستم‌های ریاضی و نجومی پیشرفته‌ای در اختیار داشت. البته نزد عموم مردم تصورات اشتباهی نیز درباره آن‌ها رایج شده است. در این مطلب تصمیم داریم به بررسی نکاتی درباره قوم مایا بپردازیم.

محل زندگی قوم مایا

هنوز برای برخی راهکارهای مورد استفاده توسط مردمان این تمدن دلیل واضحی وجود نداشته و پاسخ درستی برای آن‌ها پیدا نشده است. محل زندگی مردم، در سطحی پایین‌تر از زمین صاف قرار داشت. با گذر زمان شیب زمین محل زندگی آن‌ها بیشتر شد و رفته رفته از بین رفت. با در نظر گرفتن اسناد به جا مانده و توجه به نوع تخریب سازه‌های مربوط به دوران قوم مایا این اتفاق حتما رخ داده و تنها یک فرضیه نیست.

تور دبی

البته درباره دلیل اصلی نابودی این قوم جواب دقیقی ارائه نشده است. افزایش بیش از اندازه جمعیت، حمله قوم‌های دیگر، شورش داخلی و بروز قحطی برخی فرضیه‌ها در این رابطه محسوب می‌شوند. آخرین یافته‌های باستان شناسان، بروز خشکسالی دویست ساله را نشان داده است. این موضوع رفته رفته جمعیت مردم را کم و قوم مایا را به طور کامل نابود کرد.


تقویم باستانی

مایا به جای یک تقویم تاریخی، تعدادی تقویم مرتبط با یکدیگر داشت. در یکی از تقویم‌های آن‌ها حتی زمان پایان حیات در کره زمین با عنوان Long Count نیز اعلام شده است. با در نظر گرفتن پیش‌بینی قوم مایا، دنیا باید در 20 دسامبر سال 2012 به پایان می‌رسید اما چنین اتفاقی رخ نداد و ما هنوز به زندگی ادامه می‌دهیم!

البته برخی باستان شناسان، از Long Count به عنوان شروع یک عصر جدید یاد می‌کنند. حقیقت این است که دسامبر، آخرین ماه سال میلادی است و بعد از آن وارد سال جدیدی می‌شویم.


استفاده از سونا

قوم مایا

چیزی که امروز تحت عنوان سونا شناخته و از آن استفاده می‌کنیم، در زمان تمدن مایا، تحت عنوان حمام‌های آرامش‌بخش، به منظور شستشو توسط مردم مورد استفاده قرار می‌گرفت. حما‌م‌های آرامش بخش قوم مایا از دیوارهای سنگی و سرپوشیده تشکیل شده و دارای یک دریچه کوچک روی سقف بود. گفته می‌شود یکی از رسم و رسومات پادشاهان این قوم، حمام کردن بعد از هر مرتبه ملاقات با افراد مختلف بود.


داشتن مناطق بازی

قوم مایا

سازه‌هایی شبیه به تصویر بالا در سرتاسر زمین‌های مربوط به قوم مایا پیدا شده است. به طور واضح مردم روی سکوها نشسته و اجرای بازی‌های مختلف در میانه را تماشا می‌کردند. هنوز درباره نوع دقیق بازی‌ها و تفریح‌های دست جمعی قوم مایا اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. یکی دیگر از استفاده‌های زمین‌های شیب‌دار این چنینی، برگزاری مراسم‌های مذهبی بود.


استعمال مواد مخدر

قوم مایا

مردم قوم مایا از موادی برای دست پیدا کردن به حس نشئگی استفاده می‌کردند! نکته جالب اینجاست که از مواد توهم‌زا در مراسم مذهبی استفاده می‌شد! البته آن‌ها جزو مواد مخدر طبیعی بوده و توهم‌زایی مواد شیمیایی امروز را نداشتند. کاربرد دیگر آن‌ها درمان بود.

ایجاد و سرو نوشیدنی‌های الکلی برای خارج شدن از حس طبیعی و احساس شادابی از دیگر تفریح‌های آن‌ها بود. اما تعجب برانگیزترین نکته در این رابطه استعمال برخی مواد مخدر از راه مقعد برای جذب سریعتر توسط مردمان این قوم بود! به نظر می‌رسد آن‌ها جزو خلافکارترین قوم‌های تاریخ نیز بوده‌اند!

نوشته شده توسط : تیم تولید محتوا بیسان گشت


برچسب ها :

*قوم مایا و نکاتی که درباره این تمدن باستانی باید بدانید را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

۶ نفر به این صفحه امتیاز داده اند
۵ / ۴.۲۰
دیدگاه ها

    *وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

    شما
    همین حالا
    ""

مطالب مرتبط

در حال یافتن .....

-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
مقصد
شرکت هواپیمایی
تاریخ شروع تور
مدت اقامت
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو