معرفی جزایر نخلی پالم
جزیرههای نخلی دبی : جزیرههای نخلی دبی ( Palm Islands ) سه مجمعالجزایر ساخت بشر و یکی دیگر از دیدنیهای امارات است که در شهر دبی و میان آبهای خلیج فارس قرار دارد . این سه جزیره که به شمایل یک درخت نخل هستند ، نخل جمیرا ، نخل دیره و نخل جبل علی نام دارند . این جزایر کاربرد مسکونی ، سرگرمی و تجاری دارند . با تکمیل این پروژه ، ۵۲۰ کیلومتر به خط ساحلی دبی اضافه خواهد شد و بیش از ۱۰۰هتل لوکس ، ۱۰۰۰۰ ویلای لوکس ساحلی ، ۵۰۰۰ آپارتمان و همچنین دهها پارک آبی ، ساحل تفریحی ، رستوران ، مرکز خرید ، امکانات تفریحی و ورزشی، اسپا ، سینما و مراکز ویژه غواصی به وجود خواهد آمد .
برای ساخت این جزایر حجم وسیعی از سنگ و خاک از نقاط مختلف بستر خلیج فارس به محل ساخت و ساز آورده میشود .
پروژه ساخت این جزایر توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم به منظور افزایش میزان جهانگردی دبی راهاندازی شده است.
نخل جمیرا
نخل جمیرا یکی از ۳ مجمعالجزایری است که در دبی ساخته شده است . در سال ۲۰۰۱ میلادی پروژه ساخت نخل جمیرا آغاز شد و در سال ۲۰۰۸ میلادی این جزیره مصنوعی رسما افتتاح شد . مساحت نخل جمیرا ۵ در۵ کیلومتر است . نخل جبل علی در سمت چپ و مجمعالجزایر جهان و نخل دیره در سمت راست آن قرار دارند . نخل جمیرا از ۱۷ شاخه بسیار بزرگ تشکیل شده و یک حصار ۱۲ کیلومتری به شکل هلال دور این شاخهها را احاطه کرده است که مثل یک موج شکن قوی از جزیره محافظت میکند . تاج با یک پل ۳۰۰ متری به منطقه اصلی متصل میشود و قسمت هلال با یک تونل زیر دریا به بالای نخل وصل میگردد . نخل جمیرا دارای ۸۶۰ ویلای ساحلی است . یک سال پس از افتتاح پروژه در سال ۲۰۰۹ میلادی مونوریل نخل جمیرا با طول ۵٫۴ کیلومتر و ظرفیت حمل ۲ تا ۳ هزار مسافر در روز به این مجموعه اضافه شد تا گردشگران را به داخل و خارج جزیره ببرد . ابتدای این مونوریل به متروی دبی وصل است و انتهای آن نیز به هتل آتلانتیس ختم میشود . این جزیره به عنوان هشتمین عجایب جهان شناخته شده است .
نخل دیره
نخل دِیره یکی از سه جزیره نخلی شهر دبی است که در ساحل منطقه دیره قرار دارد .
ساخت نخل دیره از سال ۲۰۰۴ آغاز شده و هنوز ادامه دارد . طول این جزیره ۱۴ و عرض آن ۵٫۸ کیلومتر است و ۸۰ کیلومتر مربع مساحت کل آن است . نخل دیره در عمق ۶ متری آب ساخته میشود و تا عمق ۲۲ متری در خلیج فارس ادامه مییابد .
این نخل بزرگترین مجمعالجزایر از مجموعه جزیرههای نخلی دبی است و دارای ۴۱ شاخه میباشد و ۸ برابر نخل جمیرا و ۵ برابر نخل جبل علی است و در صورت تکمیل ، یک میلیون نفر را در خود جای خواهد داد . نخل جمیرا ، مجمعالجزایر جهان و نخل جبل علی ، همگی در سمت چپ نخل دیره قرار دارند .
پالم دیره از تقریبا ۱ میلیارد متر مکعب تخته سنگ و ماسه تشکیل خواهد شد . کلیه مصالح از معادن امارات متحده عربی استخراج میگردند .
بیش از۸۰۰۰ ویلای مسکونی و لوکس بر روی آن ساخته خواهد شد که هر کدام دسترسی خصوصی به ساحل خواهند داشت .
برنامهریزی شده بود که ساخت نخل دیره تا سال ۲۰۱۵ به اتمام برسد ، اما با وقوع بحران مالی گسترده جهان در سال ۲۰۰۸ ، دبی نیز از این بحران در امان نماند و پروژه ساخت و اتمام نخل دیره به طور موقت تعطیل شد .
نخل جبل علی
نخل جبل علی یکی دیگر از سه جزیره نخلی دبی است . این نخل در منطقه آزاد جبل علی و در آبهای خلیج فارس قرار دارد .
پروژه ساخت نخل جبل علی از سال ۲۰۰۲ میلادی آغاز شد و برنامه ریزی شده بود که در سال ۲۰۰۸ به پایان برسد اما این نخل نیز مانند نخل دیره به علت بحرانهای مالی جهانی ، در سال ۲۰۱۱ به صورت موقت متوقف شد.
نخل جبل علی نیم برابر از نخل جمیرا بزرگ تر و یک پنجم نخل دیره است . این نخل ۶ ساحل تفریحی ، پارک دریایی ، مجموعههای مسکونی ، تجاری و مراکز خرید را در بر دارد . از ویژگیهای نخل جبل علی خانههای آبی آن است که بین حصار دور نخل جبل علی و شاخههایش قرار است . و به شکل بیتی از غزل سروده شده توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم ، حاکم دبی طراحی شده است .
نخل دیره ، نخل جمیرا و مجمعالجزایر جهان ، همگی در سمت راست و دبی واترفرونت در سمت چپ نخل جبل علی قرار دارند .
مباحث جنجالی
پیچیدگیهای ساخت و ساز مورد مزمّت قرار گرفتند که بخشی از آن به خاطر تاخیرات مربوط به اتمام پروژه بود، تاریخی که چندین بار و برای حدود دو سال به تعویق افتادند. مشاجرات بعدی وقتی به وجود آمد که معلوم شد بعد از اجرای پروژه، شرکت نخیل تعداد واحدهای مسکونی موجود در جزیره را از تعداد 4500 تای اعلام شده(که شامل 2000 واحد ویلایی بود که به انتظار تفکیک بزرگتر املاک خریداری شده بودند) افزایش داده است(و همراه با آن میزان فضای فیزیکی بین املاک نیز کاهش یافته بود). این افزایش به خاطر اشتباهات محاسباتی نخیل در تعیین هزینه واقعی ساخت و ساز، و افزایش سرمایه اضافی بود. گرچه نخیل هرگز به صورت عمومی به این موضوع اذعان ننمود.
موج شکن بیرونی به عنوان یک حفاظ پیوسته طراحی شده بود، اما با جلوگیری از موجهای طبیعی دریا، آب دریا در جزیره راکد میشد. این مشکل با اضافه کردن یک شکاف اضافی به حفاظ برطرف شد. همانطور که در مستند جزایر غیر ممکن،بخشی از برنامه سازههای عظیم از شبکه نشنال جئوگرافی توضیح داده شد، موج شکن برای ایجاد شکافهایی از دو طرف تغییر داده شد تا به موجها اجازه حرکت جهت اکسیژنه کردن آب را داده و از راکد شدن آن جلوگیری نماید، در همان قسمت این مستند به موضوع زندگی حیات وحش هم اشاره ای شد، ولی گفته شد که موج شکن در حقیقت از زندگی زیر آبی حمایت کرده و اینکه گونههای جدیدی در حال حرکت به سمت منطقه هستند.
در مقاله ای در نیویورک تایمز و در سال 2009 که سقوط اقتصاد دبی را توصیف مینمود، گزارش شد که جزیره نخلی در حال غرق شدن است و این موضوع توسط بررسیهای زمین شناسی هم به اثبات رسیده است و در هر حال حاضر میتواند با سرعت 5 میلی متر در هر سال افزایش یابد. به علاوه، موارد زیادی گزارش شده که در آن مردم خانههایی قبل از ساخته شدن خریداری کرده بودند و حالا از فضای کم موجود شکایت داشتند. نخیل ادعاهای نیوزرک تایمز در مورد غرق شدن جزیره را رد کرد. آنها اینگونه به مقابله با این ادعا برخواستند که هیچ گزارشی از مشکلات ساختاری در هیچ یک از ساختمانهای جزیره گزارش نشده در صورتی که اگر چنین فرونشستنی وجود داشت، انتظار شکایت ساکنین از آن میرفت. نخیل همچنین ادعاهای مبنی بر غرق شدن نخل جمیرا به اندازه 5 میلی متر در هر سال را بی اساس دانست. چنانکه به وسیله روشهای تشخیص از راه دور(با ماهواره) تشخیص این امر ناممکن است چون ارتقاع سنجهای لیزری ماهواره ای ناسا دقتی در حدود 50± میلی متر دارند.
نظرات در مورد جزایر نخلی پالم
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید