آشنایی با وسایل نقلیه عمومی استانبول

استانبول شهر بسیار بسیار بزرگی است. تنها به وسیله آشنایی با وسایل نقلیه عمومی استانبول می‌توانید مسیرتان را بین قسمت‌های مختلف شهر پیدا کنید. ...

استانبول شهر بسیار بسیار بزرگی است. تنها به وسیله آشنایی با وسایل نقلیه عمومی استانبول می‌توانید مسیرتان را بین قسمت‌های مختلف شهر پیدا کنید.

در یکی از مطالب پیشین به بررسی متروی استانبول پرداختیم. این مترو هم در نیمه آسیایی و هم در نیمه اروپایی شهر فعالیت کرده و دارای 89 ایستگاه است. با وجود اهمیت آن، این تنها بخش سیستم حمل و نقل عمومی استانبول محسوب نمی‌شود. در این مطلب قصد داریم نگاه جزئی‌تری به دیگر بخش‌ها و انواع وسایل نقلیه عمومی بزرگترین شهر ترکیه داشته باشیم.

مساحت شهر استانبول نزدیک به 5 هزار کیلومتر مربع است. این مساحت را باید هفت برابر شهر تهران دانست! نزدیک به 15 میلیون نفر در آن ساکن هستند. دولت ترکیه تلاش زیادی برای بهبود سیستم حمل و نقل عمومی استانبول تا جای ممکن کرده، اما همیشه با محدودیت‌هایی رو به رو بوده است. همانند روم سابق، استانبول روی هفت تپه ایجاد شده و به همین دلیل ایجاد مسیرهایی مستقیم در آن به منظور تردد وسایل نقلیه عمومی یا خصوصی کار دشواری است. از طرفی شهر به وسیله تنگه بسفر به دو قسمت اروپایی و آسیایی تقسیم می‌شود که همچنان کار را برای ایجاد راه‌های عبور و مرور دشوار می‌کند.

با وجود این محدودیت‌ها، دولت ترکیه پروژه‌های بزرگی را برای بهبود سیستم وسایل نقلیه عمومی استانبول در دستور کار قرار داده است. یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین پروژه‌ها متصل کردن دو بخش مترو است که به خاطر تنگه بسفر از یکدیگر جدا شده‌اند. اولین فاز این پروژه در سال 2013 افتتاح شد. به لطف آن، از طریق یک تونل ریلی که زیر تنگه بسفر ساخته شده است، دو نیمه اروپایی و آسیایی بزرگترین شهر ترکیه به یکدیگر متصل شدند.

وسایل نقلیه عمومی استانبول

پیشنهاد می‌کنیم در طول تور استانبول خود برای رفت و آمد سریع، راحت و ارزان بین بخش‌های مختلف شهر حتما از وسایل نقلیه عمومی استانبول بهره ببرید. به منظور رفتن به بخش‌های باستانی شهر که مملو از آثار باستانی بسیار قدیمی است، سوار ترام (تراموا) شوید. با توجه به ترافیک سنگین خودروها در شهر استانبول در صورت عدم استفاده از مترو، تراموا یا دیگر وسایل نقلیه عمومی که دارای مسیر عبور اختصاصی برای خود هستند، به احتمال زیاد هر روز چند ساعتی را در ترافیک تلف خواهید کرد.

در ساعت‌های پیک، بین ساعت 8 و 9:30 الی 17 و 20، رفت و آمد با استفاده از اتومبیل واقعا دشوار می‌شود. برای استفاده از همه وسایل نقلیه عمومی استانبول شامل قایق‌ها، مترو، اتوبوس، تراموا و فونیکولار باید کارت مغناطیسی مخصوصی با نام استانبول کارت همراه داشته باشید. خرید آن از کیوسک‌های واقع در نزدیکی همه ایستگاه‌های مترو و همچنین پایانه‌ها و ایستگاه‌های اتوبوس امکان‌پذیر است. برای خرید خود کارت باید 7 لیر (بر اساس قیمت ارز در تاریخ انتشار مطلب برابر 14 هزار تومان) پرداخت کنید. در ادامه قادر خواهید بود بر اساس نیاز آن را به مبلغ مورد نظر شارژ کنید.

در نظر داشته باشید بیشتر سفرها حداقل 2 لیر (4 هزار تومان) هزینه روی دستتان می‌گذارد، به همین دلیل برای جلوگیری از اتلاف وقت برای سر زدن به کیوسک‌ها به منظور شارژ مجدد استانبول کارت، حتما در همان زمان خرید کارت به اندازه کافی آن را شارژ کنید. خوشبختانه در آخرین روز تور استانبول خود می‌توانید به وسیله پس دادن کارت، 7 لیر پرداخت شده برای خرید آن را پس بگیرید.

وسایل نقلیه عمومی استانبول

برای دریافت اطلاعات جامع‌تر درباره وسایل نقلیه عمومی استانبول می‌توانید به وب سایت شهرداری استانبول به آدرس istanbululasim.com.tr سر بزنید. با این حال در مطلب کنونی، اطلاعات کافی در اختیارتان قرار خواهیم داد.


تراموای مدرن استانبول

تراموای مدرن استانبول

در قسمت اروپایی شهر، دو خط تراموا مشغول کار است. از طریق خط T1 منطقه Kabataş به منطقه Sultanahmet (سلطان احمد) که تعداد زیادی از مکان‌های تاریخی و دیدنی شهر را در خود جا داده است، متصل می‌شود. خط T4 بین شمال و شرق شهر حرکت می‌کند. ساعت حرکت این قسمت از سیستم وسایل نقلیه عمومی استانبول 6 الی 23 است. قطارها بسیار تمیز بوده و به سیستم تهویه مطبوع قدرتمندی مجهز هستند.

همانطور که گفتیم با سوار شدن به خط T1 تراموای استانبول می‌توانید به دیدنی‌ترین مکان‌های توریستی شهر دسترسی داشته باشید. برای رفتن به شهر قدیمی یا همان منطقه سلطان احمد این یکی از بهترین، ارزان‌ترین و سریع‌ترین روش‌ها محسوب می‌شود.

نقشه تراموای مدرن استانبول


فونیکولار استانبول

فونیکولار را باید به دو قسمت T یا همان تونل-کاراکوی (Karaköy-Tünel) و F1 یا همان مسیر تکسیم-کاتاباس (Taksim-Kabataş) تقسیم کرد. از خط T به راحتی به پایین خیابان استقلال، مهمترین خیابان شهر پهناور استانبول، خواهید رسید. می‌توانید از داخل تونل سوار ترام قدیمی شهر استانبول (NT) شده و به میدان تکسیم به عنوان سوی دیگر خیابان استقلال بروید. ساعت کار آن 7 الی 21 است.

خط F1 بین میدان تکسیم تا کاتاباس رفت و آمد می‌کند. از اینجا می‌توانید سوار تراموا (T1) شده و به شهر قدیمی یا همان منطقه سلطان احمد بروید. برای رسیدن به قایق‌ها و کشتی‌های حرکت‌کننده به سمت جزایر پرنس از کادیکوی نیز می‌توانید از همین خط تراموا استفاده کنید. روش دیگر برای رفتن به شهر قدیمی سوار شدن به خط M2 متروی استانبول است.


تراموای قدیمی استانبول

یکی از محبوب‌ترین وسایل نقلیه عمومی استانبول را باید تراموای قدیمی آن دانست که هنوز نقشی کلیدی در سیستم حمل و نقل عمومی شهر ایفا می‌کند. قطارهای آن شبیه به قطارهای مورد استفاده در فیلم‌های بسیار قدیمی به نظر می‌رسند! تراموای قدیمی دارای دو خط بوده و یکی از آن‌ها (NT) در نیمه اروپایی و دیگری (T3) در نیمه آسیایی حرکت می‌کند.

خط NT مسیر خیابان استقلال را از میدان تکسیم طی می‌کند. با توجه به این که میدان تکسیم شاهراهی اساسی در شهر بزرگ استانبول محسوب شده و قلب آن به شمار می‌رود، روزانه افراد زیادی سوار NT می‌شوند. البته به عنوان یک توریست به شما پیشنهاد می‌کنیم سر تا ته خیابان استقلال را با پای پیاده طی کنید. خط T3 از اسکله در کادیکوی حرکت کرده و به منطقه مدا (Moda) می‌رسد.


متروی استانبول

در مطلبی جداگانه به طور مفصل به بررسی متروی استانبول به عنوان مهم‌ترین بخش وسایل نقلیه عمومی استانبول پرداختیم. با این حال در این مطلب گوشه نگاهی به آن خواهیم داشت. ساعت حرکت قطارهای زیرزمینی هر روز بین 6 الی 24 است. دو خط از مترو در نیمه اروپایی فعالیت می‌کنند. متاسفانه متروی فعال در قسمت اروپایی به خطوط متروی بخش آسیایی شهر به صورت مستقیم متصل نیست.

خط M1 فاصله بین فرودگاه آتاتورک تا آکسارای را طی می‌کند. اگر هتل شما در منطقه سلطان احمد واقع شده و از طریق فرودگاه آتاتورک (به جای فرودگاه اصلی شهر) وارد استانبول شده‌اید، می‌توانید از خط M1 مترو استفاده کنید. البته در مسیر باید پیاده شده و سوار خط T1 تراموا شوید تا به منطقه سلطان احمد برسید.

خط M2 را باید طولانی‌ترین خط متروی استانبول دانست. به احتمال زیاد در طول اقامت خود چندین مرتبه سوار قطارهای فعال در این مسیر خواهید شد. به تازگی به وسیله افزودن چند ایستگاه جدید، طول آن باز هم افزایش پیدا کرده است. اکنون می‌توان از طریق M2، از میدان تکسیم به شهر قدیمی یا همان منطقه سلطان احمد رسید. در صورتی که هتل شما در مرکز شهر (میدان تکسیم) قرار گرفته است، رفت و آمد راحتی به شهر قدیمی خواهید داشت. مهم‌ترین ایستگاه‌های خط دوم قطار زیرزمینی استانبول را در ادامه ذکر می‌کنیم:

  • ینی کاپی (Yenikapi): این ایستگاه را باید قلب سیستم حمل و نقل در شهر استانبول دانست. از این جا می‌توانید سوار مارمارای شوید. در ادامه بیشتر درباره مارمارای توضیح خواهیم داد، اما فعلا کافی است بدانید این، نام متروی اختصاصی کشیده شده زیر تنگه بسفر به منظور اتصال بخش اروپایی - آسیایی شهر است. به وسیله آن ینی کاپی به اوسکودار در نیمه آسیایی وصل می‌شود.
  • هالیک (Haliç): این ایستگاه به تازگی ایجاد شده و توریست‌های زیادی برای سر زدن به مکان‌های دیدنی واقع در شهر قدیمی از آن استفاده می‌کنند. به لطف وجود این ایستگاه می‌توانید بعد از تماشای مکان‌های تاریخی در منطقه سلطان احمد، به راحتی به دیگر قسمت‌های شهر بروید. این ایستگاه نزدیک بازار ادویه استانبول و ایستگاه امینونو (Eminonu) از خط T1 تراموا است.
  • سیسهانه (Şişhane): این ایستگاه در منطقه گالاتا قرار گرفته و فونیکولار فاصله کمی تا آن دارد.
  • تکسیم (Taksim): همانطور که از نام این ایستگاه از وسایل نقلیه عمومی استانبول پیدا است، در میدان تکسیم قرار دارد. از سه منطقه Cihangir ،Beyoglu یا Cukurcuma می‌توانید با پیاده‌روی به ایستگاه متروی تکسیم برسید. از اینجا می‌توانید سوار فونیکولار شده و به منطقه کاباتاش (Kabataş) بروید. در این منطقه برای رفتن به جزایر پرنس یا شهر قدیمی تصمیم بگیرید.
  • عثمان بی (Osmanbey): این ایستگاه تنها چند قدم تا محله نیسان تاسی فاصله دارد. این منطقه بسیار زیبا بوده و بارها و رستوران‌های متعددی در آن پیدا خواهید کرد. در صورت تمایل به خرید اجناسی از فروشگاه‌های لوکس نیز می‌توانید به محله نیسان تاسی بروید.
  • لونت (Levent): این نام منطقه‌ای تجاری در شهر استانبول است. در نزدیکی آن دو مرکز خرید بسیار مهم شهر یعنی کانیون و متروسیتی قرار گرفته‌اند.


مارمارای استانبول

بعد از سال‌ها تلاش، سرانجام پروژه‌ای عظیم به ثمر نشست. دولت ترکیه موفق شد به وسیله ایجاد یک تونل، بخش اروپایی و آسیایی استانبول را به وسیله یک قطار زیرزمینی به یکدیگر متصل کند. این تونل از زیر تنگه بسفر می‌گذرد. به لطف مارمارای می‌توانید از ینی کاپی یا سیرکسی به ساحل بخش آسیایی شهر بروید.

اکنون می‌توان بدون در نظر گرفتن قرارگیری منطقه مورد نظر در بخش آسیایی یا اروپایی استانبول، با استفاده از مترو بین قسمت‌های مختلف جابه‌جا شد. همانند قبل، بخشی از مترو در یک سوی تنگه بسفر و بخشی دیگر، در سوی مخالف فعالیت می‌کند، اما این دو از طریق مارمارای به یکدیگر اتصال دارند.


اتوبوس‌های شهری استانبول

وسایل نقلیه عمومی استانبول

شهر استانبول از آن چه تصور می‌کنید بزرگتر است، به همین دلیل نباید از شنیدن فعال بودن 400 خط اتوبوس در آن متعجب شوید! بیشتر این خطوط اتوبوس هر روز تا نیمه‌های شب فعالیت کرده و مردم را جابه‌جا می‌کنند. به جز منطقه سلطان احمد، که دسترسی به آن توسط تراموا به عنوان بخشی از وسایل نقلیه عمومی استانبول فراهم شده است، اتوبوس‌ها در سرتاسر شهر حرکت می‌کنند. در نتیجه می‌توانید با آن‌ها به هر نقطه دلخواهی بروید. مقصد و ایستگاه‌های مهم روی تابلویی زرد رنگ بر روی اتوبوس‌ها نوشته می‌شوند.


مترو باس استانبول

وسایل نقلیه عمومی استانبول

در شهر استانبول یک سری از اتوبوس‌ها روی خطوطی مخصوص عبور می‌کنند تا به این وسیله گرفتار ترافیک سنگین عبور و مرور نشوند. مترو باس استانبول معمولا در حاشیه شهر فعالیت داشته و خطوط آن از مرکز شهر دور است. به همین دلیل اغلب توریست‌ها طی تور استانبول خود از آن استفاده نمی‌کنند.


قایق‌های استانبول

با استفاده از آن‌ها می‌توانید به روشی دل‌انگیز از نیمه آسیایی شهر به نیمه اروپایی آن یا بالعکس جابه‌جا شوید. با وجود ایجاد سه پل روی تنگه بسفر، همواره خودروها به خاطر ترافیک سنگین به آهستگی از روی آن‌ها عبور می‌کنند. به همین دلیل با استفاده از قایق‌ها علاوه بر لذت بردن از محیط اطراف، در برخی مواقع سریع‌تر نیز به آن سوی شهر می‌رسید. با تماشای دو نیمه شهر از پهنه آب بهتر به وسعت عظیم شهر استانبول پی خواهید برد.


دلماس استانبول

دلماس استانبول

می‌توان از آن‌ها به عنوان تاکسی‌های اشتراکی یاد کرد که هفت روز هفته به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کنند. آن‌ها اقتصادی بوده و خیلی سریع حرکت می‌کنند. دالماس‌ها را در سرتاسر شهر استانبول مشاهده خواهید کرد. مزیت استفاده از این وسایل نقلیه عمومی استانبول وجود مسیرهای عبور اختصاصی برای آ‌ن‌ها است. ظرفیت هر ماشین 8 نفر بوده و بعد از پر شدن ظرفیت، به سمت مقصد حرکت می‌کند. خوشبختانه اجباری برای توقف در ایستگاه‌های تعیین شده وجود نداشته و هر نقطه‌ای که تمایل داشته باشید، راننده شما را از ماشین پیاده خواهد کرد. بسته به مقصد، قیمت متفاوت خواهد شد. در ابتدای مسیر با اعلام مقصد به راننده، از هزینه سفر مطلع شوید.

نوشته شده توسط : تیم تولید محتوا بیسان گشت


برچسب ها :

*آشنایی با وسایل نقلیه عمومی استانبول را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

۲۱ نفر به این صفحه امتیاز داده اند
۵ / ۴.۷۰
دیدگاه ها

    *وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

    شما
    همین حالا
    ""

مطالب مرتبط

در حال یافتن .....

-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
مقصد
شرکت هواپیمایی
تاریخ شروع تور
مدت اقامت
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو