- برگ نخست
- تور های مستقیم
- هتل ها و اماکن
- مجله بیسان گشت
- تورهای گروهی
- تماس با ما
- 1.5 میلیون سوال و جواب
مسجد سلطان احمد استانبول یا مسجد آبی استانبول یکی از بناهای تاریخی به جا مانده از دوران عثمانی بوده و جزو محبوبترین مکانهای گردشگری استانبول و حتی سرتاسر ترکیه است. در این مطلب بیشتر با مسجد آبی شهر استانبول آشنا خواهیم شد.
عظمت و زیبایی مسجد سلطان احمد چشم هر فردی را به خود خیره میکند. در استانبول قدیم، مسجد آبی واقع در مرکز شهر محسوب میشد. بسیاری از معماران و تاریخ شناسان، مسجد آبی را با وجود تعدد مکانهای تاریخی، تفریحی و دیدنی این شهر، جزو یکی از بهترینها بناها میدانند. اما دلیل منحصربهفرد بودن این مسجد چیست؟
مسجد سلطان احمد بین سالهای 1609 تا 1616، زمانی که منطقه کشور ترکیه کنونی تحت فرمان امپراطوری عثمانی قرار داشت، به دست یک معمار سرشناس در آن زمان ساخته شد. با رفتن به قسمت جنوبی میدان اسب دوانی استانبول، که روزی مرکز این شهر تلقی میشد، مسجد آبی را مشاهده خواهید کرد. طراحی بینظیر مسجد، حتی معماران کنونی را نیز متحیر میکند. شاید بتوان مسجد سلطان احمد را در کنار مسجد ایا صوفیه، دیدنیترین بنای باستای شهر استانبول و در کل کشور ترکیه دانست. با در نظر گرفتن تعدد بسیار زیاد مکانهای تاریخی و دیدنی سرتاسر ترکیه، اهمیت این موضوع مشخص میشود.
اگر به خاطر خرید یک تور استانبول چند روزه یا به خاطر یک سفر کاری فشرده به این شهر، فرصت زیادی برای سر زدن به تک تک مناطق و مکانهای دیدنی آن ندارید، پیشنهاد میکنیم بازدید از دو مسجد یاد شده را هر طور شده در برنامه خود بگنجانید. مسجد آبی و مسجد ایا صوفیه به عنوان دو مورد از تاریخیترین و دیدنیترین مکانهای ترکیه، تنها چند دقیقه به صورت پیادهروی با یکدیگر فاصله دارند.
پروژه ساخت مسجد به اندازهای برای سلطان احمد اول اهمیت داشت که گفته میشود در برخی مراحل ساخت آن، مستقیما حضور داشت. گفتنی است وی در حالی که 27 سال سن بیشتر نداشت، یک سال بعد از اتمام ساخت مسجد سلطان احمد استانبول از دنیا رفت. او را در محوطه بیرون مسجد آبی به خاک سپردند.
اولین سازهای که به دست معماران به بهرهّبرداری رسید، از یک مدرسه، بیمارستان، مسافرخانه، بازار و همچنین عمارت و مقبره سلطان احمد اول تشکیل میشد. متاسفانه بخشهایی از این سازه طی قرن نوزدهم تخریب شدند. مسجد سلطان احمد استانبول دارای 6 مناره، 5 گنبند اصلی و 8 گنبند فرعی است. زیبایی و ارتفاع منارههای مسجد سلطان احمد استانبول سبب شده از دور چشم هر فردی را به خود جلب کنند.
این در حالی است که معمولا در بنای مساجد، 2 یا 4 مناره دیده میشود. پشت انتخاب عدد 6 به عنوان تعداد گنبدهای مسجد سلطان احمد، داستانی نهفته است. گفته میشود یک اشتباه گفتاری و شنیداری ساده، به این اتفاق ختم شده است! سلطان احمد در خطاب به معمار، از وی درخواست یک مناره طلایی کرده بود، اما او در نهایت 6 مناره برای بنا در نظر گرفت. در زبان فارسی بین این دو کلمه شباهتی وجود ندارد، اما در زبان ترکی، طلایی (آلتین - Altin) و عدد شش (آلتی - Alti) نامیده میشوند.
پیگیری رزرو تور
پرسش و پاسخ مد نظر خود را از بین بیش از 1.5 میلیون سوال پاسخ داده شده جستجو کنید
جستجو
امتیاز به مسجد سلطان احمد استانبول
بر روی ستاره ها کلیک کنید.
ارسال تصویر برای مسجد سلطان احمد استانبول
لطفا تصاویری فقط در مورد "مسجد سلطان احمد استانبول" ارسال نمایید
نظرات در مورد مسجد سلطان احمد استانبول
ارسال دیدگاه و تجربه اقامت در مسجد سلطان احمد استانبول
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید