معرفی تور محله وزیران
شاید برایتان جالب باشه که وزیرهای دربار قاجار در کدام محله یِ تهران زندگی می کردند. جالب است بدانید که وزیرهای دربار قاجار و تعدادی از تجار و افراد سرشناس در محله یِ عودلاجان شرقی تهران قدیم زندگی می کردند و به همین خاطر هم خانه های قدیمی در این محله وجود دارد. آژانس گردشگری بیسان گشت مهر هر ماه تور محله یِ وزیران تهران را برگزار می کند. اگر دوست دارید یک روز در محله های قدیمی تهران سپری کنید تور محله یِ وزیران تهران بهترین پیشنهاد برای شما است. در این تور بافت قدیمی عودلاجان شرقی را می بینید، سری به لوکیشن فیلم قیصر و خانه پدر سالار می زنیم، از خانه های قدیمی شهر بازدید می کنیم و درخت چنار پانصد ساله تهران را می بینیم و در قصه های و تاریخ قدیمی پرسه می زنیم. در ای تور با معماری خانه های دوران قاجار و سبک تزیینات آن آشنا می شوید و در یه گشت و پیاده روی دلچسب بخشی از تاریخ فراموش شده ی شهر را می بینید.
تور محله ی وزیران(عودلاجان شرقی) راس ساعت نه صبح در سر خیابان جاویدی در خیابان امیرکبیر برگزار می شود. برای رسیدن به خیابان جاویدی از ایستگاه مترو بهارستان استفاده می کنید. به سمت چهارراه سرچشمه می روید و در ضلع شرقی چهارراه سرچشمه با اندکی پیاده روی به سر خیابان جاویدی می رسید. راهنمای مجرب بیسان گشت مهر حدود ۱۵ دقیقه قبل از تور منتظر مسافرها است. ساعت نه صبح پیاده روی دلچسب در محله یِ وزیران تهران شروع می شود. در ابتدای خیابان جاویدی گذشته این خیابان برای مسافرها گفته می شود. نام قدیم این خیابان گذر میرزا محمود وزیر بوده است که در گویش تهرانی به آن گذر میز محمود وزیر هم گفته می شود. ابتدا از خانه معتمد السطنه گذر می کنیم. قصهی این خانه را می شنویم و نمای این خانه را می بینیم.
این خانه منصوب به عبدالله وثوق فرزند ابراهیم خان معتمدالسلطنه بود و مدتی وزیر مالیه بود و سپس از دوره ی چهارم تا ششم مجلس از نمایندگان مجلس شورای ملی بود. خانه وی پس از مرمت به عنوان خانه فرهنگ مورد استفاده قرار گرفته است که یکی از کتابخانه های خوب شهر تهران را هم به شمار می رود.
در ابتدا این خیابان دو خانه قدیمی خودنمایی می کند. یکی خانه مهربان است و دیگری خانه قوام الدوله که در روبروی خانه مهربان است. وارد خانه مهربان می شویم و در حیاط دل انگیز آن قدم می زنیم. قدم زدن در حیاط این خانه حس نوستالژی و قدیمی را در شما زنده می کند. با هم ایوان این خانه، بخش اندرونی و بیرونی خانه را می بینیم و سرگذشت آقای مهربان را می شنویم. پس از دیدن این قصه ی ساخت خانه قوام الدوله را می شنویم. این عمارت در روبه روی خانه مهربان قرار دارد بسته است و متعلق به ایکوموس است و بازدید داخلی هم ندارد.
کمی پیاده روی می کنیم و در یکی از کوچه های فرعی قدیمی تهران که به کوچه های آشتی کنان معروف است، خانه دبیرالملک را می بینیم. از خانه بخش زیادی باقی نمانده است و حیاط پنج دری آن قابل بازدید است که به یاد صفای خانه های قدیمی تهران در آن قدم می زنیم. در اتاق شاه نشین آن هم به یاد ایام قدیمی یه کرسی همیشه هست که پشت آن می توانید بنشینید و عکس یادگاری بگیرید. پس از گشت و گذار در خانه دبیرالملک رهسپار یکی دیگر از خانه های قدیمی شهر تهران می شویم.
به خانه مهرانگیز کامبیز می رسیم و لوکیشن فیلم پدرسالار را می بینیم. این خانه یکی از زیباترین خانه های شهر تهران است که امروزه به عنوان خانه فرهنگ امامزاده یحیی فعالیت می کند. در روز جمعه بسته است و نمای بیرونی این خانه را میبینیم و روایت و قصه های آن را می شنویم.
پس از پیاده روی به خانه مدرس می رسیم. این خانه یکی از خانه های قدیمی شهر تهران است از یک دالان گذر می کنیم و سپس به هشتی اولیه می رسیم. پس از هشتی هم وارد حیاط مرکزی می شویم که دورتادور خانه با اتاق ها و سرای مختلف پوشیده شده است. بخش های این موزه مختلف را باهم می بینیم. پس از دیدن این خانه قدیمی گذر کردن در اتاق های قدیمی و دیدن اسناد مختلف تاریخی به سمت حوضخانه می رویم.
نمای مدرسه معمار باشی را می بینیم و قصه ها و روایت های آن را می شنویم. این مدرسه قدیمی در میدان باغ پسته بک تهران واقع شده است. این مدرسه برای یکی از معمارهای قدیم قاجار از حاج ابولحسن اصفهانی است، که از وی به یادگار مانده است. این مدرسه در روزهای جمعه بازدید داخلی ندارد نمای بیرونی آن را باهم می بینیم.
به سمت حمام نواب و بازارچه نواب می رویم. از این حمام قدیمی بازدید می کنیم، این حمام قدیمی محل لوکیشن فیلم برداری فیلم قیصر بوده و از اولین مکان های تهران بوده است که دوش در آن اضافه شد و از این رو اهمیت ویژه ای در تاریخ اجتماعی شهر تهران را دارد. حمام و بازارچه نواب یکی از مهم ترین مکان های نوستالژی برای ساکنان شهر تهران به حساب می آید.
پس از دیدن این حمام به سمت خانه قدیمی پهلوان رزاز را می بینیم و این خانه دل انگیز که تنها بوتیک هتل سنتی تهران است را باهم می بینیم. پس از دیدن این حمام قدیمی از امامزاده یحیی تهران دیدن می کنیم. این امامزاده هم از معماری اهمیت ویژه ای دارد و یکی از مکان های است که گنبد رک دارد. نحوه معماری این امامزاده رو توضیح می دهیم و اهمیت اش برای ساکنان این محله توضیح می دهیم.
پس از دیدن امامزداده یحیی به سمت سرای کاظمی می رویم. این خانه هم یکی از قدیمی ترین خانه های قدیمی شهر تهران است. این خانه صدساله یکی از سالم ترین بناهای شهر تهران به حساب می آید که در سال ۱۳۸۶ به عنوان خانه موزه فعالیت کرد. این خانه قدیمی شامل بیرونی، اندرونی، مطبخ، آب انبار و اصطبل است. یکی از ویژگی های جالب این خانه داشتن رختشویخانه است. از زیباترین ویژگی های تزیینی این خانه هم به ارسی های زیبا با شیشه های الوان و رنگارنگ است. در این خانه با انواع هنر قدیمی آشنا می شویم. این خانه دارای یک حیاط بسیار زیبا است که دل کندن از آن برای گردشگرهای تهرانی سخت است. به سمت خیابان پانزده خرداد می رویم و تورمحله وزیران شهر تهران به پایان می رسد با کوله باری از خاطرات دیدن خانه های قدیمی شهر تهران از یکدیگر خداحافظی می کنیم
خدمات تور
- راهنمای مجرب مسلط به تاریخ معاصر و معماری
- پرداخت ورودیه های امکان بازدیدی
- پذیرایی
- بیمه نامه تمام اعضای سفر و بیمه حوادث تمامی اعضای سفر
وسایل مورد نیاز سفر
- کرم ضد آفتاب
- کفش مناسب پیاده روی
- بطری آب معدنی
- لباس مناسب فصل