چرا از قلعه ناریکالا به عنوان بنایی ایرانی در شهر تفلیس یاد می‌کنند؟

قلعه ناریکالا یکی از دیدنی‌ترین مکان‌های باستانی شهر تفلیس به شمار می‌رود. در این مطلب قصد داریم بیشتر با قلعه ناریکالا به عنوان بنایی ایرانی در پایتخت تفلیس آشنا شویم!

بد نیست بدانید تور تفلیس طی سال‌های اخیر نه تنها برای ایرانی‌ها، بلکه برای توریست‌های سرتاسر دنیا مخصوصا اروپا یکی از اولین انتخاب‌ها بوده است. این شهر طبیعت بسیار زیبایی داشته و مملو از مکان‌های تاریخی است. یکی از جذاب‌ترین مکان‌های باستانی قرار گرفته در پایتخت گرجستان را باید قلعه ناریکالا دانست.

اطلاعاتی مفید درباره قلعه ناریکالا

قلعه ناریکالا بنایی تاریخی، متعلق به قرن چهارم میلادی، محسوب می‌شود. در نتیجه باید عمر آن را بیش از 1600 سال دانست. این قطعه در یکی از قدیمی‌ترین قسمت‌های شهر تفلیس ساخته شده است. محل قرارگیری دقیق آن بین محل ساخت حمام‌های گوگردی و باغ گیاه‌شناسی است. همانطور که از نام بنا حدس زده‌اید، نوعی استحکام نظامی به شمار می‌رود. بد نیست بدانید با رفتن به قلعه ناریکالا فرصت بازدید از کلیسای سنت نیکولاس را نیز خواهید داشت. این کلیسا قدمت چندانی نداشته و در سال 1996 ساخته شده است. کلیسای سنت نیکولاس را باید جایگزین کلیسایی دانست که در قرن سیزدهم داخل حیات قلعه ناریکالا ساخته شد، اما در نهایت در آتش سوخت.

قلعه ناریکالااگر با تاریخ آشنایی داشته باشید، باید بدانید روزگاری تفلیس بخشی از کشور پهناور ایران بوده است. در زمان ساخت قلعه ناریکالا امپراطوری ساسانی بر ایران حکمفرمایی می‌کرد. در نتیجه می‌توان گفت این قلعه به دستور فرمان‌گذاران ساسانی ساخته شده است. مردم گرجی قلعه ناریکالا را با نام قلعه مادر نیز شناخته و به آن، به چشم نمادی برای دفاع از شهر نگاه می‌کنند. به طور طبیعی، اولین هدف از ساخت این قلعه محافظت از مرزهای ایران بود. البته بخش‌هایی از سازه نیز برای زندانی کردن افراد، به عنوان سیاهچاله، مورد استفاده قرار می‌گرفت.

قلعه ناریکالامتاسفانه در زمان حمله مغول به ایران در قرن سیزدهم میلادی، قلعه ناریکالا یکی از هزاران کیلومتر مربع زمینی بود که به دست آن‌ها افتاد. طی این یورش، مغول‌ها آسیبی به قلعه وارد نکردند، اما نام آن را به «نارین قلعه» تغییر دادند. به مرور زمان، نام قلعه ناریکالا بر سر زبان‌ها افتاد و اکنون سازه، با این نام شناخته می‌شود. به طور طبیعی، سازه‌ای که امروز مشاهده می‌کنید، دقیقا همان چیزی نیست که ساسانیان حدود 1600 سال پیش بنا کردند. به همین دلیل قلعه طی گذر زمان، چندین مرتبه بازسازی شده است. به عنوان نمونه می‌توان به بازسازی قلعه بعد از تخریب شدید آن در سال 1827 میلادی اشاره کرد که به عقیده بسیاری، ناشی از انفجار مهمات جاسازی شده در بنا به دست ارتش روسیه بوده است. این قلعه نظامی، اکنون به عنوان مکانی دیدنی، در معرض دید عموم قرار دارد.

قلعه ناریکالاکوه متاتسمیندا محل قرارگیری قلعه نام برده است. این کوه ارتفاع قابل توجهی داشته و به همین دلیل از آنجا دید بسیار خوبی به سرتاسر شهر خواهید داشت. دسترسی به قلعه ناریکالا با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی امکان‌پذیر است. بد نیست بدانید شهربازی متاتسمیندا به عنوان یکی از مفرح‌ترین و سرگرم‌کننده‌ترین بخش‌های تفلیس نیز در همین کوه قرار دارد.


کلیسای سنت نیکلاس در دل قلعه ناریکالا

داخل حیات قلعه ناریکالا کلیسایی نه چندان بزرگ به این نام وجود دارد. اولین مرتبه ساخت کلیسایی داخل قلعه به قرن سیزدهم برمی‌گردد. در سال 1827 میلادی، بعد از وقوع زلزله‌ای شدید، آتش به جان کلیسا افتاد و قسمت‌های زیادی از آن تخریب شد. متاسفانه در این حادثه، سازه‌ای باستانی نابود شد، اما در هر صورت مسئولان شهر تفلیس توانستند بین سال‌های 1996 و 1997، کلیسای سنت نیکلاس را بازسازی کرده و آن را تبدیل به یکی از دیدنی‌ترین مکان‌های دیدنی شهر کنند. از آن جایی که کلیسا در دل قلعه ناریکالا قرار دارد، بازدید از آن مساوی وارد شدن و تماشای قلعه‌ای ایرانی متعلق به 1600 سال پیش خواهد بود!


برچسب ها :

*چرا از قلعه ناریکالا به عنوان بنایی ایرانی در شهر تفلیس یاد می‌کنند؟ را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

0 نفر به این صفحه امتیاز داده اند
۵ / 0.00
دیدگاه ها

    *وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

    شما
    همین حالا
    ""

مطالب مرتبط

در حال یافتن .....

-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
مقصد
شرکت هواپیمایی
تاریخ شروع تور
مدت اقامت
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو