مشکلات ناشی از موقعیت جغرافیایی فرودگاه جدید استانبول جدی است
موقعیت جغرافیایی فرودگاه جدید استانبول مشکلاتی را برای آن به وجود خواهد آورد. پیشتر بروز چنین مشکلاتی پیشبینی شده بود، اما میزان خطر بیشتر از چیزی است که تصور میشد.
همانطور که میدانید، چندی پیش، فرودگاه جدید استانبول به عنوان پروژهای عظیم افتتاح شد. انتظار میرود در آیندهای نزدیک، اینجا با رد کردن مرکز دویست میلیون مسافر سالیانه، با اختلاف بسیار زیاد، تبدیل به پررفت و آمدترین فرودگاه دنیا شود. این موضوع تاثیر فراوانی روی تور استانبول خواهد داشت. متاسفانه با وجود عظیم بودن این پروژه، نمیتوان از مشکلات اساسی آن چشمپوشی کرد.
مشکلات ناشی از موقعیت جغرافیایی فرودگاه جدید استانبول
در ماه آوریل (فروردین) سال جاری، فرودگاه جدید استانبول زودتر از زمانبندی در نظر گرفته شده برای آن افتتاح شد. بر اساس جدیدترین گزارشها، مشکلات این فرودگاه بعد از عملیاتی شدن رفته رفته خود را نشان میدهند. یکی از اساسیترین مشکلات مربوط به فرودگاه جدید استانبول که در صورت عدم یافتن راه حلی اساسی برای آن، تبدیل به مشکلی خطرآفرین خواهد شد، قرارگیری در مجاورت یکی از بزرگترین مناطق دنیا برای پرندههای مهاجر است.
طرفداران حفظ منابع طبیعی و همچنین خلبانها از این موضوع ابراز نگرانی میکنند. دلیل نگرانی خلبانها، بالا بودن احتمال برخورد پرندگان با هواپیماها است. هر چه ابعاد پرنده بیشتر باید، خطر آن برای هواپیما مخصوصا در صورت ورود آن به موتور بیشتر خواهد بود. ورود پرندگان بزرگ به داخل موتور هواپیما، در برخی موارد مشکلات بغرنجی ایجاد میکند.
گفته میشود متخصصان، پیش از افتتاح فرودگاه جدید استانبول درباره مشکل یاد شده به مسئولان هشدار داده بودند، اما متاسفانه این هشدارها جدی گرفته نشد. بر اساس گفتههای متخصصان، فقط در ماه پاییز یک میلیون لک لک برای رفتن به نقاط گرمتر در اروپا از تنگه بسفر عبور میکنند. لک لکها به خاطر داشتن ابعاد بزرگتر و بدنی پرگوشتتر در مقایسه با پرندههای کوچک، دردسر زیادی برای موتور هواپیما در صورت ورود به آن ایجاد خواهند کرد. گفتنی است مشکل یاد شده در فرودگاه قدیمی آتاتورک نیز وجود داشت، اما تعداد پرندگان عبوری از منطقه قرارگیری آن در مقایسه با منطقه اطراف فرودگاه جدید استانبول حدود هشتاد درصد کمتر است.
یکی دیگر از مشکلات ناشی از موقعیت جغرافیایی این فرودگاه، احتمال وزش بادهای شدید و مخصوصا کور شدن دید خلبانها حین فرود است. این موضوع سبب میشود به جز خلبانان کاملا آشنا به منطقه، بقیه قادر به فرود صحیح و ایمن در زمان ناملایم بودن هوا نباشند. دقیقا در مطلب اعلام خبر افتتاح فرودگاه جدید استانبول که لینک آن در ابتدای مطلب قرار دارد نیز به مشکلات ناشی از موقعیت جغرافیایی این فرودگاه اشاره کردیم. این مشکلات رفته رفته خود را نشان میدهند. امیدواریم پروژهای به این عظمت که میتواند تاثیر بسیار خوبی روی اقتصاد ترکیه بگذارد، تبدیل به یک فاجعه اقتصادی نشود.
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید