گلاب گیری قمصر کاشان 1398 و هر آن چه باید از این فستیوال بدانید
فستیوال گلاب گیری قمصر کاشان در حد جهانی شناخته شده است و افراد زیادی به بهانه فرا رسیدن زمان برگزاری مراسم گلاب گیری در کاشان، به ایران سفر میکنند.
گلاب گیری قمصر کاشان بهانهای است که همه ساله مسافران زیادی را نه تنها از سراسر شهرهای کشور ایران، بلکه از سراسر دنیا روانه کاشان و شهرهای مهم اطراف آن میکند. کاشان در 220 کیلومتری شهر تهران قرار گرفته است، به همین دلیل پایتخت نشینان و همچنین مسافران داخلی و خارجی که در این شهر اقامت دارند، برای رساندن خود به مراسم گلاب گیری قمصر کاشان مسافت زیادی در پیش ندارند. از طرفی استان اصفهان، در قلب ایران واقع شده است، به همین دلیل رفتن به کاشان از دیگر شهرهای کشور نیز دشوار نیست. حتی اگر قرار بود هزاران کیلومتر نیز برای شرکت در فستیوال گلاب گیری قمصر کاشان طی کنیم، این مسیر ارزشش را داشت!
درباره گلاب گیری قمصر کاشان
کاشان، با وجود قرارگیری در کویر مرکزی کشور، شهری زیبا و بسیار خوشبو است! در برخی مراسمهای گلاب گیری که از سالها قبل در این شهر برگزار میشود، مسافرانی از نزدیک به 80 کشور حضور داشتهاند! شاید با دانستن این آمار خیرهکننده، بیشتر به عظمت و زیبایی مراسم گلاب گیری قمصر کاشان پی برده و بیشتر برای رساندن خود به آن تلاش کنید.
بدون در نظر گرفتن مراسم گلاب گیری، روی هم رفته کاشان در فصل بهار شدیدا دیدنی است، به طوری که یکی از اصلیترین مقاصد گردشگری در کشورمان، هم برای ایرانیان و هم برای توریستهای خارجی، محسوب میشود. این مراسم همواره در ماه اردیبهشت برگزار میشود، یا حداقل بخش مهمی از آن در دومین ماه سال قرار دارد، اما تاریخ دقیق سال به سال متفاوت است. به عنوان نمونه فستیوال گلاب گیری کاشان امسال از نیمههای فروردین ماه آغاز شده و قرار است تا نیمههای اردیبهشت ادامه داشته باشد. به همین دلیل برای شرکت در مراسم، هماکنون میتوانید با کمی گشت و گذار در وب یا سر زدن به آژانسهای مسافرتی داخلی، یک تور کاشان پیدا کنید. اگر درباره مراسم گلاب گیری قمصر کاشان اطلاعات زیادی نداشته و از مکانهایی که مراسم در آنها برگزار میشود بیخبر هستید، بهتر است یک تور ویژه مراسم گلاب گیری را خریداری کنید.
مطلب پیشنهادی تصادفی: هتل چهار ستاره آلفا استانبول
یکی از بخشهای جذاب این فستیوال عطر افشانی امامزاده سلطان علی محمد در کاشان است. مراسم در جای جای شهر کاشان و شهرهای اطراف آن برگزار میشود، با این حال به جرات میتوان مراسم برگزار شده در شهر قمصر را مهمترین دانست، به طوری که اغلب برای لذت بردن از آیین گلاب گیری این شهر را برای مسافرت در نظر میگیرند. بین قمصر و کاشان 30 کیلومتر فاصله وجود دارد. اما بد نیست کمی با نحوه انجام این کار را نیز آشنا شده و دلیل برگزاری آن در فصل بهار را دریابیم.
مطلب پیشنهادی تصادفی: هتل چهار ستاره گلدن ایج استانبول
گلاب گیری در کاشان از گلهای محمدی
طی اولین یا دومین ماه فصل بهار، گلهای محمدی شکوفا شده و آماده بهره برداری میشوند. به همین دلیل آنها را چیده و برای گرفتن گلاب آماده میکنند. با وجود متغیر بودن زمان برگزاری مراسم در هر سال نسبت به سالهای دیگر، اگر در خرداد ماه به کاشان و مخصوصا قمصر بروید، فقط غنچههای ریز روی شاخهها را رویت خواهید کرد. مراسم ابتدا با چیدن گلها آغاز میشود. این کار در ابتدای صبح و به صورت دست جمعی صورت میگیرد. سالها قبلتر، مراسم گلاب گیری قمصر کاشان شور و شوق بسیار بیشتری داشت، به طوری که مردم محلی بعد از جمع آوری گلها از باغها، حین حملشان به کارگاههای گلاب گیری، با طبل و دهل سر و صدای زیادی به پا میکردند. در برخی از قسمتهای کاشان که به سنتهای گذشته پایبند ماندهاند، هنوز هم مراسم به این شیوه برگزار میشود. خواندن دعا بعد از بردن گلها به کناره رودخانهها، یکی دیگر از بخشهای مراسم است که امروز کمرنگتر شده و تنها افراد خاصی انجام میدهند.
بر اساس اسناد تاریخی به جا مانده، ایرانیها نخستین انسانهایی بودند که به فکر اختراع دستگاهی به منظور تقطیر مایعات افتادند. از طرفی در زمان اختراع این وسیله، که تاریخ دقیق آن مشخص نیست، دانشمندان یونانی قادر به انجام کار مشابهی نبودند و فقط از عصاره مایع گلهای مختلف بهره میبردند. در دنیای شیمی، بخش قابل توجهی از آزمایشها از طریق فرآیند تقطیر صورت میگیرند، به همین دلیل میتوان دانشمندان ایرانی را هموارکننده راه برای دیگر دانشمندان و عالمان شیمی دانست.
مردم محلی، برای افرادی که در مراسم گلاب گیری قمصر کاشان شرکت میکنند، شربتهای خنک آماده میکنند، چرا که میدانند آنها برخلاف افراد حاضر در کارگاهها، به گرمای زیاد محل عادت ندارند! دیگهای متعدد و بزرگی که هر یک روی شعلههای بزرگ قرار گرفتهاند، گرمای زیادی تولید میکنند. گلهای محمدی درون این دیگها ریخته شدهاند. روی دیگها سرپوشهای محکمی قرار گرفته و تمامی روزنههای احتمالی پوشانده شدهاند تا به این ترتیب از درز بخار به بیرون از آنها جلوگیری شود. با گذشت زمان، بخار تولید شده از طریق لولهها به داخل پارچهای بزرگ مسی هدایت میشوند. این پارچها داخل استخر آب سرد قرار دارند.
کمی از شهر کاشان و قمصر
کاشان از شهرهای تهران، قم و اصفهان به ترتیب 220 کیلومتر، 90 کیلومتر و 200 کیلومتر فاصله دارد. قدمت آن بیش از 7 هزار سال تخمین زده میشود، به طوری که از دیرباز، مردمانی در آن ساکن بودهاند. جالب است بدانید از کاشان به عنوان نخستین سکونت گاه جمعنشینی و شهرنشینی بشر روی کره زمین یاد میکنند. همچنین برخی از تاریخ شناسان، کاشان را به عنوان بااصالتترین و اولین شهر ایران و جهان میشناسند! بر اساس آخرین سرشماری، تعداد افراد ساکن کنونی این شهر 396 هزار نفر است.
قمصر، در جنوب کاشان قرار دارد، به همین دلیل به اصفهان نزدیکتر و به تهران دورتر است. قمصر شهر بزرگی نیست، به طوری که میتوان جمعیت 3 هزار و 500 نفری آن را ساکن در درهای به ابعاد حدود 9 کیلومتر در 5 کیلومتر قلمداد کرد.
چرا هیچ سایتی از مراسم دعا و جشنی که برگزار میشه قبل از شروع گلابگیری چیزی ننوشته؟
خیلی زشته با یک قدمت تاریخی چندصد هزارساله داریم زندگی می کنیم اما خودمون هیچی راجع به جزئیات سرزمینمون نمی دونیم. لطفا سایت رو بروز رسانی کنید.
با تشکر "
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید