معرفی موزه های مشیرب دوحه
یکی از بهترین اماکن دیدنی قطر در دوحه موزههای مشیرب است. این موزه در قلب شهر مشیرب دوحه و قدیمی ترین بخش پایتخت قطر واقع شده است. این موزهها نمایانگر تاریخ غنی ماهی گیری در دوحه است. این موزه متشکل از 4 خانه است. این چهار خانه چهار شگفتی تاریخی هستند که شروع سفر دوحه برای یک دهکده ماهیگیری و مسیر رشد آن را به نمایش گذاشته است. با بازدید از این موزهها به طور کامل و عمیق، تاریخ قطر را از جنبههای مختلف درک خواهید کرد. جایی که در آن خانههای فرهنگی تاریخی وجود دارد و تاریخ اصیل و فرهنگ غنی قطر را پوشش می دهد. این موزهها یک مقصد فرهنگی برای دوحه قطر محسوب میشوند.
موزههای مشیرب
چهار خانه ای که بخش جدایی ناپذیری از موزههای مشیرب هستند، موزههای خانه بن جلمود، خانه رادوانی، خانه کمپانی (خانه شرکت) و خانه محمد بن جاسم میباشند. موزههای مشیرب به عنوان موزه ای پیشرفته معرفی میشود. چرا که تاریخ و زندگی افرادی که در قطر زندگی میکدند نقش بسزایی در توسعه قطر به قطری مدرن و امروزی داشته است. قدمت چهار خانه فوق که تشکیل دهنده هسته اصلی موزه مشیرب میباشند، به اوایل دهه 1900 میرسد. با حفظ شکل اولیه این خانهها، مورد بازسازی فضاهای موزه و نمایشگاهی با استانداردهای بین المللی قرار گرفته است و فضایی را جهت ثبت خاطرات تاریخ قطر و نمایش برای گردشگران تور قطر فراهم آورده است. با بازدید از موزههای مشیرب میتوان تاریخ محلی و فرهنگ قطر را در مکانی سنتی و مدرن دید.
گالری موقت نمایشگاه موزه بخش کمی از پروژه بازسازی برجسته است. این پروژه شامل امکانات بازدیدکنندگان، رستورانهایی با بالاترین استاندارد و... نیز خواهد شد. ساختمانهای زیبای موزه مشیرب بازسازی شده و پذیرای بازدیدکنندگان از سرتاسر دنیا است.
نمایشگاههای موزه مشیرب قطر
خانه بن جلمود
همانطور که میدانید برده داری از اولین تمدنهای روی زمین وجود داشته است. اما خانه بن جلمود به مشارکت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مردمی که برده بوده اند ادای احترام دارد. به طوری که بازدیدکنندگان خانه بن جلمود گسترش برده داری را در گذشتگان دور کشف میکنند و داستان های بردگان و نحوه رفتار دیگران با بردهها را میبینند. در ساختمان بن جلمود به داستانهای برده داری در خلیج فارس و نقش اسلام در لغو برده داری متمرکز است. چگونگی رفتار با افراد برده و ادغام آنها با جامعه و الغای برده داری در اسلام از موضوعات در این موزه است.
خانه رادوانی
خانه رادوانی در سال 1920 میلادی ساخته شده است، و بیش از 70 سال به خانواده رادوانی (علی اکبر رضوانی) تعلق داشته است. این خانه دو بار با حفظ شکل اولیه و زیباییش، مورد بازسازی قرار گرفته است. خانه ی رادوانی نمایانگر زندگی خانوادگی سنتی قطری است. به طوری که خاطرات قطر را به اشتراک میگذارد. خانه رادوانی چگونگی تکامل زندگی خانوادگی قطری در طی سالها را به نمایش میگذارد. در خانه رادوانی با اشیاء میتوان چگونگی تغییر و توسعه زندگی خانوادگی را با اکتشافاتی همچون نفت و برق دید. شایان ذکر است که خانه رادوانی، اولین کاوش های باستان شناسی قطر را در خود جای داده است.
خانه شرکت
همانطور که دنیا قطر را با نفتش میشناسد، نمیتوان به قطر بدون وجود نفت فکر کرد. ساختمان موزه خانه کمپانی، در زمانی به عنوان مکان اولین شرکت نفت قطر شروع به فعالیت و مورد استفاده قرار میگرفت. پس در موزه خانه شرکت، داستانهای کارگران پیشگام صنعت نفت قطر را خواهیم دید. روایت داستانهایی که کمک شایانی کرد تا قطر را به یک جامعه مدرن تبدیل نماید. روایت مردانی که نه تنها جهت تأمین معاش خانواده، بلکه برای ایجاد پایههای کشوری مدرن و بهتر از پیش تلاش کردند. بازدید از خانه شرکت و اجزای خانه را به هیچ عنوان از دست ندهید چرا که ژنراتورها، تلفنها و ابزارهایی که در عملیات نفتی که دههها پیش از آنها استفاده میشده خیلی متفاوت از نمونههای جدید و امروزی آنها است.
خانه محمد بن جاسم
این ساختمان به دستور شیخ محمد بن جاسم آل ثانی، پسر بنیانگذار قطر مدرن ساخته شده است. در بازدید از خانه محمد بن جاسم تاریخچه منطقه مشایرب را خواهید دید. این خانه بازدیدکنندگان تور دوحه را به گذشته میبرد. و تاریخ دوحه و میراث معماری منحصر به فرد قطر را به نمایش میگذارد. در این موزه به جنبههای پایداری میپردازد که مشیرب، مرکز شهر دوحه قطر بر آن بنا شده است.
زمان بازدید از موزههای مشیرب
ساعت بازدید از موزههای مشیرب دوحه، از شنبه تا پنجشنبه (به جز یکشنبه) بین ساعات 9:00 تا 17:00 است. جمعهها از 15:00 تا 21:00. یکشنبهها موزههای مشیرب تعطیل است.
هزینه ورودی موزه مشیرب
هزینه ورودی به موزههای مشیرب کاملا رایگان است.
نظرات در مورد موزه های مشیرب دوحه
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید