مسجد سلیمانیه استانبول کجاست؟ راهنمایی کامل

کشور زیبای ترکیه جلوه های گردشگری بسیاری دارد که علاوه ساحل ها و جنگل می توان به مسجد هایی هم اشاره کرد با ما همراه باشید تا با مسجد سلیمانیه آشنا شویم....

مسجد سلیمانیه مشرف به تنگه ی بسفر در استانبول است، مساجد زیادی در استانبول وجود دارد که همگی از نظر تاریخی و معماری بسیار دارای شهرت جهانی هستند. از جمله مسجد ایا صوفیه. مسجد سلیمانیه هم به مانند مسجد ایا صوفیه مسجدی بسیار بزرگ است با این تفاوت که از تزئینات کمتری در ساخت فضاهای داخلی استفاده شده است. مسجد سلیمانیه در استانبول یکی از مساجد معروف دوره عثمانی در ترکیه است که سالانه گردشگران بی شماری از سراسر جهان را به خود جذب می کند. با ما همراه باشید.

مسجد سلیمانیه استانبول مسجد سلیمانیه استانبول

تاریخ پشت مسجد

این مسجد به دستور سلطان سلیمان اول در سال 964 هجری قمری یا 1556 میلادی ساخته شده است، این پادشاه همچنین با نام های دیگری از جمله "سلیمان بزرگ" شناخته می شود. ساخت مسجد سلیمانیه به معمار سنان، معمار معروف عثمانی سپرده شد. 3500 نفر برای ساخت این مسجد 7 سال کار کردند. مسجد سلیمانیه در استانبول محل اقامه نماز جمعه و عید است. در گذشته برای روشنایی این مسجد از 257 شمع استفاده می شده است!

مسجد سلیمانیه دارای 4 مناره است، دو مناره با ارتفاع 74 متر و دو مناره با ارتفاع 56 متر. ارتفاع گنبد اصلی آن در مسجد سلیمانیه 53 متر است. این مسجد در یکی از تپه های معروف استانبول در منطقه امینونو، نزدیک خلیج شاخ طلایی ساخته شده است.این مسجد دارای 400 پنجره است.


موقعیت متمایز مسجد سلیمانیه

این مسجد در بالای تپه ای در منطقه Kantarcilar بین ساختمان وزارت و دفتر شیخ اسلام واقع شده است و به طرز شگفت انگیزی بلند است. از مسجد سلیمانیه در استانبول می توانید نگاهی سریع به وصل شدن دو قاره اروپا و آسیا در این شهر و 2 دریای اطراف استانبول بیندازید.

از سوی دیگر، در دور دست ها، کوه های سر به فلک کشیده ای را مشاهده می کنید که همیشه شاهد ظهور امپراتوری عثمانی در طول تاریخ بوده اند!


داستان مناره های مسجد سلیمانیه

شاید معمار سنان هنگام تهیه نقشه مسجد سلیمانیه، بدون دلیل خاصی آن را چهار مناره در نظر گرفته باشد و شاید سلطان سلیمان اصلاً از این موضوع آگاهی نداشته باشد. ولی چرا این مسجد چهار مناره دارد؟ روایت اول این است که چهار مناره مسجد نشانه این است که این مسجد به دستور پادشاه یا سلطان ساخته شده است.  اما مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد اینچنین نیست، با وجود اینکه این مسجد 6 مناره دارد. اما ایاصوفیه، مسجد نو، مسجد رستم پاسا و... آنها چهار مناره دارند.

روایت دیگر پشت مناره های مسجد سلیمانیه این است که سلطان سلیمان می خواست خود را به عنوان چهارمین سلطان عثمانی معرفی کند. در حالی که او سلطان دهم بود. اما بسیاری از مساجد استانبول دارای چهار مناره است، اگر با این تفسیر به موضوع نگاه کنیم، تمام سازندگان این مساجد می خواستند چهارمین سلطان عثمانی باشند!


اتاق دود مسجد سلیمانیه

در زمان سلطان سلیمان برق نبود، بنابراین چاره ای جز استفاده از شمع نبود. مسجد سلیمانیه در استانبول برای روشن کردن به 257 شمع نیاز داشت. معمار سنان یک اتاق کوچک را بالای درب ورودی مسجد سلیمانیه طراحی کرد تا دودهای شمع های سوخته را آنجا جمع کند. وی همچنین دریچه هایی را در گوشه و کنار مسجد نصب کرده بود تا دود را به داخل این اتاق هدایت کند. به همین دلیل این اتاق به "اتاق دود" معروف شد.

زیبایی های داخل مسجد سلیمانیه زیبایی های داخل مسجد سلیمانیه

خرابه های مسجد سلیمانیه

استانبول یا قسطنطنیه سابق شاهد آتش سوزی، زمین لرزه و ویرانی هایی بوده است. با گذشت زمان، بسیاری از ساختمان ها در این بلایای طبیعی آسیب دیدند و بسیاری از آنها به طور کامل تخریب شدند. اما یکی از بناهایی که در برابر این همه فاجعه خم نشد مسجد باشکوه سلیمانیه بود. درست یک قرن پس از ساخت مسجد سلیمانیه در سال 1660، آتش سوزی بزرگی در این مسجد رخ داد و آن را کاملا ویران کرد.

خوشبختانه سلطان محمد چهارم دستور داد مسجد طبق نقشه قدیمی خود به طور کامل بازسازی شود. اما زمین لرزه ها متوقف نشدند، در زمین لرزه سال 1766، بخشی از گنبد مسجد سلیمانیه سقوط کرد. در طول جنگ جهانی اول، مسجد به انبار مهمات تبدیل شد، در نتیجه چندین بار منفجر شد و به آتش کشیده شد. در سال 1956 مسجد به طور کامل مرمت شد.


ساختمان مسجد سلیمانیه

ساختارهای بناهای عثمانی بسیار بزرگ است و خود را به تماشاگران نشان می دهد. تمام جزئیات استفاده شده در ساخت چنین ساختمانی، با وجود پر از زرق و برق بودن. تمام این ظرافت ها و تزئینات طراحی شده هدف خاصی را حفظ می کنند که حفظ سادگی و منحصر به فرد بودن است. پنجره های شیشه ای رنگی و کاشی های آبی ایزنیک بر روی دیوار قبله وجود دارد، در دو طرف محراب کاشی های بزرگ خوشنویسی با متن سوره حمد، اولین سوره قرآن وجود دارد.

فضای داخلی مسجد از نظر اندازه بسیار چشمگیر است، طول و عرض پنجاه و هشت در پنجاه و نه متر آن را به شکل یک مربع درآورده است. معمار سنان در طراحی این مسجد تلاش زیادی کرد تا به شکوه مسجد ایا صوفیه برسد. سنان این کار را با برداشتن ستونهای گنبد عظیم و انتقال آنها به دیوارهای این مسجد انجام داد. برای انجام این کار سخت، او یک ردیف ستون مرمر در هر دو طرف مسجد اضافه کرد.

اگرچه مسجد سلیمانیه به ابهت ایاصوفیه نمی رسد، اما از نظر نور و جاداری بسیار بهتر از ایاصوفیه است. بعلاوه، با توجه به اینکه تعداد بالکنها در همه مناره ها ده تا بود، این بالکن ها به دهمین پادشاه عثمانی اشاره داشتند. این دو مناره در دو طرف مسجد واقع شده اند و هر یک دارای دو بالکن جداگانه هستند. و دو تای دیگر در انتهای دیگر حیاط مسجد هستند و هر کدام دارای سه بالکن هستند، بنابراین تعداد کل بالکن ها ده بالکن است.

سه درب زیبای مسجد سلیمانیه از یک طاق بیضی شکل عبور می کند و از جلو و طرف دیگر حیاط می توان به آن دسترسی داشت. این راهرو از 24 ستون قوسی تشکیل شده است که به صورت دایره ای شکل هستند و از همان تعداد ستون پشتیبانی می کنند. یک جفت از این طاقهای نزدیک درب از سنگهای آذرین ساخته شده و دوازده ستون باقی مانده، دو تا از آن ها از گرانیت صورتی و ده تای دیگر سنگ مرمر سفید است.


امکانات مسجد سلیمانیه

سلطان سلیمان از معمار سنان خواست كه مسجدی بسازد تا فقط محلی برای نمازگزاران نباشد. معمار سنان همچنین مجموعه ای را طراحی كرد كه علاوه بر ساختمان اصلی مسجد، شامل یك مدرسه علمیه، مدارس فقه اسلامی، بیمارستان (دارالشفا)، دانشكده پزشكی، مدرسه ابتدایی و خوابگاه برای گردشگران، و این مسجد همچنین دارای حمام، آشپزخانه های زیبا و رستوران هایی است که غذاهای عثمانی را سرو می کنند.

این موسسه همچنین یک موسسه خیریه با امکانات دیگر مانند آشپزخانه در این مسجد بود که غذای فقیر و مستمندان را تأمین می کرد. یک سیستم رفاهی برای تغذیه روزانه بیش از 1000 فقیر در شهر برای مسلمانان، مسیحیان و یهودیان فراهم شد. و اکنون به رستوران تبدیل شده و خدمات گردشگری را به مسافران ارائه می دهد.


مقبره ها در مسجد سلیمانیه

با مرگ سلطان سلیمان، وی را در قسمت جنوبی مسجد سلیمانیه به خاک سپردند و همسر، دختر، مادر و خواهر وی نیز در کنار وی به خاک سپرده شدند. سلطان سلیمان دوم و سلطان احمد دوم نیز در اینجا به خاک سپرده شدند، به طوری که مقبره ها در قسمت جنوبی مسجد به یک مقبره خانوادگی تبدیل شد.

اما در قسمت شمالی، در خارج از مسجد، یک مقبره وجود دارد. اینجا محل دفن معمار سنان است، دقت مورد استفاده در کار وی به حدی بود که وی را نابغه معماری می دانند و با این شیوه به او احترام گذاشته اند که در کنار شاهکار خود دفن شود.

مسجد سلیمانیه در کنار آب ها مسجد سلیمانیه در کنار آب ها

چگونه می توانم به مسجد سلیمانیه بروم؟

بهترین راه برای رسیدن به مسجد از کوچه Sıddık Sami Onar است. از بخش F1 تراموا در ایستگاه Taksim Square سوار شوید و در ایستگاه Kabatas پیاده شوید و پس از سوار شدن به خط T1 در نزدیکترین ایستگاه تراموا بیازیت-گراند بازار پیاده شوید. حدود 15 دقیقه پیاده روی کنید تا به خط پروفسور Saddik Sami Onar برسید.

وارد کوچه پروفسور Saddik Sami Onar شوید، مناره ها و گنبد مسجد سلیمانیه برای شما قابل مشاهده خواهد بود، در سمت چپ ورودی باغ زیبایی را مشاهده می کنید. این مسیر زیبا را ادامه دهید تا به اتاق وضو برسید و سپس وارد حیاط بزرگ مسجد شوید.


مواردی که قبل از بازدید از مسجد سلیمانیه باید بدانید

پس از درآوردن کفش ها می توانید از حیاط داخلی مسجد وارد مسجد شوید.

ورود به مسجد سلیمانیه در استانبول رایگان است و همچنین امکان عکاسی با فلش را دارید.

اگر به معماری و هنر علاقه مند هستید، این مسجد بیشتر از آنچه که انتظار دارید شما را شگفت زده خواهد کرد، پس یک دوربین بگیرید و از عظمت این بنای تاریخی لذت ببرید.

امیدواریم از این مطلب لذت برده باشید. پیشنهاد می کنیم از صفحه تور های استانبول ما بازدید کنید.

منبع:move2turkey.com

 

نوشته شده توسط : تیم تولید محتوا بیسان گشت


برچسب ها :

*مسجد سلیمانیه استانبول کجاست؟ راهنمایی کامل را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

۵ نفر به این صفحه امتیاز داده اند
۵ / ۳.۶۰
دیدگاه ها

    *وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

    شما
    همین حالا
    ""

مطالب مرتبط

در حال یافتن .....

-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
مقصد
شرکت هواپیمایی
تاریخ شروع تور
مدت اقامت
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو