دریاچه وان ترکیه و هر چه باید درباره آن بدانید

دریاچه وان را باید مهمترین جاذبه گردشگری شهر وان ترکیه دانست که خود متشکل از تعداد زیادی مکان دیدنی و جاذبه گردشگری است. این بزرگترین دریاچه ترکیه است....

دریاچه وان را باید مهمترین جاذبه گردشگری شهر وان ترکیه دانست که خود متشکل از تعداد زیادی مکان دیدنی و جاذبه گردشگری است. در این مطلب بیشتر با بزرگترین دریاچه ترکیه آشنا می‌شویم.

وان شهر چندان بزرگی نیست و در مقایسه با سایر شهرهای توریستی ترکیه، میزبان توریست‌های کمتری است. با این حال، به خاطر قرارگیری در شرق کشور ترکیه و در نتیجه مجاورت با کشور ایران، شدیدا مورد توجه توریست‌های ایرانی قرار گرفته است. این مجاورت سبب شده تورهای زمینی وان توسط آژانس‌های مسافرتی برگزار شوند.

وجود کتیبه خشایارشا، مکان‌های باستانی و دیدنی متعدد و مراکز خرید رنگارنگ از جمله مهمترین دلایل جذابیت این شهر محسوب می‌شود. با این حال، اصلی‌ترین جاذبه این شهر را باید بزرگترین دریاچه کشور ترکیه یعنی دریاچه وان دانست. هزاران سال پیش، یک پادشاهی عظیم در حوالی این دریاچه شکل گرفت و اولین سری انسان‌ها در نزدیکی آن مسکن گزیدند. این بیشینه تاریخی سبب شده در دل دریاچه وان (جزیره‌های آن)، مکان‌های باستانی متعددی وجود داشته باشد.

خوشبختانه بعد از رسیدن به شهر وان، به منظور رفتن به دریاچه شهر نیازمند طی مسافت زیادی نیستید. می‌توانید بعد از مشورت با اطرافیان درباره شرایط آب در ساحل محل قرارگیری شما و همچنین رعایت احتیاط، تنی به آب بزنید!

از دریاچه وان ترکیه بیشتر بدانید

ترکیه کشور بزرگی است. با این حال، وان را به عنوان بزرگترین دریاچه آن می‌شناسند. در سرتاسر منطقه خاورمیانه، وان دومین دریاچه بزرگ به شمار می‌رود. جزیره‌های متعددی در اینجا وجود دارند که هر کدام می‌تواند فرصتی ایده‌آل به منظور کنکاش و کاوش باشد. در برخی قسمت‌ها و سواحل آن، فرصت برای آب تنی کردن فراهم است.

دریاچه واناطراف دریاچه وان طبیعت بکری مشاهده خواهید کرد که برای کوهنوردی و ماجراجویی نیز فوق‌العاده است. توریست‌های ایرانی می‌توانند تور وان را به ارزان‌ترین قیمت ممکن خریداری کرده و از این طبیعت وصف‌نشدنی بهره ببرند. بیسان گشت یکی از مجریان تور زمینی وان است. با مشاهده قیمت بسیار پایین این تور، حتما سفر به وان را در اولین برنامه خود قرار خواهید داد. در مطلب سفر به ترکیه با قطار نیز نحوه سفر به وان با استفاده از قطار را بررسی کردیم.


جزئیاتی بیشتر از دریاچه وان

وسعت آن حدود 3755 کیلومتر مربع است. برای درک ابعاد این دریاچه بد نیست بدانید وسعت آن پنج برابر کلان شهری همچون تهران است! وان در شرق کشور ترکیه و در نزدیکی شهری به همین نام قرار گرفته است. جالب است بدانید شهر وان، مرکز استانی به همین نام محسوب می‌شود.

با رسیدن به دریاچه Van، حوالی آن کوه‌های بلندی را مشاهده خواهید کرد که ارتفاع برخی از آن‌ها یک کیلومتر را نیز رد می‌کند. آب‌های جاری از این کوه‌ها همراه با آب باران، اصلی‌ترین منابع تامین آب دریاچه به شمار می‌روند. این دریاچه از نظر برخی گونه‌های طبیعی منحصربه‌فرد است. برخی حیوانات آبزی موجود در آن فقط در این آب‌ دوام آورده و هیچ کجای دنیا وجود ندارند.

در سواحل دریاچه وان قایق‌های متعددی را مشاهده خواهید کرد که به ازای دریافت هزینه، شما را به یکی از خاطره‌انگیزترین سفرهای اکتشافی عمرتان می‌برند! در دل وان، جزایری وجود دارد که هر یک دنیای وسیع برای اکتشاف است. آن‌ها مملو از آثار باستانی و بقایای تاریخی هستند.

عمق دریاچه به طور کلی بین 170 الی 400 متر متغیر است. البته عمیق‌ترین قسمت آن در ضلع غربی قرار گرفته و دارای عمق 450 متر است. هر چه به سمت شرق دریاچه Van حرکت می‌کنیم، از عمق آن کاسته می‌شود. باید بدانید آب دریاچه قلیایی است، به طوری که pH آن حدود 9.8 گزارش شده و از سدیم و نمک زیادی متشکل می‌شود. به همین دلیل نمی‌توان از آن برای کشاورزی یا آشامیدن استفاده کرد. در صورت تمایل برای شنا کردن نیز باید این موضوع را مد نظر داشته باشید. با این حال، ویژگی‌های آب دریاچه سبب شده از آن در صنعت استفاده شود. به عنوان نمونه می‌توان به ساخت انواع پاک‌کننده اشاره کرد.

این دریاچه در ارتفاعی حدود 1600 متر بالاتر از سطح دریا واقع شده و به همین دلیل مخصوصا در زمستان‌ها، به شدت سرد می‌شود. با این حال غلظت بالای نمک آب آن از یخ‌زدگی جلوگیری می‌کند. در طول فصل زمستان، فقط قسمت‌های کم عمق شمال دریاچه یخ می‌زنند.


کشفی بزرگ در دل دریاچه Van

چندی پیش اعلام شد قلعه‌ای سه هزار ساله در اعماق دریاچه وان کشف شده است. این قلعه به زمان امپراطوری اورارتو در عصر آهن برمی‌گردد. امپراطوری نام برده در اطراف دریاچه ارومیه و وان تشکیل شد. بر اساس اکتشافات، گستره قلعه‌های کشف شده زیر آب حدود یک کیلومتر بوده و در برخی نقاط دارای ارتفاعی حدود 4 متر است!

همانطور که گفتیم، یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های تاریخی دنیا در حوالی بزرگترین دریاچه کنونی ترکیه شکل گرفت. در کتاب‌های تاریخی، از اورارتو با نام‌های پادشاهی وان و نیز پادشاهی آرارات نیز یاد می‌کنند. این تمدن در عصر آهن شکل گرفت و منطقه تحت حکومت آن‌ها دریاچه ارومیه، وان و بلندی‌های کشور ارمنستان بود. مردم اورارتو از اجداد گرجی‌ها و ارمنی‌های باستان بوده و بین سال‌های 1500 تا 600 قبل از میلاد به منطقه نام برده در بالا حکمفرمایی می‌کردند.


جاذبه‌های گردشگری دریاچه وان

مکان‌های دیدنی طبیعی و مصنوعی که اطراف و در دل این دریاچه شکل گرفته‌اند، اصلی‌ترین دلیل جذابیت آن به شمار می‌روند. در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا خواهیم شد.


جزیره آکدامار (Akdamar Island)

این دومین جزیره بزرگ دریاچه وان به شمار می‌رود. وسعت آن حدود 0.7 کیلومتر بوده و فاصله‌اش از ساحل 3 کیلومتر است. داشتن طبیعتی زیبا در کنار یک کلیسای باستانی ارمنی، اصلی‌ترین دلایل جذابیت آن برای توریست‌ها است. اگر دوست دارید در آکدامار کمی طبیعت‌گردی کنید، باید به قسمت غربی آن بروید. در آن جا صخره‌ای آهکی با ارتفاع 80 متر مشاهده خواهید کرد! در صورت تمایل به تماشای چشمه‌ای جوشان در دل این جزیره، باید به شرق آن مراجعه کنید.

جزیره آکدامارکلیسای صلیب مقدس به عنوان سازه‌ای بسیار زیبا، در دل جزیره آکدامار قرار گرفته است. کلیسا در نزدیکی ساحل قرار داشته و عمر آن حدود هزار سال تخمین زده می‌شود. در دهمین قرن میلادی، پادشاهی که به منطقه محل قرارگیری دریاچه وان حکمفرمایی می‌کرد، دستور داد یک قصر، کلیسا و صومعه در جزیره آکدامار ایجاد کنند. از قصر و صومعه‌ای که در کنار کلیسای صلیب مقدس ایجاد شد، کمتر بقایایی باقی مانده، هر چند کلیسای نام برده به خوبی سر پا است. نه تنها دیوارهای آن سالم باقی مانده‌اند، بلکه نقش و نگار و حکاکی‌های روی آن‌ها نیز به خوبی دیده می‌شوند. هزینه ورود به آن 5 لیر است.


جزیره آدیر (Adır Island)

پیش از آکدامار، آدیر بزرگترین جزیره وان به شمار می‌رود. در اینجا نیز یک کلیسای تاریخی ارمنی وجود دارد. نام آن سنت جرج است. قدمت کلیسا حدود 700 سال بوده و تا حدود سیصد سال پیش همچنان مورد استفاده قرار می‌گرفت.

جزیره دریاچه وانطی دوران نسل‌کشی ارامنه، جزیره نام برده نقش مهمی در حفظ جان ارامنه ایفا کرد. در اوایل قرن بیستم و زمان بروز این رخداد فجیع، حدود 12 هزار زن و مرد ارمنی برای فرار از مرگ به جزیره آدیر پناه بردند.


سایر جزایر دریاچه وان

علاوه بر آدیر و آکدامار، دو جزیره معروف دیگر نیز در دریاچه Van وجود دارند. آن‌ها جارپاناک (Çarpanak) و کوش (Kuş) نام داشته و خالی از سکنه هستند، هر چند روزگاری، مردمانی در آن‌ها زندگی می‌کردند. در حال حاضر بقایایی از کلیساهای قدیمی و تعدادی سازه باستانی دیگر با عمر نامشخص درونشان وجود دارد. بد نیست بدانید نام دیگر جزیره کوش، جزیره پرنده است. علت نام‌گذاری به این صورت، سکونت داشتن گونه‌های متعددی از پرندگان در آن محسوب می‌شود.


شهر احلات (Ahlat)

عمر این شهر تاریخی حدود 2900 سال تخمین زده می‌شود. احلات در شمال دریاچه وان قرار داشته و اصلی‌ترین دلیل جذابیت آن برای گردشگران، گورستان‌های تاریخی شهر محسوب می‌شود. سنگ قبرهای این گورستان‌ها دارای اشکال چند بعدی و عجیبی هستند. قدمت برخی از آن‌ها به قرون وسطی برمی‌گردد.

به طور کلی درباره دوره ایجاد گورستان‌های شهر احلات اختلاف نظرهایی وجود دارد. برخی باستان‌شناسان آن‌ها را به دوره سلجوقیان نسب می‌دهند. از طرفی به عقیده شهرداری احلات، سنگ قبرهای گورستان‌های واقع در آن مربوط به دوره‌هایی از پادشاهان ارمنی، حکومت ایوبیان، مغول‌ها و صفویان است. با در نظر گرفتن همه گفته‌ها و ارزیابی‌ها درباره آن‌ها، می‌توان زمان ایجادشان را بین قرن دوازده تا پانزده میلادی دانست.

شهر احلات دریاچه واندر کنار گورستان‌های باستانی، موزه قدیمی شهر احلات نیز شدیدا دیدنی است. این موزه در سال 1970 میلادی تاسیس شد و درونش تندیس‌ها، ظروف باستانی و سرامیک‌های متعددی متعلق به دوره سلجوقیان پیدا خواهید کرد. قدمت برخی اشیای آن 4 هزار سال است. برخی از آثار دیدنی موزه شهر احلات، لابه‌لای قبرهای گورستان‌های آن کشف شده‌اند. برخی از آثار دیدنی موزه به ابتدای دوره آهن تعلق دارند.


کلیسای آلتینساج (Altinsaç Kİlİsesİ)

محل قرارگیری این کلیسا ضلع غربی دریاچه وان، روی تپه‌ای مشرف به دریاچه است. این کلیسا نیز با وجود قدیمی بودن، تا امروز به خوبی سر پا مانده است. کلیسای آلتینساج در نزدیکی روستایی به همین نام قرار گرفته است.


گورستان گواش (Gevaş Cemetery)

گواش نام یک شهر ساحلی کوچک همانند احلات است. این شهر در جنوب دریاچه قرار دارد. قدمت گورستان‌ گواش از شهر احلات کمتر بوده و به بین قرن چهاردهم تا هفدهم برمی‌گردد. دیدنی‌ترین قسمت گورستان، یک قبر چند گوشه متعلق به حلیمه خاتون است. حلیمه خاتون، یکی از اعضای حکومت ترکمنی قراقویونلو محسوب می‌شد.


شنا کردن در دریاچه وان

با وجود وسعت این دریاچه، هیچ ساحلی به صورت عمومی به منظور شنا کردن برایش در نظر گرفته نشده است. با این حال، بر اساس تجربه، برخی سواحل آن در مقایسه با بقیه برای شنا کردن مناسب‌تر هستند. به عنوان نمونه یک ساحل مناسب برای شنا کردن در 20 کیلومتری جنوبی شهر وان و در شهر ادرمیت وجود دارد. در صورتی که به شنا کردن در دریاچه اصرار دارد، بهتر است در هتل‌های پنج ستاره و لوکس شهر وان اقامت کنید. آن‌ها دارای ساحل اختصاصی برای خود هستند.

نوشته شده توسط : تیم تولید محتوا بیسان گشت


برچسب ها :

*دریاچه وان ترکیه و هر چه باید درباره آن بدانید را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

۲۸ نفر به این صفحه امتیاز داده اند
۵ / ۳.۲۰
دیدگاه ها

    *وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

    شما
    همین حالا
    ""

مطالب مرتبط

در حال یافتن .....

-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
مقصد
شرکت هواپیمایی
تاریخ شروع تور
مدت اقامت
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو