حمام ترکی چیست و چه مزایای برای سلامتی دارد؟
حمام های ترکی یا Turkish bath را باید یکی از جاذبههای گردشگری کشور ترکیه دانست. اما حمام ترکی چیست و چه مزایای برای سلامتی دارد؟ چرا باید در چنین جایی وقت بگذرانیم؟
در صورتی که مطالب مربوط به معرفی هتلهای شهرهای مختلف ترکیه را خوانده باشید، در هتلهای دارای مرکز اسپا، یکی از ویژگیها را وجود حمام ترکی بیان میکنیم. نام آن در کنار حمام عمومی میآید، به همین دلیل به طور واضح با آن متفاوت است. در تور آنتالیا و بدروم یا دیگر شهرهای ساحلی ترکیه، آنها از محبوبیت خاصی نزد توریستها برخوردارند. در این مطلب قصد داریم بیشتر با حمام های ترکی آشنا شده و مزیتهای استفاده از آنها را دریابیم.
بد نیست بدانید ترکیش بث تنها نوع خاص و منحصربهفرد حمام در دنیا نیست. یکی دیگر از خاصترینها را باید حمام های گوگردی شهر تفلیس دانست که تقریبا کمتر فردی رفتن به آنها را در تور گرجستان از دست میدهد.
حمام ترکی را باید نوعی حمام عمومی دانست که دارای ارتباط محکمی با دوره امپراطوری عثمانی و مخصوصا جهان اسلام است. نوع دیگری از آن، به عنوان روشی برای پاکیزگی و کسب آرامش در دوره ویکتوریا (سال 1837 الی 1901 میلادی) به محبوبیت رسید. در ادامه شاهد گسترش آن در سرتاسر امپراطوری بریتانیا و اروپای شرقی بودیم. گفتنی است ساختمانهای آنها دارای ظاهری شبیه به حمامهای آب گرم دوران امپراطوری روم باستان هستند.
از حمام ترکی بیشتر بدانید
برخلاف سونای روسی، که در آن از بخار استفاده میشود، تمرکز در حمام های ترکی روی آب است. حین استفاده از آن، تقریبا از فعالیتهای مخصوصی که در حمام های روم باستان دنبال میشد، پیروی میشود. در ترکیش بث فعالیت با کسب آرامش به وسیله رفتن به اتاقی که با جریان مداوم آب داغ گرم میشود، آغاز خواهد شد. هوا در این اتاق خشک بوده و به همین دلیل افراد درون آن تعریق را تجریه خواهند کرد. بسته به اهدافی که فرد برای کسب سلامتی دنبال میکند، ممکن است پیش از رفتن به داخل آب سرد، به اتاقی با دمای بیشتر ورود پیدا کند.
بیشتر بخوانید : بهترین هتل های دارای حمام ترکی در استانبول
بعد از شستن کامل بدن و در ادامه دریافت ماساژ، فرد مجددا با هدف کسب آرامش و ریلکس کردن، این مرتبه وارد اتاقی خنک شده و مدتی را در آن باقی میماند.
برخلاف یک حمام، در ترکیش بث متعلق به دوره ویکتوریا، هوای اتاق گرم و خشک است. در حمام های عمومی که به طور متداول در دورههای مختلف حکومتهای اسلامی مورد استفاده قرار میگیرند، هوای اتاقها معمولا کمی همراه با بخار است. در ترکیش بث ویکتوریا، فرد بعد از خروج از اتاق گرم، درون استخری از آب سرد شیرجه میزد، اما حمام های اسلامی فاقد استخر هستد، مگر این که به جریانی از یک چشمه طبیعی دسترسی وجود داشته باشد. در حمام های اسلامی به جای شیرجه زدن داخل آب سرد، معمولا آب سرد کم کم روی بدن فرد ریخته میشود.
یوهان لودویگ به عنوان یک فیزیکدان و شیمیدان آلمانی، در سفری که به شهر لندن داشت، تعریف جالبی از حمام ترکی که در آن زمان طی دوره ویکتوریا به محبوبیت دست یافته بود بیان کرد. به عقیده وی، ایده ایجاد چنین حمام هایی، دستاورد بزرگی بود که بعد از قرنها فراموشی، مجددا به مرحله عمل در آمد. او هوای اتاقها را نه کاملا نمدار، نه کاملا خشک و نه دارای بخار قلمداد میکرد. او تصور میکرد در ترکیش بث، بدن انسان در هوایی گرم غوطهور خواهد شد.
گرما در حمام های ترکی از آب گرمی می آید که از طریق لوله ها و رادیاتورهای واقع در دیوار اتاق ها به گردش در می آید. حمام ترکی بسیار مفید است.
حمام ترکی و فواید آن
حمام ترکی که در زبان عربی حمام (حمام) نیز نامیده می شود، از زمان های قدیم رایج بوده است. این حمام به داشتن رطوبت 99 درصد معروف است. این یک گرمای مرطوب است که در آن دما در سراسر اتاق ثابت نیست. هر چه بالاتر می روید گرمتر می شود. در کف، دما بین 158 تا 194 درجه حفظ می شود. در ارتفاع حدود 1.5 متری، دما حدود 212 درجه خواهد بود و در ارتفاع نزدیک سر شما می توانید دمایی 248 درجه را انتظار داشته باشید. فواید حمام ترکی ظرفیت تبادل اکسیژن در ریه ها و سیستم برونش را افزایش می دهد. حمام ترکی نسبت به سونا استرس کمتری برای بدن دارد. برای افرادی که از استرس و اضطراب رنج می برند، حمام ترکی سیستم عصبی را آرام می کند.
پوست را صاف و نرم می کند، بنابراین برای افراد مبتلا به آکنه بسیار مفید است. همچنین منافذ را باز می کند و تعریق را فعال می کند. این کار سموم و ناخالصی های پوست را از بین می برد و گردش خون را زیاد می کند. حمام ترکی مجرای تنفسی را مرطوب می کند. کمک به کاهش علائم سرماخوردگی، سرفه، برونشیت، سینوزیت. به تاخیر انداختن پیری پوست کمک می کند، زیرا باعث اکسیژن رسانی بیشتر و احیای بافت ها می شود.علاوه بر این، این گرما به تسکین درد قاعدگی کمک می کند
در حمام ترکی چه باید کرد؟
وقتیوارد حمام ترکی میشوید، بهتر است از صندلی های پایین تر شروع کنید. به این ترتیب بدن شما با گرما سازگار می شود. در طول جلسه مایعات ننوشید، در غیر این صورت فرآیند سم زدایی موثر نخواهد بود. دراز بکشید یا بنشینید و پاهایتان را روی صندلی بگذارید تا تمام بدنتان در همان دما بماند. طبیعی است که بعد از 8 تا 12 دقیقه بدن نیاز به بهبودی از گرما داشته باشد، بنابراین بهتر است قبل از ورود مجدد، برای مدت کوتاهی حمام را ترک کنید.
افرادی که قبلا از حمام ترکی استفاده کرده اند، می توانند تا 15 دقیقه در آنجا بمانند. اگر اولین بار است، نباید از 10 دقیقه تجاوز کنید. قبل از خروج از حمام ترکی، مدتی بنشینید و پاهای خود را روی زمین بگذارید تا گردش خون به حالت عمودی برگردد، سپس به آرامی بایستید.
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید