برج گالاتا استانبول
Istanbul Galata Tower
امتیاز 481 نفر 6 از 10
امتیاز 481 نفر 6 از 10
برج گالاتا استانبول که با نام گالاتا کوله سی نیز شناخته میشود، از جمله مکانهایی است که در تور استانبول خود نباید سر زدن به آن را فراموش کنید. Galata Tower با داشتن ارتفاعی حدود 67 متر چشم هر بینندهای را به سمت خود خیره میکند.
برج گالاتا فقط یک مکان تاریخی که با تماشای آن از بیرون لذت ببرید، نیست. با رفتن به بالای این برج میتوان روی کل شهر استانبول اشراف داشت و سرتاسر آن را به خوبی تماشا کرد. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم بعد از خرید تور استانبول و دیدن مکانهای دیدنی آن بسته به زمانی که در اختیار دارید، در نهایت برای جمعبندی سفر، به برج گالاتا بروید!
اغلب مسافران و حتی مردم ساکن شهر استانبول، پیشنهاد میکنند در زمان غروب آفتاب بر بلندای برج گالاتا بایستید، چرا که منظرهای شگفتانگیز و وصف نشدنی از تنگه بسفر و جزیره پریم آدا مشاهده خواهید کرد. اگر اهل عکاسی هستید، پیش از سفر به استانبول حتما یک لنز تله قوی برای دوربین خود خریداری کنید! به این ترتیب از منظره تحت تسلط خود وقتی بر فراز برج گالاتا ایستادهاید، بهترین بهره را خواهید برد. یکی از مزیتهای این بنا، در بر داشتن یک رستوران است. پس بعد از عکاسی و دید زدن استانبول خواهید توانست غذایی لذیذ نوش جان کنید.
شاید تصور کرده باشید از آنجایی که برج گالاتا استانبول هنوز قابل استفاده بوده و حتی رستورانی در آن وجود دارد، احتمالا نسبت به سایر بناهای معروف و قدیمی شهر همچون مسجد ایا صوفیه، مسجد آبی یا کاخ دلمه باغچه جدیدتر محسوب میشود. برخلاف تصور، نه تنها این برج از تمام مکانهایی که نام بردیم قدیمیتر است، بلکه حتی به امپراطوری عثمانی نیز تعلق ندارد! برج گالاتا در سال 1384 میلادی و دوران امپراطوری بیزانس (روم شرقی)، با نام برج مسیح ساخته شد. این بنا با داشتن 67 متر ارتفاع، تا سال 1749 بلندترین ساختمان شهر به شمار میرفت.
همانطور که احتمالا حدس زدهاید، هدف اصلی از ساخت این برج، دیدهبانی بوده است، تا به این وسیله ادارهکنندگان شهر قسطنطنیه (استانبول کنونی) بتوانند بر رفت و آمد کشتیها نظارت داشته و به موقع از حضور احتمالی دشمنان اطلاع پیدا کنند. در ادامه این بنا تغییر کاربری پیدا کرد و برای مدتی به عنوان زندان مورد استفاده قرار گرفت. در طول تاریخ، طبقههای بالایی سازه چندین مرتبه مرمت شدهاند و دلیل سر پا و استوار ایستادن آن نیز همین موضوع است.
وزن برج گالاتا 10 هزار تن تخمین زده شده و در 67 متر بنای آن 9 طبقه وجود دارد. این مکان آشوبها، شورشها، جنگها و تاخت و تازهای زیادی را در طول حیات حدود 700 ساله خود دیده، اما همچنان سر پا باقی مانده است. گفتنی است سقف مخروطی که در حال حاضر در بالای سازه دیده میشود، سالها بعد ساخت اولیه، روی آن قرار گرفته است.
به عنوان بدترین گزندهایی که به برج گالاتا وارد شدهاند میتوان به افروخته شدن آتش در دل آن برای دو مرتبه طی قرن 18 و 19 اشاره کرد. فرو نریختن آن طی چندین زلزله شدیدی که طی 700 سال گذشته در حوالی استانبول رخ دادهاند، از استحکام بسیار بالای فنداسیون و اسکلت بنا خبر میدهند. در هر یک از این زلزلهها مسجد ایا صوفیه و دیگر سازهها و ساختمانهایی که ساختشان به چند قرن بعد از ساخت برج گالاتا برمیگردد، آسیب دیدند، اما برج Galata هنوز سرفراز باقی مانده است. استحکام این برج با گذشت 700 سال به حدی است که همچنان در آن رفت و آمد شده و به همین دلیل دولت مجبور به ممنوع کرده ورود و خروج به آن نشده است. آخرین مرمت و تعمیر اساسی، در سال 1960 و با هدف اضافه کرده رستوران به برج و تغییر کاربری آن به عنوان یک مکان دیدنی، صورت گرفت.
نظرات در مورد برج گالاتا استانبول
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید