معبد وات آرون بانکوک
Wat Arun Ratchawararam Bangkok
امتیاز 197 نفر 9 از 10
امتیاز 197 نفر 9 از 10
معبد وات آرون بانکوک (Wat Arun Ratchawararam Bangkok) از جمله خاصترین و دیدنیترین مکانهای شهر بانکوک و روی هم رفته کشور تایلند تلقی میشود. دسترسی به وات آرون با توجه به قرارگیری آن در دل بانکوک راحت است.
هر شهری را با نمادهایی خاص میشناسند. به عنوان نمونه استانبول، مهمترین شهر ترکیه برای توریستها، مملو از مساجد و کلیساهای گوناگون است، اما در بانکوک تعداد زیادی معبد پیدا خواهید کرد. معبد وات آرون بانکوک در مرکز شهر و کناره رود فرایا چائو واقع شده است، به همین دلیل هیچ گردشگری رفتن به آن را در یک تور بانکوک از دست نمیدهد. معماری عجیب، خاص و چشمنواز معبد وات آرون بانکوک سبب میشود در میانه شهر به زیبایی بدرخشد.
برای رویاییتر شدن سفر، بهتر است نحوه دسترسی به معبد وات آرون بانکوک را طوری انتخاب کنید که مجبور به رد شدن از روی رود کنار آن باشید! نیازی نیست برای رفتن به این معبد برنامهریزی خاص داشته باشید، چرا که به خاطر محل قرارگیریش در شهر، دسترسی از دیگر نقاط به آن و همچنین رسیدن به دیگر قسمتهای شهر از معبد وات آرون به سادگی هر چه تمامتر امکانپذیر است. به عنوان نمونهای از مکانهای دیدنی مهم شهر در نزدیکی آن باید به کاخ بزرگ بانکوک و وات فو اشاره کرد.
از جمله دلایل زیبایی وصف نشدنی معبد وات آرون مجاورت آن با رود فرایا چائو است. بعد از رسیدن به محل قرارگیری معبد، با سازهای مخروطی شکل و عظیم رو به رو خواهید شد که به وسیله چهار سازه کوچکتر از خود احاطه شده است. تایلندیها عقیده دارند معابد، از کشور محافظت میکنند، به همین دلیل احترام خاصی برای این مکانها قائل بوده و به طور دائم در آنها رفت و آمد میکنند. بد نیست بدانید ساخت معبد وات آرون بانکوک به پیش از سلسله چاکری، امپراطوری کنونی حکمفرما بر تایلند، برمیگردد، به همین دلیل قدمت تقریبا بالایی دارد.
در زمان امپراطوری سلسله آیوتا، در مکانی که معبد وات آرون کنونی قرار دارد، معبدی بینام و نشان قرار داشت. رفته رفته اطراف این بنا روستایی به نام بنگ ماکوک شکل گرفت و در ادامه آن شاهد انتخاب اسم وات ماکوک برای معبد بودیم. در زمانی که قدرت بین سالهای 1351 تا 1767 در دستان امپراطوری آیوتایا قرار داشت، ترافیک کشتیهای عبوری از رود فرایا چائو بسیار بالا بود. در آن هنگام، به خاطر وفور نعمت در اسکله منطقه تونبوری، دریانوردان برای استراحت با کشتیهای خود در آنجا پهلو میگرفتند. آنها در این هنگام به معبدی که پیشتر به جای معبد وات آرون بانکوک کنونی قرار داشت ادای احترام میکردند.
در سال 1767 شاه تکسین به پادشاهی آیوتا بعد از حدود 400 سال فرمانروایی پایان داد. وی در ادامه پایتختش را در نزدیکی معبد وات آرون کنونی تاسیس و نام معبد را به وات چنگ به معنی سپیده دم تغییر داد. انتخاب آن به عنوان معبد سلطنتی شهر سبب شد بیش از پیش به اهمیتش افزوده شود. گفته میشود زمانی که ناوگان دریایی پادشاه در زمان غروب آخر جنگ به منطقه رسید، به آن ادای احترام کرد و دستور داد با این مکان با احترام برخورد کنند. جالب است بدانید تندیس بودای زمردین که اکنون در معبد زمرد قرار دارد، از سال 1767 به خاطر اهمیت معبد وات آرون بانکوک به آن منتقل شد و تا سال 1785 نیز در همانجا باقی ماند.
بر اساس اسناد تاریخی، اگرچه شاه تکسین برای معبد احترام بالایی قائل بود و آن را به عنوان معبد سلطنتی سلسله تنبوری معرفی کرد، اما رفتار مناسبی با کاهنان نداشت و در خلوتهای خود، آنها را از معبد وات آرون بانکوک بیرون میکرد. بد نیست بدانید سلسله تنبوری فقط 15 سال با شاه تکسین عمر کرد و به دست رامای اول، نخستین پادشاه سلسله چاکری، نابود شد.
شاه رامای اول دست به تغییرات زیادی در منطقه تحت سلطه خود زد و معبد وات آرون بانکوک نیز از دست این تغییرات در امان نماند. به عنوان نمونه وی دستور داد کاخ بزرگی که در غرب به دستور شاه تکسین ساخته شده بود، به شرق رودخانه منتقل شود. در این زمان معبد دیگر از کاخ اصلی دور شده بود، به همین دلیل اعتبار سلطنتی خود را نیز از دست داد. درست در همین زمان نیز تندیس زمردین بودا از معبد وات آرون خارج و به معبد زمرد بودا (وات پرا کائو) بانکوک منتقل شد تا با زدن تیر خلاصی، ارزش و اعتبار بالای آن به طور ناگهان سقوط کند.
تا پیش از روی کار آمدن پادشاه رامای دوم در سال 1809، با وجود رفت و آمد مردم محلی به معبد، از میزان محبوبیت آن به شدت کاسته شده بود. فرمانروای جدید بعد از به دست گرفتن قدرت دستور مرمتسازی معبد وات آرون را داد. افزایش ارتفاع بنای اصلی تا 70 متر در همین زمان اتفاق افتاد.
توجه به معبد وات آرون در زمان امپراطوری شاه رامای سوم باز هم افزایش یافت، به طوری که بعد از ایجاد یک سری ساخت و ساز و افزایش ارتفاع بنای اصلی به 77 متر، معبد تبدیل به بلندترین سازه شهر بانکوک شد. دوران بیتوجهی به معبد وات آرون بانکوک دیگر به پایان رسیده بود و پادشاهان بعدی نیز هر کدام به نوبه خود به مرمت آن میپرداختند. یکی از اساسیترین و جدیدترین مرمتهای صورت گرفته روی معبد وات آرون را باید مربوط به سال 2013 دانست. گفتنی است هزینه ورودی معبد 100 بات تایلندی است.
نظرات در مورد معبد وات آرون بانکوک
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید