موزه لوور فرانسوی در ابوظبی
ساخت موزه لوور ابوظبی
فرانسه و امارات متحده عربی در 6 مارس 2007 قراردادی برای ایجاد یک موزه جهانی، به نام لوور ابوظبی (Louvre Abu Dhabi) امضا کردند، که در سال 2014 افتتاح شد. این سرمایه گذاری همچنین پایه و اساس نوع جدیدی از همکاری فرهنگی بین دو کشور مقتدر، و برآوردن نیازها و آرمان های مشترک آنهاست.
لوور ابوظبی موزه ای است که در مجتمع جزیره سعدیات (Saadiyat Island Complex) در ابوظبی قرار دارد، و بخشی از قرارداد سی ساله امضا شده بین شهر ابوظبی و دولت فرانسه را تشکیل می دهد.
ساخت این موزه با زیربنای 24000 متر مربع، متحمل اختلاف نظرهایی در دنیای هنر شد، چون اعتراض های اولیه ای در مورد انگیزه های لوور در این قرارداد وجود داشت.
با این قرارداد، موزه لوور مشهور در پاریس فرانسه، جایگاه دیگری در امارات متحده عربی خواهد داشت. موزه لوور در اواخر قرن دوازدهم در فرانسه ساخته شده، و یکی از مهم ترن موزه های فرانسه است. این موزه جایگاه برخی از معتبرترین آثار هنری مانند مونا لیزای لئوناردو داوینچی (Leonardo da Vince’s Mona Lisa)، مریم مقدس و نوزاد (The Virgin and Child)، مادونا از رواک و الکساندروس از آنتی اوچ، اثر ونوس میلو (Madonna of the Roack and Alexandros of Antioch’s Venus de Milo) است.
قرارداد بسیار موفق موزه لوور که در ابوظبی افتتاح شده، همهمه زیادی در امارات متحده عربی ایجاد کرده است. آثار هنری از سراسر جهان، با تمرکز ویژه بر پر کردن شکاف بین هنر شرقی و غربی، در این موزه به نمایش گذاشته می شوند.
موزه لوور ابوظبی همچنین نشان دهنده تعهدات فرهنگی فراوانی برای هر دو کشور است. رئیس جمهور امارات متحده عربی شیخ خلیفه بن زاید النهیان ، در مورد موزه ابوظبی اظهار داشت که چنین پروژه های فرهنگی عظیمی با هدف حفظ میراث و تاریخ کشور، و همچنین کاهش فاصله بین فرهنگ های جهان، در حال برنامه ریزی هستند.
در کل، این قرارداد بین فرانسه و امارات متحده عربی، یک موزه بین المللی در ابوظبی بنا کرده، و آن را در میان ملت های بزرگ فرهنگی، و موزه های بزرگ سراسر جهان قرار می دهد.
مانند موزه لوور فرانسه، این قرارداد نیز بر برتری تخصص و اطلاعات موزه از طریق طراحی یک موسسه منحصر به فرد تمرکز دارد، در حالی که گشایش مقطعی از کلکسیون های عمومی فرانسه، به شیوه ای جدید، برای مجموعه جدیدی از مخاطبان نیز هست.
یک موزه جدید با همان نام "لوور"، رویداد بزرگی برای لوور است. لوور ابوظبی یک کپی از لوور پاریس نخواهد بود، بلکه یک موزه جدید است، که همانطور که نامش نشان می دهد، ممکن است ارزش های موزه های فرانسه را انتقال دهد. ابوظبی با تمرکز بر توسعه فرهنگی خود، بر توانایی موسسه موزه برای ابداع و نوسازی تاکید می کند.
تبادل دائمی و منحصر به فرد بین شرق و غرب، که توسط لوور ابوظبی ایجاد شده است، در نهایت به این موسسه فرهنگی جدید کمک می کند تا جایگاه دیگری در صحنه موزه های بین المللی پیدا کند.
علاوه بر این، ایجاد موزه های دیگر در ابوظبی شامل گوگنهایم ابوظبی (Guggenheim Abu Dhabi)، موزه شیخ زاید (Sheikh Zayed Museum)، و دانشگاه های ابوظبی، در ارتباط با پاریس چهارم (Paris IV)، امارات را به جایگاه مناسبی برای بازدید، تحصیل و فرهنگ در این بخش از جهان تبدیل خواهند کرد.
جزئیات قرارداد
این قرارداد سی ساله که بین فرانسه و امارات متحده عربی امضا شده، موجب ساخت موزه لوور در جزیره سعدیات، با هزینه 4.78 میلیارد درهم شده است. این قرارداد ایجاد عملیات مشابه با نام لوور در هر امارت دیگر امارات متحده عربی، کویت، عمان، عربستان سعودی، قطر، بحرین، اردن، سوریه، لبنان، ایران، مصر و عراق را ممنوع کرده است. طبق این قرارداد، آژانس موزه های فرانسوی (French Museums Agency) با همکاری شرکت توسعه و سرمایه گذاری گردشگری ((Tourism Development and Investment Company (TDIC)، که مسئول تحول جزیره سعدیات است، فعالیت خواهد کرد.
با انتخاب ساخت موزه لوور در ابوظبی، این امارت نه تنها همکاری با یکی از پر بازدیدترین و مشهورترین موزه های جهان را امضا کرد، بلکه موزه ای را انتخاب کرد که از ابتدا، خواستار رسیدن به جهان، و جوهره بشر، از طریق بازتاب آثار هنری بود.
توضیحات مربوط به موزه لوور ابوظبی
سازنده موزه، ژان نوول (Jean Nouvel)، موزه هنرهای زیبا را به عنوان جزیره ای در یک جزیره توصیف کرده است. شهر موزه لوور ابوظبی، در یک ساختمان طراحی شده توسط ژان نوول برنده جایزه پریتزکر (Pritzker Prize) در معماری قرار گرفته است. گنبد توری هندسی لوور ابوظبی از برگ های به هم پیچیده شده خرما الهام گرفته است، که قبلا به عنوان مصالح سقف از آنها استفاده شده، و منجر به بارش نور مسحور کننده ای میشد.
الگوی پیچیده سقف موزه، نتیجه همین طراحی هندسی است که در اندازه ها و زوایای مختلف، در ده لایه مختلف که پنج تا از آنها خارجی و پنج تا داخلی هستند، تکرار شده است. در حالی که این سقف ظریف و تور مانند به نظر می رسد، اما سنگین و به اندازه پنج برابر یک زمین فوتبال است. در داخل گنبد شناور وسیع لوور ابوظبی، یک دنیای جدید قرار دارد، که در آن الگوهای نور یک شهر کوچک از گالری های کوچک، محوطه و دریاچه ها را روشن می کنند.
لوور ابوظبی اولین موزه جهانی است که در جهان عرب ساخته شده است. این موزه، هنر، نسخ خطی، اشیاء فرهنگی، تاریخی و جامعه شناختی را به نمایش می گذارد، و موارد نمایش داده شده از جوامع و فرهنگ های سراسر جهان نشأت می گیرند. تاکید بر گنجاندن موضوعات جهانی و تاثیرات مشترک، برای نشان دادن شباهت های ناشی از تجربه انسانیِ مشترک خواهد بود.
صفحه نمایش مرکزی توسط یک برنامه کامل از نمایشگاه های موقت، این موزه را کامل تر خواهد کرد. علاوه بر این، موزه کودکان لوور ابوظبی (Louvre Abu Dhabi Children’s Museum) تضمین خواهد کرد که حتی بازدیدکنندگان کوچک نیز می توانند مجموعه لوور ابوظبی را به طور کامل کاوش و بررسی کنند.
ارزش و هویت لوور ابوظبی بر پایه کشف، مبادله و آموزش است. لوور ابوظبی که اولین موزه جهانی در خارج از جهان غرب است، یک نهاد فرهنگی زاده شده در اروپا را در خاک عرب به نمایش خواهد گذاشت.
پروژه علمی و فرهنگی لوور ابوظبی، به شکل موزه شناسی اصیل تبدیل شده است. این یک موزه هنرهای زیبا، با هدف و وسعت جهانی است که در آن نقاشی ها، مجسمه ها، نسخ خطی، یافته های باستان شناسی، هنرهای تزئینی، ایجاد و از سراسر جهان جمع آوری شده اند. این موزه به ویژه برای قرن بیست و یکم طراحی شده، و به افرادی که در امارات زندگی می کنند یا از آن بازدید می کنند، اختصاص داده شده است. گالری ها هنر را از تمدن ها، فرهنگ ها و دوره های مختلف، با عبور از مرزها و موانع جغرافیایی، به نمایش خواهند گذاشت.
نقش آموزشی موزه
لوور ابوظبی نقش آموزشی مهمی نیز دارد. این امر برای ماموریت های آموزشی لوور و موزه های فرانسوی که در قلب ساخت و ساز در سال 1793 قرار داشتند، و تا به امروز ادامه دارند، ثابت شده است. با توجه به این که موزه لوور ابوظبی در پروژه اکول دو لوور (Ecole du Louvre) مشارکت داشته، و یکی از سهامداران آژانس موزه های فرانسوی (Agence France-Museums) و موسسه میراث ملی (Institut national du patrimoine) بوده است، فرصتی برای ارائه برنامه های آموزشی برای کارکنان آتی موزه، همراه با آموزش نظری و گمارش کاری در موزه های فرانسوی فراهم می کند.
گمارش کاری به ایجاد ارتباط قوی و طولانی مدت بین متخصصان فرانسوی و همکاران اماراتی آینده آنها کمک خواهد کرد. در واقع، در نوامبر 2010، یک برنامه "متخصصان در زمینه مطالعات مربوط به موزه" در ابوظبی راه اندازی شده است، که در آن اکول دو لوور و دانشگاه سوربن پاریس (Universite Paris IV Sorbonne)، برای اولین بار با یکدیگر همکاری می کنند. این دوره ها توسط اساتید دانشگاه و متخصصان موزه به زبان فرانسوی، عربی و انگلیسی ارائه می شوند، که چند نفر از آنها اهل امارات هستند. هدف این برنامه کسب دیپلم به رسمیت شناخته شده داخلی از دو موسسه توسط دانشجویانی است که مایل اند حرفه خود را در این زمینه ادامه دهند.
علاوه بر این، لوور ابوظبی مکان مهمی برای تحقیق در زمینه باستان شناسی و تاریخ هنر است، و از این رو از محققان و دانشمندان استقبال خواهد کرد.
منبع:guide2dubai
جهت اطلاع از تور دبی و رزرو تور ارزان دبی با ما در تماس باشید .
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید