راهنمای سفر به شهر قونیه ترکیه

مولانا، که نزد مردم سراسر دنیا با نام رومی شناخت می‌شود، از محبوبیت خاصی برخوردار است. با وجود تعدد مکان‌های گردشگری و تاریخی شهر قونیه ترکیه بسیاری از مسافران به شوق زیارت آر...

مولانا، که نزد مردم سراسر دنیا با نام رومی شناخت می‌شود، از محبوبیت خاصی برخوردار است. با وجود تعدد مکان‌های گردشگری و تاریخی شهر قونیه ترکیه بسیاری از مسافران به شوق زیارت آرامگاه وی به قونیه سفر می‌کنند.

ابتدا به معرفی شهر قونیه پرداخته و سپس با حقایقی جالب درباره شهر قونیه ترکیه آشنا شدیم. حال که به توریستی بودن این شهر و اهمیت آن همرده با تور استانبول به عنوان مهم‌ترین شهر ترکیه پی برده‌ایم، بد نیست راهنمای سفر به قونیه را مطالعه کنیم. در این مطلب همراه ما باشید.

موقعیت جغرافیایی قونیه ترکیه

قونیه، نام استانی در کشور ترکیه است. مرکز آن، شهری با همین اسم است. طی سال‌ها، از آن به عنوان پایتخت تمدن اسلامی یاد کرده‌اند. فاصله از شهر آنکارا به عنوان پایتخت ترکیه و شهر استانبول به عنوان مهم‌ترین شهر ترکیه به ترتیب حدود 200 کیلومتر و 700 کیلومتر است. در نتیجه، اگرچه رساندن خود از قونیه به آنکارا کار دشواری نیست، اما برای رفتن به استانبول باید زمان زیادی صرف کنید.

قونیه ترکیه از نظر تعداد ساکنان، هفتمین شهر پرجمعیت این کشور محسوب می‌شود. بخش قابل توجهی از قونیه از فلات و دشت تشکیل شده است، به همین دلیل در صنعت کشاورزی بسیار قوی ترکیه، نقش مهمی دارد.

قونیه ترکیهدر مطالب قبلی به طور مفصل به بررسی تاریخچه این شهر پرداختیم، به همین دلیل از این قسمت عبور کرده و به بررسی آب و هوا و دیگر بخش‌های مهم راهنمای سفر به قونیه ترکیه می‌پردازیم. پیشنهاد می‌کنیم مطالب لینک شده در ابتدای صفحه را هرگز از دست ندهید. با این کار،‌ به اهمیت قونیه در تاریخچه تمدن بشری پی خواهید برد.


آب و هوای قونیه

می‌توان آب و هوای این شهر را چیزی بین سرد و نیمه خشک قرار داد. طی فصل تابستان دمای هوا نسبتا سرد بوده و متوسط دما حدود 30 درجه است. در برخی روزهای تابستان، ممکن است حداکثر دما به 40 درجه نیز برسد. طی سردترین فصل سال، متوسط دما برابر 4.2 درجه سانتیگراد است. بد نیست بدانید در یکی از روزهای زمستانی سال 1972 میلادی، رکورد برودت هوا در قونیه ترکیه شکسته شد و به مرز منفی 26 درجه سانتیگراد رسید!


بهترین زمان سفر به قونیه

با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی شهر، که در ارتفاعات قرار گرفته و ارتفاعش از سطح دریا 1027 متر است، تابستا‌ن‌های آن قابل تحمل‌تر از زمستان‌ها است. اواخر تابستان شاید بهترین زمان برای سفر باشد. البته باید با بررسی وضعیت دما در هر سال، برنامه‌ریزی صحیحی داشته باشید، وگرنه ممکن است به جای سفر در یک بازه زمانی دارای دمای متعادل، به جبهه هوایی سرد برخورد کنید.


قونیه ترکیهخورد و خوراک در قونیه ترکیه

بلغور گندم و گوشت بره بخشی جدانشدنی از بیشتر غذاهای محلی این شهر محسوب می‌شود. اتلی اکمک را باید محبوب‌ترین غذای قونیه دانست که با دیدن آن، احتمالا یاد پیتزا می‌افتید! خوراک تریت (Tirit) غذای دیگری است که خوردن آن به مسافران قونیه پیشنهاد می‌شود. آب مرغ یا (Tavak Suyu)  یک نوع سوپ بوده و هر فرد با خوردن آن، شدیدا مشتری می‌شود! گوجه فرنگی و مرغ، اصلی‌ترین ترکیبات آن به شمار می‌روند. خوردن شیرینی‌های مخصوص قونیه ترکیه را نباید فراموش کرد. حزریه یکی از معروف‌ترین‌ها است که با استفاده از هویج درست می‌شود.

اگر بخواهید برای سرو هر وعده غذایی به رستوران بروید، باید به ازای هر نفر حدودا 15 لیر پرداخت کنید. بد نیست بدانید قیمت ساندویچ‌های مک دونالد در این شهر حدود 15 لیر است، به همین دلیل با وعده‌های غذایی رستوران‌های عادی، تفاوتی از نظر قیمت ندارند. برای خرید یک بطری آب می‌بایست 1 لیر پرداخت کنید.


هزینه رفت و آمد در قونیه

استفاده از تراموا برای جابه‌جایی در شهر، علاوه بر داشتن جذابیت، سبب صرفه‌جویی در هزینه‌ها نیز می‌شود. با استفاده از همین سیستم می‌توانید به راحتی به بسیاری از مکان‌های دیدنی شهر از جمله آرامگاه مولوی بروید. بلیط تراموای قونیه ترکیه به ازای هر نفر 1.5 لیر بوده و تا ساعت 12 شب فعالیتش را ادامه می‌دهد.

قونیه ترکیههزینه ورودی تاکسی‌های شهر قونیه ترکیه 4 لیر است. بعد از آن باید به ازای هر کیلومتر مسافت 3 لیر پرداخت کنید. بهتر است در صورت عدم آشنایی با شهر، حتما روی گوش هوشمند خود نقشه آنلاین را فعال کرده و از بیهوده نچرخیدن دور خود برای افزایش کرایه اطمینان پیدا کنید! همچنین حتما از راننده بخواهید کیلومتر شمار را روشن نگه دارد.


برخی از جاذبه‌های گردشگری قونیه

با وجود جذابیت آرامگاه مولوی برای مسافران ایرانی حین سفر به قونیه ترکیه نباید دیگر جاذبه‌های گردشگری آن را از دست داد. به عنوان نمونه‌ای از این آثار دیدنی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.


موزه آنتوگرافی

گستره‌ای از انواع لباس‌ها، اسلحه‌ها و سکه‌های قدیمی در اینجا در معرض دید عموم قرار دارند. بخش دیگری از موزه آنتوگرافی مختص نمایش قالی، قالیچه، فرش و گلیم است.


تربت و مسجد شمس تبریزی

این یک بنای تاریخی واقع در پارک شمس است. تربت و مسجد شمس در سال 1510 میلادی به صورت اساسی بازسازی شد. عقیده بر این است که در تربت داخل مسجد، خود شمس تبریزی دفن شده است، فردی که توانست مولانا را زیر و رو کرده و تا آخر عمر به دنبال خود بکشاند. در صورت عشق، علاقه و ارادت به مولانا، بد نیست بازدید از آرامگاه شمس تبریزی به عنوان فرد الهام‌بخش وی را نیز جزوی از برنامه سفر خود به قونیه ترکیه قرار دهید.


موزه آتاتورک

ساخت خانه آتاتورک در قونیه به سال 1912 میلادی برمی‌گردد. در واقع مردم قونیه، این خانه را ساخته و به عنوان هدیه به رهبر جمهوری ترکیه تقدیم کردند. امروز این خانه محل نمایش برخی از لوازم مورد استفاده توسط این رهبر بزرگ همچون برخی لباس‌ها و سلاح‌های وی است.

نوشته شده توسط : تیم تولید محتوا بیسان گشت


برچسب ها :

*راهنمای سفر به شهر قونیه ترکیه را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

۳ نفر به این صفحه امتیاز داده اند
۵ / ۵.۰۰
دیدگاه ها
    فرخ
    3 سال پیش
    0 تشکر
    " تو ترکیه شهری به اسم قونیه وجود نداره، شهر مولانا اسمش کونیا هست. اونجوری که نوشتی مردم هم غلط یاد میگیرن. مثل اینه که افغانی ها اسم اصفهان رو بگن مصتفهانیه !! ???? چقدر چرت میشه..... "
    مفید بود ؟ تشکر

    *وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

    شما
    همین حالا
    ""

مطالب مرتبط

در حال یافتن .....

-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
مقصد
شرکت هواپیمایی
تاریخ شروع تور
مدت اقامت
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو