محله سلطان احمد استانبول ؛ مهم‌ترین منطقه‌ای که نباید از دست داد

محله سلطان احمد استانبول برخی از مهمترین مکان‌های تاریخی و گردشگری این شهر را در خود جای داده است. در این مطلب قصد داریم به بررسی اهمیت منطقه سلطان احمد از دیدگاه توریسم بپردازیم.

استانبول پایتخت ترکیه نیست، اما مهمترین و بزرگترین شهر و در واقع قلب کشور ترکیه به شمار می‌رود. بخشی از این شهر در قاره اروپا قرار گرفته و یادگاری از روم باستان محسوب می‌شود. در مطلب «درباره قسطنطنیه» به طور کامل تاریخچه این شهر را بررسی کردیم. احتمالا پیش از این، بارها نام قسطنطنیه را در کتب تاریخی دیده بودید، اما هرگز نمی‌دانستید این شهر، همان استانبول کنونی است! تعداد قابل توجهی از آثار تاریخی به جا مانده از آن دوران اکنون در محله سلطان احمد استانبول واقع شده‌اند.

یکی از اصلی‌ترین دلایل جذابیت تور استانبول پا گذاشتن در شهری مدرن و در عین حال سنتی است. این شهر، به عنوان قلب کشور بزرگی همچون ترکیه، پیشرفت‌های زیادی در عرصه‌های مختلف داشته است، به طوری که این پیشرفت‌ها سبب افزایش جذابیت آن برای گردشگرها و رونق صنعت توریسم شده‌اند. از طرفی دولت ترکیه، همه تلاشش را برای حفظ آثار تاریخی شهر، که برخی از آن‌ها بیش از هزار سال قدمت دارند، به کار بسته است. قلب تاریخی شهر استانبول، محله سلطان احمد است. در این قسمت از شهر آثاری از امپراطوری عثمانی و همچنین بیزانس (روم شرقی) به جا مانده است.

همواره تاکید کرده‌ایم استانبول شهر بسیار بزرگی است، به طوری که هفت کلان شهر بزرگی همچون تهران را درون خود جای می‌دهد! به همین دلیل به عنوان یک توریست، اگر با مکان‌های گردشگری مهم آن آشنایی نداشته باشید، زمانتان از دست خواهد رفت. اگر فرصت زیادی در اختیار ندارید، قطعا تنها منطقه‌ای از شهر که باید به آن قدم بگذارید، محله سلطان احمد است. گفتنی است برای تماشای همه مکان‌های تاریخی واقع در این منطقه به حداقل دو روز زمان نیاز دارید. اگر اهل عکاسی از مکان‌های تاریخی، آن هم از همه زوایا، هستید، باید نزدیک به یک هفته وقت بگذارید!

بافت مناسب محله سلطان احمد استانبول

با رسیدن به محله سلطان احمد استانبول، دیگر نیازی به استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای جابه‌جایی نخواهید داشت، چرا که بناهای تاریخی در این قسمت از شهر در فاصله‌های کمی از یکدیگر قرار داشته و به همین دلیل به راحتی خواهید توانست بین آن‌ها جابه‌جا شوید. وب سایت بیسان گشت، اطلاعات کاملی درباره هر یک از مکان‌های دیدنی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، در اختیارتان قرار داده است.

با کلیک روی نام هر یک از مکان‌ها، به صفحه اختصاصی آن در دایرکتوری بیسان گشت منتقل خواهید شد. به این ترتیب علاوه بر تماشای این اماکن تاریخی واقع در محله سلطان احمد استانبول به وسیله مطالعه تاریخچه آن‌ها خواهید دانست در هر یک، باید به دنبال چه چیزی باشید.


مسجد سلطان احمد استانبول (Blue Mosque | Sultan Ahmed Mosque)

مسجد سلطان احمد استانبول - محله سلطان احمد

این مکان را با نام مسجد آبی استانبول نیز می‌شناسند. ساخت آن بین سال‌های 1609 الی 1616 به طول انجامید. وجود کاشی‌های آبی در سرتاسر محیط داخلی مسجد و رویت این رنگ در کل محیط دلیل نام‌گذاری مسجد به این شکل بوده است. به جز وقت نماز، این مسجد همیشه به روی عموم باز است. در حقیقت امروز به عنوان یک مسجد کاربرد نداشته و یک جاذبه گردشگری با عمر چند صد ساله محسوب می‌شود.

همانطور که از بازه زمانی ساخت آن پیداست، مسجد هم نام محله سلطان احمد استانبول در دوران امپراطوری عثمانی ساخته شده است. معماری خاص آن سبب حیرت هر بیننده‌ای می‌شود، به طوری که ساخت آن در حدود 400 سال پیش را غیر ممکن تصور خواهید کرد! به جرات می‌توان گفت مسجد آبی در کنار مسجد ایا صوفیه، که آن نیز در همین منطقه واقع شده است، خاص‌ترین بناهای سرتاسر ترکیه از دیدگاه معماری سازه محسوب می‌شوند.

مسجد سلطان احمد دارای 6 مناره، 5 گنبد اصلی و 8 گنبد فرعی است، در حالی که در مساجد معمولا 2 یا در خاص‌ترین حالت 4 مناره به کار می‌رود. جالب است بدانید یک اتفاق سبب شد با وجود در نظر گرفته شدن 4 مناره در طرح اولیه ساخت مسجد آبی، در نهایت 6 مناره ساخته شود. این داستان را می‌توانید در صفحه اختصاصی این جاذبه گردشگری در دایرکتوری بیسان گشت مطالعه کنید.


مسجد ایا صوفیه استانبول (Hagia Sophia)

مسجد ایا صوفیه استانبول - محله سلطان احمد

از نظر تاریخی، این مسجد پیشینه طولانی دارد. مسجد ایا صوفیه که به لطف چند سری مرمت در طول تاریخ، از چند آشوب درون شهری و چند زلزله جان سالم به در برده است، قدمتی 1500 ساله داشته و یکی از کلیساهای عهد بیزانس به شمار می‌رود. همانند بسیاری دیگری از کلیساهای ساخته شده در دوران امپراطوری روم باستان، دولت عثمانی بعد از چیره شدن بر منطقه، آن را تبدیل به یک مسجد کرد. ممکن است نمای بیرونی آن همچون زمان تماشای مسجد آبی، شماره حیرت‌زده نکند، اما در اینجا، زیبایی اصلی، مربوط به نحوه ساخت محیط داخلی و نقش و نگارهای روی دیوارها می‌شود.

گفته می‌شود در سال 532 میلادی، پادشاه ژوستینین یکم دستور ساخت کلیسا را داد. با فعالیت 10 هزار نفر کارگر تحت نظر حدود 100 معمار، پروژه پنج سال بعد تکمیل شد. با تماشای مسجد ایا صوفیه به عنوان یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری مهم محله سلطان احمد استانبول به دلیل نیاز به این همه نیروی انسانی برای یک پروژه عمرانی پی خواهید برد. شکوه این مسجد، ورای تصور است! با توجه به قدمت 1500 ساله بنا، طبیعی است تاریخچه به مراتب بیشتری در مقایسه با مسجد آبی داشته باشد. با مراجعه به صفحه اختصاصی آن از طریق لینک بالا می‌توانید روایت مسجد ایا صوفیه را مطالعه کنید.


بازار آراستا استانبول (Arasta Bazaar)

بازار آراستا استانبول - محله سلطان احمد

بازار نام برده در کنار مسجد آبی واقع شده و در مقایسه با بازار بزرگ استانبول به مراتب آرام‌تر و خلوت‌تر محسوب می‌شود. خرید اجناس مختلفی همچون جواهرات، پارچه و فرش از اینجا امکان‌پذیر است. اگر به دنبال خرید سوغاتی‌هایی خاص برای عزیزان خود هستید، بازار آراستا یکی از بهترین مکان‌هایی است که می‌توانید به آن پا بگذارید. یک موزه هنر هر چند کوچک در دل این بازار قرار گرفته است.


کاخ توپکاپی استانبول (Topkapi Palace)

کاخ توپکاپی استانبول - محله سلطان احمد

تعداد قابل توجهی از قصرهای سلطنتی و باشکوهی که امپراطوران دوره عثمانی برای خود ساخته بودند، امروز تبدیل به موزه‌ای عمومی شده است. توپکاپی، اولین خانه سلاطین عثمانی بوده و از آن به عنوان گنجینه‌ای باارزش از این دوران یاد می‌کنند که در محله سلطان احمد استانبول قرار دارد. سلطان محمد دوم، پس از فتح قسطنطنیه، دستور ساخت آن را داد. ساخت کاخ توپکاپی از سال 1466 الی 1478 میلادی به طول انجامید.

تا قرن نوزدهم و زمان ساخت کاخ دلمه باغچه، این قصر مرکز سیاسی امپراطوری عثمانی به شمار می‌رفت. دولت‌مردان مختلف نه تنها به عنوان مرکز اداری، تحصیلی و سیاسی از آن استفاده می‌کردند، بلکه برای برگزاری مسابقات مختلف و برنامه‌های تفریحی نیز کاربرد داشت. به عبارتی باید توپکاپی را قصری چند کاربرده دانست. در سال 1924، به دستور آتاتورک، آن را تبدیل به موزه‌ای عمومی کردند.


باسیلیکا سیسترن | آب انبار قصر سلطنتی (Basilica Cistern)

باسیلیکا سیسترن - محله سلطان احمد

از این آب انبار برای تغذیه کاخ توپکاپی استفاده می‌شد. با گذر از 52 پله از سطح زمین به این منبع عظیم خواهید رسید. البته، دولت عثمانی از یک آب انبار به جا مانده از دوران بیزانس استفاده ‌می‌کرد، به همین دلیل قدمت آن در مقایسه با کاخ توپکاپی به مراتب بیشتر است. امپراطوری روم باستان، تعداد زیادی آب انبار با هدف تامین آب شهر ساخته بود. بزرگترین مورد، باسیلیکا سیسترن کنونی است. نزدیک به 300 ستون برای ساخت آن به کار رفته است که عظمت معماری سازه را نشان می‌دهد.

بد نیست بدانید تاریخچه ساخت این جاذبه گردشگری در محله سلطان احمد امروزی ، همچون مسجد ایا صوفیه، نزدیک به 1500 سال است. مجددا همانند مسجد نام برده، دستور ساخت باسیلیکا سیسترن را نیز امپراتور ژوستینین یکم صادر کرد. طول و عرض آن به ترتیب 140 نتر و 70 متر بوده و برای 80 هزار متر مکعب آب ظرفیت دارد! گفتنی است فاصله آن تا ایا صوفیه فقط 150 متر است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این شاهکار طراحی و معماری، به صفحه اختصاصی آن مراجعه کنید.


میدان اسب دوانی استانبول (Hippodrome)

میدان اسب دوانی استانبول - محله سلطان احمد

این جاذبه درست در میدان سلطان احمد قرار دارد. در زمان امپراطوری عثمانی، پرچمی بسیار بزرگ و باشکوه در اینجا برافراشته می‌شد، اما امروز چیزی جز یک نماد و ستون باقی نمانده است.


برچسب ها :

*محله سلطان احمد استانبول ؛ مهم‌ترین منطقه‌ای که نباید از دست داد را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

6 نفر به این صفحه امتیاز داده اند
۵ / 4.50
دیدگاه ها

    *وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت کنید یا و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید

    شما
    همین حالا
    ""

مطالب مرتبط

در حال یافتن .....

-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
-----------------------
مقصد
شرکت هواپیمایی
تاریخ شروع تور
مدت اقامت
ورود با رمز ثابت
نام کاربری / شماره همراه / ایمیل
رمز عبور
ورود
رمز عبور را فراموش کرده اید؟

پیگیری رزرو تور

جستجو