بهترین و مهمترین محله های استانبول را بشناسید
آشنایی با بهترین و معروف ترین محله های استانبول اجازه میدهد اتاقی در یک هتل با موقعیت مکانی خوب در این شهر رزرو کنید. اکنون با مهمترین محله های شهر استانبول ترکیه آشنا شوید.
شهر استانبول از طریق تنگه بسفر به دو قسمت آسیایی و اروپایی تقسیم میشود. در سرتاسر اروپا، آن را باید پرجمعیتترین شهر دانست، به طوری که محل زندگی بالغ بر 15 میلیون نفر است. مساحت شهر استانبول حدود 5 هزار کیلومتر مربع است. برای مقایسه باید بدانید شهر تهران، مساحتی کمتر از 800 کیلومتر مربع دارد (یک هفتم استانبول). همانند دیگر شهرهای توریستی و بزرگ دنیا مثل بانکوک، استانبول نیز به مناطق مختلفی تقسیم شده و اهمیت همه آنها به یک اندازه نیست. حال هر منطقه، به تعداد زیادی محله تقسیم میشود. در این مطلب قصد داریم با مهمترین محله های استانبول آشنایی پیدا کنیم.
تعداد محله های استانبول روی هم رفته 39 عدد است. در نتیجه صدها محله در این شهر بزرگ وجود دارد. مهمترین سوالی که حین تصمیم برای رفتن به تور استانبول برایتان پدید میآید، انتخاب هتل است. اما این هتل در کدام منطقه باید قرار داشته باشد؟ با توجه به مساحت بسیار بزرگ شهر، در صورتی که شناخت خوبی روی محله های استانبول نداشته باشید، در نهایت به خاطر دور بودن از مهمترین مکانها و جاذبههای گردشگری، نیمی از هر روزتان را در مسیر تلف خواهید کرد. البته به لطف گستردگی وسایل نقلیه عمومی استانبول جابهجایی از محلهای به محله دیگر آسوده است، اما همچنان بهتر است به مرکز شهر مجاورت داشته باشید.
از آن جایی که مرکز شهر و تاریخیترین جاذبههای گردشگری استانبول در سمت اروپایی قرار گرفتهاند، توریستها اقامت در هتلهای واقع در این قسمت را ترجیح میدهند. در ادامه مهمترین مناطق بزرگترین شهر ترکیه را معرفی خواهیم کرد. با در نظر گرفتن آنها، اقدام به رزرو هتل کنید. وب سایت بیسان گشت، دایرکتوری کامل و جامعی از هتل های استانبول گردآوری کرده است. در صفحه اختصاصی هر هتل تصاویر متعددی از آن وجود داشته و امکانات، قابلیتها و همه ویژگیهای هتل مورد بررسی قرار گرفته است.
فهرست مطالب
- بهترین محله های استانبول در بخش اروپایی
- محله سلطان احمد (Sultanahmet)
- محله گالاتا (Galata)
- محله کاراکوی (Karaköy)
- محله بشیکتاش (Besiktas)
- محله کاگیتان (Kağıthane)
- محله سیسلی (Şişli)
- محله سارییر (Sariyer)
- چوکور کوما (Çukurcuma)
- محله بالات (Balat)
- محله آرناووت کوی استانبول (Arnavutköy)
- آسمالی مسکیت (Asmali Mescit)
- بهترین محله های استانبول در بخش آسیایی
بهترین محله های استانبول در بخش اروپایی
با توجه به تعلق داشتن نیمه اروپایی شهر به امپراطوری بیزانس یا همان روم شرقی، بسیاری از جاذبههای گردشگری مهم شهر در این قسمت قرار گرفتهاند. از طرفی اینجا، شروع قاره اروپا است، به همین دلیل از دیدگاه توریسم و گردشگری اهمیت بیشتری پیدا میکند. داشتن محیطهای طبیعی زیباتر، به افزایش محبوبیت نیمه اروپایی شهر استانبول کمک کرده است. ابتدا مهمترین محله های استانبول در این قسمت را بررسی میکنیم.
محله سلطان احمد (Sultanahmet)
اگر در تور استانبول فقط یک روز فرصت داشته و بخواهید یک کار انجام بدهید، این عمل چیزی به جز تماشای جاذبههای گردشگری محله سلطان احمد استانبول نخواهد بود. از آن به عنوان شهر قدیمی استانبول یاد میکنیم، جایی که تعدادی از مکانهای باقی مانده در آن، به هزاران سال پیش و زمان امپراطوری بیزانس برمیگردند. به عنوان نمونه باید به باسیلیکا سیسترن و مسجد ایا صوفیه اشاره کرد که به ترتیب یک آب انبار و کلیسای متعلق به روم شرقی با بیش از هزار سال عمر محسوب میشوند.
در مطلبی به طور مفصل (لینک محله سلطان احمد استانبول) درباره این محله و اهمیت آن صحبت کرده و مهمترین جاذبههای گردشگری قرار گرفته در آن را معرفی کردیم. به جرات میتوان گفت از دیدگاه توریسم، اینجا در بین همه محله های استانبول مهمترین مورد به شمار میرود. در صورتی که در هتلی واقع در محله نام برده اقامت پیدا کنید، به بازار بزرگ استانبول و بازار ادویه استانبول نیز مجاورت خواهید داشت.
نکته مهمی که باید حین تردد در این محله مد نظر داشته باشید، احتمال برخورد به دستفروشان سمج است. با توجه به رفت و آمد بسیار زیاد گردشگران در محله سلطان احمد، دوره گردهای زیادی همچون فروشندگان غذاهای آماده، با آب و تاب فراوانی از محصولات خود تبلیغ میکنند. البته خوردن غذاهای خیابانی و بهداشتی در خیابانهای ترکیه از جمله تجربههایی است که هرگز نباید از دست داد، اما همچنان بهتر است در چنگ فروشندگان سمج نیفتید! با توجه به اهمیت بسیار زیاد Sultanahmet بین محله های استانبول در مطلبی جداگانه به معرفی بهترین هتل های منطقه سلطان احمد استانبول پرداختیم.
محله گالاتا (Galata)
نام اینجا به عنوان یکی دیگر بهترین محله های استانبول از برج معروف و بسیار قدیمی قرار گرفته در آن یعنی برج گالاتا گرفته شده است. محله نام برده در منطقه بی اوغلو قرار داشته و میدان تکسیم یعنی مرکز شهر را شامل میشود. راه دسترسی به میدان اصلی شهر، خیابان استقلال است. از آن جایی که با توجه به اهمیت بسیار زیادی میدان تکسیم، برخی از آن به عنوان یک محله جداگانه یاد میکند، ما نیز از آن به عنوان یکی از مهمترین محله های استانبول (به صورت مجزا) نام بردهایم.
برای شب زندهداران، سلطان احمد محله مناسبی نبوده و در عوض گالاتا پیشنهاد میشود. تا نیمههای شب افراد زیادی در خیابانهای اینجا رفت و آمد کرده و همیشه زنده و در حال تکاپو به نظر میرسد. یکی از مهمترین نکات درباره محله گالاتا، مخصوصا میدان تکسیم و خیابان استقلال، تعدد رستورانها، بارها و کافی شاپهای آنها است.
همانطور که در مطلب مربوط به خیابان استقلال به آن اشاره کردیم، اینجا مهمترین خیابان شهر استانبول محسوب میشود، به همین دلیل به عنوان یک توریست باید حداقل یک مرتبه ابتدا تا انتهای آن را با پای پیاده طی کنید. در ابتدای شروع خیابان از میدان تکسیم، فروشگاههای لوکس و برند زیادی مشاهده خواهید کرد. با نزدیک شدن به برج گالاتا، مغازهها در اینجا بیشتر رنگ و بوی هنری به خود میگیرند. پل گالاتا استانبول دو محله گالاتا و سلطان احمد را به هم وصل میکند. در نتیجه با اقامت در یکی از این محله های استانبول با دیگری نیز مجاورت خواهید داشت.
محله کاراکوی (Karaköy)
محله کاراکوی امروزی، پیشتر یکی از مهمترین بندرهای شهر به شمار میرفت و اکنون نیز به خاطر مجاورت با آبراه، جذابیت زیادی برای توریستها و حتی مردم محلی دارد. متاسفانه از حدود هشت سال پیش، کاراکوی به حال خود رها شده، به طوری که سازههای باستانی قرار گرفته در آن یکی پس از دیگری در حال تبدیل شدن به رستوران و کافی شاپ است. مخصوصا آخر هفتهها، مردم زیادی در این قسمت از شهر تردد میکنند.
محله بشیکتاش (Besiktas)
اغلب بشیکتاش را به خاطر تیم فوتبال معروف آن میشناسند، اما در حقیقت، این نام یکی از معروفترین محله های استانبول است. اینجا یکی از قدیمیترین محلهها بوده و از شمال با منطقه ساریر و شیشلی، از جنوب با بی اوغلو و از شرق با بسفر همسایگی دارد. قرنها پیش، بشیکتاش یک روستای احاطه شده با یک سری جنگل انبوه بود. تعدادی از جاذبههای گردشگری مهم شهر در این قسمت از شهر قرار گرفتهاند. به عنوان مهمترین مورد باید به کاخ دلمه باغچه اشاره کرد.
محله کاگیتان (Kağıthane)
همانند بشیکتاش این محله نیز در سالهای بسیار دور یک جنگل انبوه بوده است، به طوری که فرمانروایان دوره امپراطوری عثمانی، برای تفریح و گشت و گذار به آن ورود پیدا میکردند. قرارگیری در نزدیکی شاخ طلایی استانبول همیشه برگ برنده آن در مقایسه با دیگر محله های استانبول بود. طی سالهای اخیر ساخت و سازهای فراوانی در آن صورت گرفته و دیگر اثری از محیط طبیعی قدیمی باقی نمانده است.
محله سیسلی (Şişli)
دیگر از محله بسیار مناسب سیسلی برای کشاورزی، چیزی باقی نمانده و در عوض، ساختمانها و برجهای بلند در زمینهای آن کاشته شده است! اگرچه محله سیسلی درست در مجاورت دریا قرار ندارد، اما در خروجی پل بسفر واقع شده است. به عنوان برخی از مهمترین مکانهای تفریحی و دیدنی در آن باید به موزه ارتش، استادیوم فوتبال علی یامی ین گالاتاسارای و بیشمار فروشگاه و رستوران اشاره کرد.
محله سارییر (Sariyer)
بر لبه تنگه بسفر، سارییر را باید شمالیترین محله استانبول دانست، به طوری که فاصله کمی تا دریای سیاه دارد. از روزگاران دور، ماهیگیری در اینجا رونق داشته است. این روال همچنان و با وجود ساخت ویلاهای لوکس زیاد در سارییر به عنوان یکی از بهترین محله های استانبول دنبال میشود. طبق انتظار از چنین قسمتی از شهر با طبیعت ناب، مردم محلی زیادی برای گذراندن آخر هفته خود به آن وارد میشوند. برای رسیدن به سارییر از دیگر نقاط شهر استانبول بدون گیر کردن در ترافیک آخر هفته، میتوانید از قایق و لنج استفاده کنید.
چوکور کوما (Çukurcuma)
چوکور کوما یکی دیگر از محله های استانبول در منطقه بی اوغلو محسوب میشود. برای دوستداران رفت و آمد در محلهای کلاسیک و سنتی اینجا بسیار مناسب است. تعداد زیادی فروشگاه که اشیای آنتیک و قدیمی به فروش میرسانند، در چوکور کوما پیدا میکنید. آنها برای سوغاتی، بهترین هدایای ممکن به شمار میروند. در محلهای همچون چوکور کوما، قدم زدن به تنهایی، خود تفریحی به یادماندنی و خاطرهانگیز است.
محله بالات (Balat)
بالات به داشتن ساختمانهای رنگارنگ معروف است. تصویر بالا تنها گوشهای از زیبایی وصف نشدنی این محله محسوب میشود. یک توریست، که مخصوصا علاقه شدیدی به عکاسی حین سفر دارد، چه چیز بیشتر از چنین منظرهای میخواهد؟ پیشتر، این قسمت از شهر محل زندگی ارمنیها و مسیحیان بوده است و به همین دلیل کلیساهای متعددی در آن وجود دارد. کلیسای سنت جورج را باید معروفترین مورد دانست. گالریهای هنری و کافی شاپهای دنج زیادی در این بخش از شهر پیدا خواهید کرد.
محله آرناووت کوی استانبول (Arnavutköy)
یکی دیگر از بهترین محله های استانبول برای شب زندهداران، آرناووت کوی است. اینجا در کنار بسفر قرار گرفته و به همین دلیل آب و هوای خوبی دارد. عمارتهای متعددی از دوران عثمانی در این محله به جا مانده است که اصلیترین دلیل جذابیت و زیبایی چشمانداز آن برای گردشگران محسوب میشود. اگر واقعا خود را شب زندهدار میدانید، قسمتی از شب را در گالاتا و بخش دیگری را در آرناکووت سپری کنید!
آسمالی مسکیت (Asmali Mescit)
بی اغلو به جرات مهمترین منطقه استانبول از نظر گردشگری است. تعداد زیادی از مهمترین محله های استانبول در آن قرار گرفتهاند. آسمالی مسکیت یکی دیگر از آنها است. محله نام برده در انتهای خیابان استقلال قرار داشته و ساختمانهای زیادی از دوره رنسانس هنوز در آن دیده میشوند. برخی آن را جزوی از محله گالاتا میدانند، همانطور که تکسیم را نیز قسمتی از گالاتا خطاب میکنند.
بهترین محله های استانبول در بخش آسیایی
نیمه شهر استانبول که در قاره آسیا قرار گرفته است را با نام آناتولی میشناسند. دو منطقه اصلی را در این نیمه باید اوسکودار (Üsküdar) و کادیکوی (Kadıköy) دانست. دو ویژگی اقامت در هتلهای واقع در این سمت از شهر، امکان آشنایی با فرهنگ واقعی و اصیل مردم ترکیه و همچنین تعرفههای بسیار پایینتر هتلها است. از طریق سیستم حمل و نقل عمومی و متروی استانبول به راحتی میتوانید بین محله های استانبول جابهجا شوید، حتی اگر مبدا در یک سوی تنگه بسفر و مقصد در سوی دیگر آن قرار داشته است. این قابلیت به لطف مارمارای استانبول میسر شده است که یک تونل زیرآبی به شمار میرود.
روستای آنادولو کاواگی (Anadolu Kavagi)
برای افرادی که طی سفر خود به دنبال کسب آرامش مطلق هستند، رفتن به روستاهای واقع بر کناره تنگه بسفر پیشنهاد میشود. آنادولو کاواگی در نزدیکی باریکترین قسمت تنگه قرار داشته و ماهیگیری در آن به شدت رواج دارد. یکی از دیدنیترین جاذبههای تاریخی آن را باید قلعه یوروس (Genoese) دانست که تحت امپراطوری عثمانی، چندین مرتبه بازسازی شده است. خرابههای قلعهها و معابد باستانی متعددی در آنادولو کاواگی دیده میشود که نشان از موقعیت استراتژیک آن طی هزاران سال قبل دارد؛ قرارگیری در نزدیکی باریکترین قسمت تنگه بسفر، تسلط روی آن را افزایش داده و بستن آبراه را ممکن میکند.
روستای کانلیکا (Kanlica)
در کانلیکا نیز ماهیگیری به شدت رایج است. در واقع از آن به عنوان یک بندر ماهیگیری یاد میکنند. دو جاذبه گردشگری بسیار مهم در کانلیکا را باید مسجد اسکندرپاشا و قهوه خانه اسماعیل اقا دانست. مسجد نام برده به قرن شانزدهم تعلق دارد. در صورتی که به کانلیکا رفتید، خوردن ماست و مخصوصا بردن آن به عنوان سوغاتی برای عزیزان خود را هرگز فراموش نکنید.
محله مودا (Moda)
ساحل مودا برای قدم زدن بر لبه تنگه بسفر فوقالعاده است. همواره مردم محلی زیادی را در این محله مشغول عکاسی، پیادهروی و دوچرخه سواری خواهید دید. روی هم رفته برای افرادی که دوست دارند طی سفر به شهری در یک کشور خارجی، با فرهنگ مردم آن آشنا شوند، رفتن به محلههای قرار گرفته در قسمت آسیایی استانبول و حتی اقامت در هتلی واقع در آن پیشنهاد میشود.
*وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید