مجسمه طلایی بودا بانکوک
Bangkok Golden Buddha Statue
امتیاز 302 نفر 6 از 10
امتیاز 302 نفر 6 از 10
مجسمه طلایی بودا بانکوک (Bangkok Golden Buddha Statue) که نام اصلی آن نزد مردم، تندیس Phra Phuttha Maha Suwana Patimakon است، یک مجسمه تندیس بودای در حالت نشسته محسوب میشود. با وجود تعدد مجسمههای بودای، مجسمه طلایی بودا یکی از مهمترینها است.
مجسمه طلایی بودا دارای وزنی حدود 5.5 تن بوده و در معبد وات ترایمیت بانکوک واقع شده است. در طول عمر این تندیس، یک مرتبه با لایهای از گچ پوشیده شد تا به این وسیله ارزش واقعی آن مخفی باقی بماند. مجسمه طلایی بودا بانکوک برای حدود 200 سال در همین وضعیت باقی ماند. با توجه به این که ارزش حقیقی آن مشخص نبود، در بتکدهای معمولی نگهدار میشد. این وضعیت همینطور ادامه پیدا کرد، تا این که سرانجام در سال 1955 و حین انتقال تندیس به مکانی دیگر، لایه رویی آن برداشته و بدنه طلایی رویت شد. تاریخچه جذاب این تندیس سبب شده اغلب افراد، در تور بانکوک خود بازدید از آن را در برنامهشان قرار بدهند.
همانند مجسمه زمردین بودا بانکوک تاریخ واقعی و زمان ساخت این تندیس نیز به طور دقیق مشخص نیست و تنها حدس و گمانهایی درباره آن وجود دارد. بر اساس پیشبینیها، تاریخ ساخت مجسمه طلایی به قرن سیزدهم و چهاردهم برمیگردد، هر چند بعد نیست بعد از این دورهها نیز ساخته شده باشد. سر مجسمه طلایی بودا شبیه به تخم مرغ است، به همین دلیل احتمال تعلق داشتن آن به قرن سیزدهم و چهاردهم، زمان سوخوتای، بالا میرود.
از طرفی میدانیم هنر در دوره سوخوتای، از فرهنگ هند متاثر شده بود، به همین دلیل طبق یکی دیگر از فرضیات، مجسمه طلایی بودا در کشور هند ساخته و سپس به شهر قدیم سوخوتای آورده شده است. این جابهجایی به اوایل قرن پانزدهم مربوط میشود.
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، در دورهای از تاریخ، به منظور جلوگیری از دزدیده شدن تندیس، کل بدن آن را به وسیله گچ پوشانده بودند. گفته میشود مخفی کردن مجسمه طلایی بودا بانکوک زیر لایهای ثانویه، پیش از پایان عمر پادشاهی آیوتایا در سال 1767 رخ داده است. همانند بسیاری دیگر از سازههایی که در جریان حمله به مراکز تحت فرمان این امپراطوری به طور کامل نابود یا در گوشهای رها شدند، تندیس طلایی بودا نیز در میانه خرابههای شهر رها شد.
مطلب تصادفی پیشنهادی: هتل آیکون استانبول
در سال 1801، پادشاه رامای اول به عنوان نخستین امپراطوری سلسله چاکری (که در حال حاضر نیز بر تایلند حکمفرمایی میکند)، بانکوک به عنوان پایتخت کشور انتخاب شد. وی بعد از این تصمیم دستور داد معابد زیادی در این شهر ساخته و تصاویر موجود از بودا را به آنها بیاورند. قرار بود این مجسمهها، با جستجو در گوشه گوشه کشور پیدا شوند، چرا که پادشاه میدانست اغلب آنها بعد از حمله به کشور در سال 1767، زیر خرابهها رها شدهاند.
در زمان پادشاهی شاه رامای دوم (بین سالهای 1824 و 1851)، تندیس همچنان زیر لایهای از گچ پوشیده مانده بود و کسی نمیدانست این تندیس، از طلای خالص ساخته شده است! با این حال، آن را به عنوان تصویر اصلی بودا در یکی از معابد اصلی شهر قرار دادند. چند سال بعد، به دلیل نیاز بالای معبد در بر دارنده تندیس به تعمیرات اساسی، آن را تعطیل کردند. در جریان این اتفاق، مجسمه طلایی بودا در سال 1935 به مکان کنونیش یعنی نزدیکی وات ترایمیت منتقل شد. در آن زمان وات ترایمیت اهمیت چندان زیادی نداشت و تنها یکی از صدها معبد موجود در بانکوک تلقی میشد.
از آنجایی که در وات ترایمیت، فضای کافی به منظور جا دادن مجسمه طلایی بودا قرار نداشت، برای حدود 20 سال، آن را زیر سقفی نازک نگه داشتند. حقیقت واقعی تندیس برای حدود 200 سال همچنان فراموش شده باقی مانده بود.
در سال 1954، در وات ترایمیت به منظور جا دادن مجسمه طلایی بودا یک ساختمان جدید ساختند. در زمان جابهجایی تندیس به مکان جدیدش، بروز حادثهای سبب سقوط مجسمه و برخورد آن با زمین شد. همین اتفاق سبب شد بخشهایی از لایه رویی کنده شده و لایه طلایی زیرین، که بدنه مجسمه از آن ساخته شده است، رویت شود. تصاویر فرآیند جداسازی لایه گچی ثانویه به منظور پایان دادن به هویت مخفی تندیس، مرحله به مرحله به ثبت رسید و اکنون در بخشهایی از معبد قابل مشاهده هستند. حتی بخشهایی از لایه پلاستیکی که سالم باقی ماندهاند، اکنون در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارند.
بعد از جدا کردن لایه گچی ثانویه، مشخص شد مجسمه طلایی بودا بانکوک به شکلی حرفهای از 9 بخش جداگانه، که در نهایت به یکدیگر متصل شدهاند، ساخته شده است. در پایین بدنه، کلیدی به منظور جدا کردن این بخشهای مختلف وجود دارد. به این وسیله میتوان تندیس را به راحتی هر چه تمامتر جابهجا کرد. قد مجسمه طلایی بودا بانکوک 3 متر بوده و 5.5 تن وزن دارد. بر اساس ارزیابیهای دقیق انجام شده، ارزش طلای به کار رفته در بدنه مجسمه، چیزی حدود 250 میلیون دلار است!
نظرات در مورد مجسمه طلایی بودا بانکوک
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید