مالیات سفر خارجی از این پس اخذ خواهد شد [بهروزرسانی]
خبر اخذ مالیات سفر خارجی شوک دیگری به صنعت گردشگری است. بر اساس قانون جدید مجلس از این پس برای سفرهای خارجی مثل سفر به ترکیه باید مالیات پرداخت کنید.
بر اساس مصوبه جدید مجلس از این پس باید مالیات سفر خارجی را پرداخت کنید. نکته مهم اینجاست که این مالیات، هزینهای به جز عوارض خروج از کشور است. یک ماه پیش اعلام کردیم عوارض خروج از کشور در سال 99 افزایش پیدا میکند. به این هزینه افزایش یافته باید مالیات سفر خارجی را نیز اضافه کرد. این قانون به تصویب مجلس رسیده و سازمان امور مالیاتی مکلف به اجرای آن خواهد بود. به طور واضح سفر خارجی همه تورهای خارج از ایران همچون تور استانبول را شامل میشود.
مالیات نام برده شامل هر سه نوع سفر هوایی، زمینی و دریایی میشود. قرار است از افرادی که به خارج از کشور سفر میکنند، مبالغی دریافت و به حساب درآمد عمومی خزانهداری کل کشور واریز شود. این قانون در جلسه روز اول بهمن مجلس به تصویب رسید و استثناهایی را قائل شده است.
افراد معاف از پرداخت مالیات سفر خارجی
در قانون جدید مجلس برخی افراد به عنوان استثنا در نظر گرفته شده و از پرداخت مالیات با وجود انجام سفر خارجی معاف هستند. در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
- افرادی که گذرنامه سیاسی و خدمت در اختیار دارند
- کارکنان وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و همچنین خطوط پروازی
- دانشجویان در حال تحصیل در دیگر کشورهای دنیا، در صورتی که اجازه خروج دانشجویی داشته باشند
- بیماران ارسال شده به خارج از کشور برای درمان در صورت داشتن مجوز شورای پزشکی
- افرادی که پروانه گذر مرزی و مرزنشینان در اختیار دارند
- جانبازانی که به منظور معالجه نیازمند مسافرت به دیگر کشورهای دنیا هستند
- زائران اربعین حسینی به مقصد عراق
- ایرانیهای مقیم خارج از کشور در صورتی که کارنامه شغلی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشته باشند
طبق این قانون مربوط به اخذ مالیات سفر خارجی گردشگران و افرادی که به صورت موقت یا دائمی در مناطق آزادی تجاری و صنعتی سکونت دارند، حین بیرون رفتن از کشور همچنان مشمول پرداخت عوارض خروج خواهند بود. نیروی انتظامی موظف است پرداخت یا عدم پرداخت مالیات اعلام شده را کنترل کرده و از خارج شدن افرادی که از این انجام این کار خودداری کردهاند، جلوگیری کند.
اما برای سفرهای داخل کشور و بین شهری نیز مالیات در نظر گرفته شده است. افرادی که مسافرانی را به صورت برون شهری جابهجا کرده و بلیط سفرهای داخلی زمینی یا دریایی را به فروش میرسانند (به جز مسیرهای ریلی) باید پنج درصد قیمت بلیط را همراه اعلام این موضوع داخل بلیط، از مسافر دریافت و به حساب شهرداری مبدا سفر واریز کنند. گفتنی است این هزینه از مسافران اخذ شده و باید تا پانزدهم ماه بعد از زمان فروش بلیط به حساب گفته شده واریز شود. به ازای هر سی روز تاخیر در واریز وجه، دو درصد جریمه به آن تعلق خواهد گرفت.
به روزرسانی اول: منظور از مالیات سفر خارجی همان عوارض خروج از کشور است
انتشار خبری مبنی بر نیاز به پرداخت مالیات سفر خارجی بازتاب زیادی در رسانههای داخلی داشت و گردشگران را به شدت ناراحت و عصبانی کرد. یک روز بعد از به تصویب رسیدن قانون جدید مالیاتی توسط مجلس، با انتشار جزئیاتی بیشتر درباره آن، اکنون به طور دقیق به ساز و کار این قانون پی بردهایم. بر اساس گفتههای الیاس حضرتی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، مالیات سفر خارجی چیزی به جز عوارض خروج از کشور نبوده و قرار نیست مسافران، مبلغ اضافهای به خاطر خارج شدن از کشور پرداخت کنند.
طبق گفتههای رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، در روز سه شنبه اول بهمن ماه 1398، قانونی در بررسی مالیات بر ارزش افزوده به تصویب رسید و قرار نیست مبلغی اضافی از مسافران به خاطر خارج شدن از کشور دریافت شود. مالیات سفر خارجی را باید همان عوارض خروج از کشور دانست که سال به سال به رقم آن افزوده میشود. بر اساس مصوبه جدید، بخش مالیات بر ارزش افزوده و عوارضی که شهرداریها دریافت میکنند با یکدیگر ادغام و در پی آن لایحه مالیات بر ارزش افزوده ایجاد شده است.
بر اساس گفتههای یکی دیگر از نمایندگان مجلس، آقای پورابراهیمی، منظور از مالیات سفر خارجی همان عوارضی است که از سالها پیش بابت خارج شدن از کشور از مسافران دریافت میشود، اما این مبلغ از این پس به جای قرارگیری در اختیار دولت، به بودجه شهرداریها افزوده خواهد شد.
به روزرسانی دوم: ابهام درباره مالیات سفر خارجی هنوز ادامه دارد
برخی نمایندگان مجلس آن را برابر همان عوارضی که پیش از این نیز از مسافران دریافت میشد اعلام کردند، اما عدهای دیگر، از آن به عنوان مبلغی جداگانه یاد میکنند! به عنوان نمونه بر اساس گفتههای محمد مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی سازمان مالیات ایران، از افرادی که تصمیم دارند ایران را به مقصد خارج از خاک آن ترک کنند، مبلغی به عنوان عوارض دریافت خواهد شد. این مبلغ پیشتر نیز تحت عنوان عوارض خروج از کشور دریافت میشد و اکنون اتفاق جدیدی رخ نداد است. الیاس حضرتی به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز ادعای مشابهی را مطرح کرده است.
از سوی دیگر، عدهای از مالیات سفر خارجی به عنوان مبلغی مجزا از عوارض نام میبرند. طبق گفتههای معاون گردشگری، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آقای ولی تیموری، آنها از شنیدن تصویب ماده ۳۳ لایحه مالیات بر ارزش افزوده بهت زده شده و کاملا ابراز غافلگیری میکنند. بر اساس گفتههای این مسئول، مالیات سفر خارجی مبلغی مجزا از عوارض بوده و به صنعت توریسم لطمه زیادی وارد خواهد کرد.
ولی تیموری عقیده دارد دریافت عوارض خروج از کشور قانونی بود، اما مالیات بر ارزش افزوده به منظور خارج شدن از کشور، با در نظر گرفتن وضعیت بسیار نابهسامان کنونی صنعتی گردشگری، به جز ایجاد مشکلات جدید دستاورد دیگری نخواهد داشت. یکی دیگر از نمایندگان مجلس نیز مالیات سفر خارجی را هزینهای اضافی و جدید خواند که قرار است از افراد در پی بیرون رفتن از مرز ایران دریافت شود. بر اساس گفتههای شهابالدین بیمقدار، با توجه به کسری بودجه شدید دولت، راهی به جز افزایش مالیاتها و وضع مالیاتهای جدید باقی نمانده است.
اون کسی که پاسپورت سیاسی داره براش مهم نیست چقدر مالیات میده اومدن برا اونا اثتثنا قایل شدن "
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید